Σύντομες ειδήσεις

Δημοσίευση: 18 Νοε 2019 15:00

Εκδήλωση για τις γυναίκες της αντίστασης κατά «Αττίλα»

Η Ιερά Μητρόπολις Λαρίσης και Τυρνάβου, ο Δήμος Λαρισαίων, ο Σύλλογος Κυπρίων Νομού Λάρισας και τα Εκπαιδευτήρια Μαίρης Ν. Ράπτου οργανώνουν εκδήλωση - αφιέρωμα στις γυναίκες της αντίστασης κατά της τουρκικής κατοχής, Χαρίτα Μάντολες, Ελένη Φωκά και Ελένη Ευθυμίου, την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 7.00 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του «Χατζηγιάννειου» Δημοτικού Πνευματικού Κέντρου Λάρισας.

Θα γίνει παρουσίαση του βιβλίου της Ευρυδίκης Περικλέους-Παπαδοπούλου «ΩΣ ΑΛΗΘΩΣ - Η ζωή της Χαρίτας Μάντολες».

Η εκδήλωση πλαισιώνεται με μουσικό πρόγραμμα από τη Φιλαρμονική της 1ης Στρατιάς και το χορευτικό του Συλλόγου Κυπρίων νομού Λάρισας.

 

* * *

Η Μεσοράχη πανηγυρίζει τα Εισόδια της Θεοτόκου

Το διήμερο 20 - 21  Νοεμβρίου η Μεσοράχη πανηγυρίζει για την εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου.

Οι πανηγυρικές Ιερές Ακολουθίες θα τελεσθούν κατά το ακόλουθο πρόγραμμα: Tετάρτη 20 Νοεμβρίου απόγευμα στις 18:00 μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ' αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος. Πέμπτη 21 Νοεμβρίου πρωί στις 7:30 πανηγυρικός Όρθρος της Εορτής και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Παρακαλούνται οι ευσεβείς και φιλέορτοι Χριστιανοί να προσέλθουν στις Πανηγυρικές Ιερές Ακολουθίες, τιμώντας και μεγαλύνοντας το Πάνσεπτο Πρόσωπο της Κυρίας Θεοτόκου.

 

* * *

ΑΥΡΙΟ ΣΤΟ ΔΩΛ

Η Αστρονομία συναντά τη μουσική

Στο πλαίσιο του προγράμματος εκδηλώσεων του Ελληνικού Μουσείου Μετεωριτών «Η Αστρονομία συναντά τη Μουσική», θα διοργανωθεί υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων στο Δημοτικό Ωδείο της Λάρισας, μία αστρονομική - μουσική βραδιά με τίτλο: «Μετεωρίτες στην Αρχαία Ελλάδα» αύριο Τρίτη 19 Νοεμβρίου και ώρα 8.30 μ.μ.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, στο διάλειμμα, αλλά και αμέσως μετά την παρουσίαση, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να θαυμάσει από κοντά την ειδική έκθεση με σπάνιους αυθεντικούς μετεωρίτες που θα μεταφερθεί από την Αθήνα σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Δημοτικού Ωδείου, καθώς και έκθεση με τηλεσκόπια της ΚοινΣΕπ «ΕΝΑΣΤΡΟΝ» (Σχολείο Αστρονομίας).

Μετά από μία εισαγωγή στις βασικές έννοιες, θα γίνει αναφορά στα στοιχεία της προσωπικής δεκαετούς έρευνας για μετεωρίτες στις Δίδυμες λίμνες Ζερέλια στον Αλμυρό και τα μοναδικά ευρήματα του ερευνητή Τάκη Θεοδοσίου, διευθυντή του Μουσείου Μετεωριτών. Ακόμη, ο κ. Θεοδοσίου θα μιλήσει για το τι γνώριζαν οι Αρχαίοι Έλληνες, ο Αναξαγόρας, ο Αριστοτέλης, ο Εμπεδοκλής για τους μετεωρίτες, τι ήταν ο περίφημος ομφαλός που βρίσκονταν στο Μαντείο των Δελφών κ.ά.

Το επιστημονικό κομμάτι θα συνοδεύεται με ποιοτική μουσική που θα ερμηνεύσει κατά τη διάρκεια της παρουσίασης η contralto Χαλίνα Χρύνκο.

Είσοδος ελεύθερη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass