*ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΚΙΝΑΛ ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΠΡΕΣΠΩΝ *ΕΔΩΣΕ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΕΝΟΨΕΙ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΖΗΤΩΝΤΑΣ ΙΣΧΥΡΟ ΠΑΣΟΚ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗ ΤΟΥ ΚΙΝΑΛ *ΠΙΛΟΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Η Ε. ΛΙΑΚΟΥΛΗ ΕΓΚΑΙΝΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΤΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ

Διμέτωπη επίθεση κατά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσίευση: 16 Νοε 2019 22:07

Ηχηρό μήνυμα με αποδέκτες τους εσωκομματικούς της αντιπάλους για την ανάγκη ενός ισχυρού ΠΑΣΟΚ που θα πρωταγωνιστήσει στον αγώνα για τη διαμόρφωση του νέου πολιτικού σχηματισμού, που θα ανταποκριθεί στις σύγχρονες πολιτικές ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας και θα αποτελέσει στο μέλλον την κυβερνώσα αριστερά, έστειλε χθες από τη Λάρισα η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής κα Φώφη Γεννηματά.


Ενόψει του έκτακτου συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ το επόμενο Σαββατοκύριακο 23 και 24 Νοεμβρίου, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής συμμετείχε σε ευρεία σύσκεψη στελεχών του κόμματος, όπου έδωσε το στίγμα της δικής της στάσης στο συνέδριο και απάντησε σε ερωτήματα και προβληματισμούς για την πορεία του κόμματος, ενώ τόσο στη σύσκεψη όσο και σε δηλώσεις της στους δημοσιογράφους κατηγόρησε δριμύτατα τα δύο μεγάλα κόμματα για κοινές πολιτικές σε όλους τους τομείς της πολιτικής σκηνής, διαπιστώνοντας πως μεταξύ των δύο υπάρχει "ομερτά".
Η επίσκεψή της στη Λάρισα κατέληξε στα εγκαίνια του πολιτικού γραφείου της βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής κας Ευαγγελίας Λιακούλη, η οποία μεταξύ άλλων ανακοίνωσε την υλοποίηση ενός πιλοτικού κοινωνικού δικτύου "Κανείς μόνος" για τη στήριξη των μοναχικών και αδύναμων συμπολιτών.
Με την εισήγηση της κας Γεννηματά ξεκίνησε η σύσκεψη των κομματικών στελεχών από την περιφέρεια στο ξενοδοχείο «ΔΙΟΝΥΣΟΣ», με την οποία αναλύθηκε η πρόταση για "ζωντανό ΠΑΣΟΚ μέσα στο Κίνημα Αλλαγής" χωρίς ωστόσο διπλά κομματικά όργανα όπως συνέβαινε μέχρι σήμερα.
Το οργανωτικό σχέδιο σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές αφορά στην εκλογή νέων οργάνων το πρώτο δίμηνο του επόμενου χρόνου, ενώ στην εισήγηση της προέδρου στο συνέδριο το επόμενο Σάββατο θα αναπτυχθεί το πλήρες σχέδιο οργανωτικής ανάπτυξης του κόμματος αλλά και οι αναγκαίες τροποποιήσεις στην ιδρυτική διακήρυξη του ΠΑΣΟΚ.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η σύσκεψη διεξήχθη σε καλό κλίμα χωρίς εντάσεις και αντιπαραθέσεις αλλά με διαπιστώσεις για σοβαρά οργανωτικά προβλήματα, που έχουν ως αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η επικοινωνία των θέσεων του Κινήματος στην τοπική κοινωνία. "Ενόψει του συνεδρίου είναι λογικό να συζητάμε και στη Λάρισα, συζητήσαμε σε μια πολύ καλή διαδικασία" είπε αμέσως μετά τη σύσκεψη σε δηλώσεις της στους δημοσιογράφους η κα Γεννηματά επισημαίνοντας ότι το συνέδριο θα αναδείξει την ανάγκη ενός ΠΑΣΟΚ δυνατού πρωταγωνιστή στον αγώνα του Κινήματος Αλλαγής να ανταποκριθεί στις πολιτικές ανάγκες της εποχής, ενώ εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι το Κίνημα Αλλαγής θα είναι σύντομα η κυβερνώσα αριστερά στην Ελλάδα.
ΔΙΜΕΤΩΠΟΣ ΚΑΤΑ ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ
Σε άλλα σημεία των δηλώσεών της η κα Γεννηματά υποστήριξε ότι η χώρα αντιμετωπίζει τα ίδια αδιέξοδα επικρίνοντας την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας για την επιλογή της να πορευτεί στα χνάρια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ τόσο στην οικονομία όσο και στο προσφυγικό μεταναστευτικό και ζήτησε να υπάρξουν γενναίες αλλαγές, ενώ ανέδειξε την απόφαση του Κινήματος Αλλαγής να συμβάλει στη διαμόρφωση εθνικών πολιτικών.
Ειδικότερα διαπίστωσε ότι στον τομέα της οικονομίας παρατηρείται ελλείψει γενναίων αλλαγών "αναιμική ανάπτυξη" γεγονός που θα έχει, όπως είπε, δυσμενείς επιπτώσεις στους μικρομεσαίους αλλά και στα αδύνατα στρώματα της ελληνικής κοινωνίας, ενώ την ανάγκη αλλαγής πολιτικής ανέδειξε και για το προσφυγικό μεταναστευτικό, το οποίο χαρακτήρισε "ευρωπαϊκό" πρόβλημα.
"Η κυβέρνηση αρνείται να θέσει στην Ευρώπη την ευθύνη της για διαφύλαξη των ελληνικών και συνεπώς των ευρωπαϊκών συνόρων της..." σημείωσε η κα Γεννηματά, για να ζητήσει αλλαγή πολιτικής πριν διχαστεί η ελληνική κοινωνία και να καταλήξει: "Χωρίς αλλαγές και χωρίς πρόγραμμα μετεγκατάστασης τα αδιέξοδα θα είναι τεράστια. Και ενώ τα νησιά εκπέμπουν SOS ο κ. Χρυσοχοΐδης μιλά για μη διαχείρισιμο πρόβλημα". Επιπρόσθετα, τάχθηκε υπέρ της επιβολής οικονομικών κυρώσεων εναντίον όσων κρατών μελών δεν δεχθούν να επωμιστούν το βάρος που τους αναλογεί για τη φιλοξενία των προσφύγων.
ΠΙΛΟΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ
Παρουσία της κας Γεννηματά λίγο αργότερα, η Λαρισαία βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής κα Ευαγγελία Λιακούλη εγκαινίασε το πολιτικό της γραφείο, το οποίο παραδίδει, όπως είπε σε σύντομο χαιρετισμό της, στους Λαρισαίους με την ευχή να εξελιχθεί σε ένα στέκι προβληματισμού, προτάσεων και εξεύρεσης λύσεων, ενώ ανακοίνωσε ένα πιλοτικό κοινωνικό δίκτυο με την ονομασία «Κανείς μόνος».
Στο δίκτυο συμμετέχουν εθελοντικά απλοί πολίτες όλων των χώρων, των επαγγελμάτων και των ιδιοτήτων. Επιστήμονες που θα προσφέρουν υπηρεσίες στο δίκτυο, όπως γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί, λογιστές κλπ για τους ανθρώπους που δεν έχουν τη δυνατότητα να λάβουν τέτοιες υπηρεσίες. Επιστήμονες της ψυχικής υγείας για όσους χρειάζονται στήριξη, απλοί άνθρωποι της γειτονιάς που θα προσφέρουν συντροφιά σε μόνους, ενώ θα αναπτύσσονται δράσεις ευαισθητοποίησης και καμπάνιες ενημέρωσης για σημαντικά θέματα του νομού.
«Κανείς μόνος», σημαίνει ότι είμαστε όλοι μαζί, στα εύκολα και στα δύσκολα της ζωής και της χώρας.
Σημαίνει ακόμη, ότι δεν αποδεχόμαστε να υπάρχει Άνθρωπος δίπλα μας που οι συνθήκες της ζωής του είναι δύσκολες και αυτό να μην αποτελεί θέμα και της δικής μας ζωής. Σημαίνει αλληλεγγύη, συναίσθημα και σχέση" είπε χαρακτηριστικά η κα Λιακούλη για να καταλήξει: "Η κοινωνική πολιτική, οι κοινωνικοί πυλώνες στήριξης των πολιτών σε κάθε έκφανση της ζωής τους, είναι το χρέος της πολιτικής και των πολιτικών. Στέλνουμε το μήνυμα ότι εμείς στον τόπο μας στηρίζουμε τους ανθρώπους μας".
Σημειώνεται ότι στην τελετή του αγιασμού χοροστάτησε ο μητροπολίτης Λάρισας κ. Ιερώνυμος και παρευρέθηκαν ο γραμματέας του ΚΙΝΑΛ Μανώλης Χριστοδουλάκης, ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός, οι δήμαρχοι Λάρισας Απ. Καλογιάννης και Ελασσόνας Νίκος Γάτσας, ο πρόεδρος του ΣΘΕΒ Αχιλλέας Νταβέλης, ο πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Μόρις Μαγρίζος, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Βασίλης Πινακάς, ο αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Καλομπάτσιος, ο διευθύνων σύμβουλος της "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ" Γιώργος Μιχαλόπουλος, εκπρόσωποι αρχών και φορέων και πλήθος κόσμου.
ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ
Το πρόγραμμα της κας Γεννηματά ξεκίνησε νωρίς το απόγευμα με επίσκεψη στο κτίριο της Περιφέρειας Θεσσαλίας όπου συναντήθηκε με τον περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό, με τον οποίο την συνδέουν κοινές αναζητήσεις και προβληματισμοί για την πορεία της αυτοδιοίκησης, ιδιαίτερα της δευτεροβάθμιας.
Στη σύντομη συνομιλία τους παρουσία δημοσιογράφων, ο κ. Αγοραστός υποστήριξε ότι η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση στήριξε την ελληνική κοινωνία στα χρόνια της κρίσης θέτοντας μεταξύ άλλων θέμα επαναφοράς διάταξης, που ίσχυε το 2013 αλλά στη συνέχεια καταργήθηκε, σύμφωνα με την οποία οι διοικήσεις των νοσοκομείων εκχωρούνται ως αρμοδιότητα στην Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση. Πρόταση που εξέπληξε θετικά την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ, η οποία χαρακτήρισε τη μεταφορά της συγκεκριμένης αρμοδιότητας προτεραιότητα του Κινήματος Αλλαγής, καθώς όπως χαρακτηριστικά είπε "σε λίγο τα νοσοκομεία δεν θα μπορούν να λειτουργήσουν".
Λίγο πριν την αναχώρησή της ο κ. Αγοραστός της δώρισε ένα αντίγραφο νομίσματος της Θεσσαλίας, ένα λεύκωμα για τον πολιτισμό και τον τουρισμό της Θεσσαλίας καθώς και πλακέτα με το λογότυπο της Συμμαχίας Υπέρ των Πολιτών, της περιφερειακής παράταξής του.  
Στη συνέχεια η κα Φώφη Γεννηματά επισκέφθηκε το Δημαρχείο όπου συναντήθηκε με τον δήμαρχο Λαρισαίων κ. Απόστολο Καλογιάννη. Η συνάντηση παρουσία στελεχών της δημοτικής αρχής πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα καλό κλίμα και συζήτηση γύρω από τις πολιτικές εξελίξεις καθώς και ζητήματα που αφορούν στην Αυτοδιοίκηση.
Στο τέλος της συνάντησης ο κ. Καλογιάννης δώρισε στην κα. Γεννηματά εκδόσεις του Δήμου Λαρισαίων.

Του Δημ. Κατσανάκη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass