Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Θρήνος και οδύνη για μητέρα και κόρη

«ΠΑΓΩΣΕ» Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗΣ

Δημοσίευση: 20 Νοε 2019 20:00

 «Ράγισαν οι καρδιές» και «περίσσεψε» η οδύνη στη διπλή κηδεία της 17χρονης Μαρίας – Ιωάννας Δεληγιάννη και της 45χρονης μητέρας της Σβετλάνας - Φωτεινής Βόλκοβα, που έγινε χθες στις 10.30 το πρωί, στον ιερό ναό της Αγίας Άννας στην Κατερίνη.

Στην Εξόδιο Ακολουθία συλλειτούργησαν ο καθηγούμενος της Ι. Μονής Αγίου Δημητρίου «Βαλέτσικο» Τσαριτσάνης - αρχιμανδρίτης π. Ισαάκ Τσαπόγλου, ο αρχιμανδρίτης – ιερέας στην κοινότητα Συκαμινέας Ελασσόνας π. Δημήτριος Αργυριάδης και ιερείς του ναού της Αγίας Άννας.

Τραγικές «φιγούρες» στην κηδεία ο Τσαριτσανιώτης πατέρας και σύζυγος Μανώλης Δεληγιάννης, οι δύο αδελφές και κόρες αντίστοιχα της άτυχης Μαρίας – Ιωάννας και της μητέρας τους Σβετλάνας Μαργαρίτα και Ιουλιανή και η γιαγιά τους Μαρία.

Συγγενείς, φίλοι, συμμαθητές και πολύς κόσμος από την Τσαριτσάνη, την Κατερίνη, τη Θεσσαλονίκη, τη Λάρισα, την Κοζάνη, τη Βέροια και από άλλες περιοχές αποχαιρέτησαν τη 17χρονη Μαρία – Ιωάννα (μαθήτρια της Β΄ Λυκείου) και τη μητέρα της Σβετλάνα – Φωτεινή, που «έφυγαν» τόσο τραγικά από τη ζωή. Ο ενταφιασμός έγινε στο παλαιό Κοιμητήριο του Αγίου Λάζαρου της Κατερίνης.

Να σημειωθεί ότι η μικρή κοινωνία της Τσαριτσάνης «πάγωσε» από τον τραγικό χαμό μητέρας και κόρης, που τις γνώριζε καλά. «Είμαστε συγκλονισμένοι για τον χαμό τους. Τη Μαρία – Ιωάννα η Φωτεινή την είχε σαν πριγκίπισσα. Αυτό τα λέει όλα για το πώς τη φρόντιζε…», έλεγαν χθες στην «Ε» Τσαριτσανιώτες που κάνουν λόγο για ένα καθαρό δυστύχημα σε έναν ιδιαίτερα επικίνδυνο δρόμο.

Η οικογένεια Μανώλη Δεληγιάννη επισκεπτόταν τακτικά την ιστορική κοινότητα για να δει συγγενείς και φίλους. Ο πατέρας και σύζυγος, εκτός των επαγγελματικών του υποχρεώσεων, είναι συνεργάτης της ιστορικής Ι. Μονής Αγίου Δημητρίου «Βαλέτσικο» Τσαριτσάνης. Μάλιστα, μόλις πριν λίγες ημέρες(στις 28 Οκτωβρίου), τιμήθηκε από τον σεβασμ. μητροπολίτη Ελασσώνος κ. Χαρίτωνα με το οφίκιο του «Αναγνώστη» για τη συνεχή προσφορά του στο Μοναστήρι.

ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Γραφείο «Ε»)

Του Γιάννη Μουκίδη

Φωτ.: Βαγγέλης Σαπουνάς

Σχετικά Άρθρα