Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σύντομες ειδήσεις

Δημοσίευση: 21 Νοε 2019 15:00

Η ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ Λάρισας στον Γοργοπόταμο

Η ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ Αθήνας διοργανώνει εκδήλωση μεθαύριο Σάββατο 23 Νοέμβρη, στις 11.30 π.μ., στον Γοργοπόταμο για να τιμήσει τους αγωνιστές της Εθνικής Εαμικής Αντίστασης για την ανατίναξη της γέφυρας που προκάλεσε μεγάλες καταστροφές στους φασίστες Γερμανούς.

Το παράρτημα Λάρισας συμμετέχει στην εκδήλωση και δρομολογεί λεωφορείο μεθαύριο 23 Νοέμβρη, στις 7.30 π.μ. από την πλατεία Εβραίων. Καλεί τα μέλη και τους φίλους να συμμετάσχουν στην εκδήλωση. Δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα 2410-252.611 και 6973-311.663 από τις 8 π.μ.-12.30 μ.μ.

 

* * *

Εκλογές στο ΜΛΣ Νίκαιας «Θεόκλητος Φαρμακίδης»

Οι εκλογές του Μ.Λ.Σ. Νίκαιας «Θεόκλητος Φαρμακίδης», θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου στις 11 π.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Νίκαιας. Την ημέρα εκείνη θα γίνει και η γενική συνέλευση του συλλόγου με τα εξής θέματα ημερησίας διάταξης:

-Απολογισμός δράσης απερχόμενου Δ.Σ.

-Οικονομικός απολογισμός

-Έγκριση πεπραγμένων και απαλλαγή του απερχόμενου Δ.Σ.

-Εκλογή εφορευτικής επιτροπής, αρχαιρεσίες.

Αμέσως μετά τη Γ.Σ. θα ακολουθήσουν οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. και της Εξελεγκτικής Επιτροπής. Η εκλογική διαδικασία θα λήξει στις 3 το μεσημέρι.

 

* * *

Ο ρόλος του άγχους στην πορεία των μαθητών

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ «ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΕΙΟ»

Μεθαύριο Σάββατο 23 Νοεμβρίου το Φροντιστήριο Μέσης Εκπαίδευσης «Άριστον», σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων, διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση - ομιλία αναφορικά με τον ρόλο του άγχους στην πορεία των μαθητών και την αποτελεσματική διαχείρισή του.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο «Χατζηγιάννειο» Πνευματικό Κέντρο στις 5:30 το απόγευμα.

Ομιλητής θα είναι ο ψυχολόγος κ. Βασίλης Μανουλάκας, ο οποίος θα εξηγήσει τη σημασία της έννοιας «άγχος» και τις μορφές με τις οποίες αυτό εκδηλώνεται κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς και της πορείας των μαθητών για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις.

Επιπλέον, θα προτείνει τρόπους για την αποτελεσματική διαχείρισή του, προκειμένου να είναι δημιουργικό και όχι δυσλειτουργικό.

Η εκδήλωση θα είναι ανοιχτή για το κοινό και η είσοδος ελεύθερη.

 

* * *

Αγρυπνίες στον Αγιο Αχίλλιο

Δύο αγρυπνίες θα τελεστούν στον Άγιο Αχίλλιο: Σήμερα Πέμπτη 21 Νοεμβρίου, στις 8 μ.μ. για τη μνήμη του οσίου Ιακώβου του εν Ευβοία και την Κυριακή 24 Νοεμβρίου στις 8 μ.μ. για την εορτή της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Αικατερίνης. Οι Αγρυπνίες θα περιλαμβάνουν το Μικρό Απόδειπνο με την Ακολουθία της Θ. Μεταλήψεως, τον Εσπερινό με τη Λιτή και την αρτοκλασία, τον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία, κατά την οποία οι πιστοί θα μπορούν να κοινωνήσουν των Αχράντων Μυστηρίων. Αύριο το πρωί δεν θα γίνει Θεία Λειτουργία, ενώ τη Δευτέρα 25 Νοεμβρίου θα γίνει κανονικά.

 

* * *

Αγρυπνία στην Αγ. Σοφία

Κατανυκτική ιερά αγρυπνία θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό της Του Θεού Σοφίας Λαρίσης (περιοχή Χαραυγή) επί τη μνήμη του Αγίου Ιακώβου Τσαλίκη, ηγουμένου της ιεράς Μονής Οσίου Δαυίδ του Εν Ευβοία σήμερα Πέμπτη 21 Νοεμβρίου και από ώρα 8:30 μ.μ έως 12:30 μετά τα μεσάνυχτα. Θα τελεσθεί ο πανηγυρικός Εσπερινός, η λιτή μετ' αρτοκλασίας και θείον κήρυγμα και θα ακολουθήσει ο όρθρος και η Θεία Λειτουργία, όπου οι πιστοί θα έχουν τη δυνατότητα να κοινωνήσουν των Αχράντων μυστηρίων.

 

* * *

Ομιλία στη ΓΕΧΑ

Την Κυριακή 24 Νοεμβρίου και ώρα 6:00 μ.μ. στην αίθουσα της Γ.Ε.Χ.Α., (οδός Μανδηλαρά 14), θα γίνει ομιλία από τον πανοσιολογιότατο αρχιμανδρίτη π. Πάμφιλο Κοιλιά, ιεροκήρυκα της I. Μητροπόλεως Δημητριάδος, με θέμα: «Ειρωνεία και κολακεία».