Τελευταίο τσιγάρο στα Φάρσαλα…

ΚΑΘΟΛΙΚΗ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΚΑΠΝΙΣΤΙΚΟΥ

Δημοσίευση: 22 Νοε 2019 22:12
Και η απαραίτητη γραφειοκρατία για την τήρηση του αντικαπνιστικού… Και η απαραίτητη γραφειοκρατία για την τήρηση του αντικαπνιστικού…

Πρώτο θέμα συζήτησης σε κάθε παρέα ήταν χθες, στα Φάρσαλα, η εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου, καθώς τα τσουχτερά πρόστιμα που έχουν επιβληθεί σε άλλες πόλεις - σε καπνιστές και ιδιοκτήτες επιχειρήσεων εστίασης - είναι γεγονός και έχουν θορυβήσει τους θαμώνες.

Στα Φάρσαλα η εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου τηρείται καθολικά, σε όλα τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και όχι μόνο.

Αρκετοί ήταν χθες οι θαμώνες, με τα τσιγάρα ανά χείρας, οι οποίοι βρισκόντουσαν εκτός καταστημάτων, ακόμα και με τις παρέες τους, για να απολαύσουν την αγαπημένη τους συνήθεια, υπό τον φόβο κάποιας καταγγελίας στη σχετική τηλεφωνική γραμμή 1142 που λειτουργεί εδώ και λίγες ημέρες ή κάποιου ελέγχου. Φαρσαλινός θαμώνας για τα πρόστιμα και την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου ανέφερε: “τα πρόστιμα θα έπρεπε να αποδίδονται αντίστροφα, δηλαδή 500 ευρώ για τον καπνιστή και 100 ευρώ για τον ιδιοκτήτη επιχείρησης, εκεί θα είχε εξαλειφθεί κάθε σκέψη παρανομίας από τη ρίζα”.

Από την άλλη, όλος αυτός ο ντόρος που έχει δημιουργηθεί ευνοεί και τους ιδιοκτήτες, που δεν χρειάζονται να μαλώνουν με τους πολίτες για την εφαρμογή του νόμου εντός των καταστημάτων τους. Βέβαια, σε αυτή την ...ομαλή μετάβαση, παίζει ρόλο και η καλοκαιρία των τελευταίων ημερών που δεν θυμίζει ότι βρισκόμαστε στο τρίτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου. Σε καλύτερη μοίρα βρίσκονται ορισμένες επιχειρήσεις, οι οποίες είχαν κόψει “μαχαίρι” το κάπνισμα και συνέχισαν να τηρούν την εφαρμογή του αντικαπνιστικού τα τελευταία χρόνια στην πόλη.

Να σημειωθεί ότι οι επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος θα πρέπει να έχουν ειδικά βιβλία αναφοράς για το κάπνισμα, που σε περίπτωση ελέγχου θα πρέπει να επιδεικνύεται στα κλιμάκια. Το βιβλίο θα πρέπει να το έχει προμηθευτεί ο υπεύθυνος της κάθε επιχείρησης, το οποίο θα πρέπει να είναι ένα τετράδιο 100 φύλλων και η θεώρησή του θα πρέπει να έχει γίνει από την αδειοδοτούσα αρχή. Η μη τήρηση του βιβλίου αποτελεί παράβαση και φέρει κυρώσεις, ενώ η απώλειά του θα πρέπει να δηλωθεί.

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο «Ε»)

Του Γ. Γκαντέλου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass