Αεροδιακομιδή Αμερικανού στρατιώτη στο Πανεπιστημιακό

ΠΡΟΧΘΕΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ *ΕΝΤΟΝΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΚΚΕ

Δημοσίευση: 21 Νοε 2019 22:10

Τρίτη μεσημέρι και από τα νότια της Λάρισας κάνει την εμφάνισή του ένα αμερικανικό ελικόπτερο. Με γοργούς ρυθμούς προσεγγίζει το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και προσγειώνεται στο ελικοδρόμιο, με το πλήρωμα του ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ να κινείται με το φορείο

για να παραλάβει τον τραυματία στρατιώτη της 3ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής που βρίσκεται στο Στεφανοβίκειο.

Οι κινήσεις είναι γρήγορες και συντονισμένες, το φορείο μεταφέρει τον τραυματία στο ασθενοφόρο και σε λιγότερο από πέντε λεπτά από την ώρα της προσγείωσης του ελικοπτέρου ο τραυματίας φθάνει στην Κλινική Επείγουσας Ιατρικής για να εξεταστεί και να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Η πορεία της υγείας του Αμερικανού στρατιώτη τελικά δεν ενέπνεε καμία ανησυχία, με αποτέλεσμα μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών να μεταφερθεί από το ΕΚΑΒ ξανά στο ελικόπτερο για να επιστρέψει στη βάση του.

Το περιστατικό αφορούσε σε στρατιωτική άσκηση, η οποία προετοιμάστηκε τις προηγούμενες ημέρες σε συνεργασία με τη διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου και εκτελέστηκε με μεγάλη επιτυχία προχθές, καθώς οι χρόνοι διακομιδής και μεταφοράς από το ελικοδρόμιο προς το νοσοκομείο κρίθηκαν ιδιαίτερα ικανοποιητικοί και η παροχή υπηρεσιών υγείας υψηλού επιπέδου, όπως επισημάνθηκε από τον διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας, καθηγητή Γιώργο Βασιλόπουλο, που παρακολούθησε την εκτέλεση της άσκησης στους χώρους του νοσοκομείου.

ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΚΚΕ

Άμεση υπήρξε η αντίδραση του ΚΚΕ στην εκτέλεση της άσκησης, με την τομεακή επιτροπή Λάρισας του κόμματος να καλεί εργαζόμενους, λαό και νεολαία να συμμετέχουν στον αγώνα ενάντια στην ελληνοαμερικανική «Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας» και στο πανθεσσαλικό συλλαλητήριο το Σάββατο 7 Δεκέμβρη, στις 11 το πρωί, στο Δημαρχείο Βόλου με αίτημα την απεμπλοκή της χώρας «από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της Ε.Ε.».

Σχολιάζοντας την άσκηση με ανακοίνωσή της τονίζει πως «επιβεβαιώνει ότι μαζί με τη μετατροπή της περιοχής σε μια απέραντη αμερικανοΝΑΤΟϊκή βάση με τα drones στην 110 ΠΜ, και τα αμερικανικά ελικόπτερα στο Στεφανοβίκειο, στο πλαίσιο της ελληνοαμερικάνικης Αμυντικής Συμφωνίας, ταυτόχρονα διαθέτεται κάθε είδους υποδομή, ακόμα και τα νοσοκομεία, για την εξυπηρέτηση των ΝΑΤΟϊκών φονιάδων. Ταυτόχρονα γίνεται φανερό ότι προσφέροντας «γη, αέρα και νερό» στους ιμπεριαλιστές δεν εξασφαλίζεται η ειρήνη, η σταθερότητα, η ασφάλεια στην περιοχή. Τα αμερικανικά ορμητήρια που φυτρώνουν σαν τα μανιτάρια σε όλη την Ελλάδα, προφανώς γίνονται στόχος των «αποφασισμένων αντιπάλων». Εξ ου και ο “τραυματισμός” του Αμερικανού στρατιώτη».

«Αξίζει επίσης να σημειωθεί ο ζήλος που δείχνουν οι αστικές κυβερνήσεις για την “περίθαλψη και φροντίδα” των ΝΑΤΟϊκών φονιάδων, την ώρα που για την υγεία του λαού δεν κάνουν τίποτα, αντίθετα συντηρούν τη σημερινή άθλια κατάσταση για ασθενείς και υγειονομικούς» συνεχίζει η ανακοίνωση και καταλήγει:

«Η μετατροπή της Ελλάδας σε αμερικανοΝΑΤΟϊκή βάση και η ολοένα και βαθύτερη εμπλοκή της στους οξυμένους ενδοϊμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς στην περιοχή όχι μόνο δεν συντελούν στην προστασία του ελληνικού λαού από επικίνδυνες περιπέτειες, όπως προπαγανδίζεται από ολόκληρο τον αστικό κόσμο, αλλά αντίθετα πολλαπλασιάζουν τους κινδύνους. Η ανάδειξη της χώρας σε κρίσιμο «μεντεσέ» για την προώθηση των αμερικανοΝΑΤΟϊκών ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών την καθιστά ορμητήριο και ταυτόχρονα στόχο για την υπεράσπιση των μονοπωλίων της μίας ή της άλλης πλευράς. Η Ελλάδα γίνεται μαγνήτης κινδύνων σε μια πιθανή ανάφλεξη στην περιοχή, που σήμερα είναι πολύ πιο ορατή».

ΔΗΜ. ΚΑΤΣΑΝΑΚΗΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass