«Οταν ανεβαίνουμε σε πεζόδρομο υπάρχει λόγος…»

ΟΙ ΟΔΗΓΟΙ ΤΑΞΙ ΕΞΗΓΟΥΝ ΣΤΗΝ «Ε» ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟ

Δημοσίευση: 21 Νοε 2019 23:00

Αντιδράσεις από τους επαγγελματίες οδηγούς ταξί της Λάρισας προκάλεσε φωτογραφία που δημοσιεύτηκε χθες στη στήλη «Κακώς Κείμενα», που φιλοξενεί σε εβδομαδιαία βάση η εφημερίδα «Ελευθερία» εδώ και πολλά χρόνια.

Η φωτογραφία απεικόνιζε ένα ταξί στην πλατεία Ταχυδρομείου, επί του πεζόδρομου της Ρούσβελτ ανάμεσα σε τραπεζοκαθίσματα καφετέριας.

«Είναι μια περίπλοκη κατάσταση, η οποία και εμάς μας φέρνει σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση αρκετές φορές» εξηγούν στην «Ε» τόσο ο κ. Νίκος Πιπερίδης, που είναι πρόεδρος του Συνεταιρισμού Ραδιοταξί Λάρισας, αλλά και γραμματέας στον Πανελλήνια Ένωση Ραδιοδικτύων, όσο και ο κ. Νίκος Πιτσαρής, που είναι ο πρόεδρος του Συνδικαλιστικού Σωματείου του κλάδου τους σε επίπεδο νομού.

«Θα πρέπει να γνωρίζουν όλοι οι πολίτες πως κανένας επαγγελματίας οδηγός ταξί δεν θα ανέβει σε πεζόδρομο αν δεν συντρέχει λόγος και μάλιστα σοβαρός» σημειώνει ο κ. Πιπερίδης και γίνεται πιο συγκεκριμένος: «Στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι κλήσεις που ζητούν ταξί να ανέβει σε πεζόδρομο αφορά σε άτομα με σοβαρές κινητικές δυσκολίες και σε αρκετές περιπτώσεις δεν έχουν κανέναν να τους βοηθήσει». Τότε, εξηγεί ο κ. Πιπερίδης πως ο ταξιτζής θα κάνει αυτό που πρέπει.

Βέβαια αρκετοί είναι οι πολίτες που όταν βλέπουν ένα ταξί να κινείται πάνω σε πεζόδρομο διαμαρτύρονται. «Είναι φυσιολογικές οι αντιδράσεις τους και δεν μπορείς παρά να τις δεχτείς ακόμα και όταν γίνονται με άκομψο τρόπο. Πρέπει όμως να καταλαβαίνουν κι εκείνοι πως και για εμάς δεν είναι καθόλου ευχάριστο και καθόλου βολικό. Δηλαδή δεν συμφέρει κανέναν οδηγό ταξί να μπαίνει σε πεζόδρομο, καθώς χάνει χρόνο. Μπορεί να περιμένεις και 20 λεπτά για να βγεις από έναν πεζόδρομο όταν έχει αρκετό κόσμο».

Εν κατακλείδι, ο κ. Πιπερίδης εξηγεί πως οι σωστοί επαγγελματίες οδηγοί θα κάνουν τα πάντα για να εξυπηρετήσουν έναν ηλικιωμένο ή έναν ανήμπορο άνθρωπο, ακόμα και αν βγαίνουν ζημιωμένοι.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η τοποθέτηση του προέδρου του Σωματείου κ. Πιτσαρή, ο οποίος αναφέρει πως «για κανέναν λόγο δεν θα δούνε οι συμπολίτες μας κάποιον οδηγό ταξί να κινείται πάνω σε πεζόδρομο για να διευκολυνθεί ο ίδιος. Αντιθέτως, αυτό θα γίνει για να εξυπηρετήσουμε κάποιον άνθρωπο που έχει μεγάλη και πραγματική ανάγκη». Ωστόσο σημειώνει πως όσοι ανεβαίνουν σε πεζόδρομο είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί γιατί αντιλαμβάνονται τους κινδύνους που ελλοχεύουν.

ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΙΑΣΤΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass