Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Περισσότερες κατ΄εξαίρεση προσλήψεις συμβασιούχων

ΜΕ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΥΠ. ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

Δημοσίευση: 22 Νοε 2019 15:46

Την αύξηση των περιπτώσεων προσλήψεων συμβασιούχων που εξαιρούνται από τον κανόνα συγκεκριμένης διάρκειας, περιλαμβάνει το αρ.12 του υπό διαβούλευση Νομοσχεδίου του Υπουργείου Εσωτερικών.

Υπενθυμίζεται ότι το αρ.21 του ν. 2190/1994 (γνωστού ως Νόμου ΑΣΕΠ) ορίζει έναν γενικό κανόνα για το προσωπικό με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου (ΙΔΟΧ) για αντιμετώπιση εποχιακών ή άλλων περιοδικών ή πρόσκαιρων αναγκών. Προβλέπει, μεταξύ άλλων, ότι η διάρκεια της απασχόλησής του δεν μπορεί να υπερβαίνει τους 8 μήνες μέσα σε συνολικά χρόνο 12 μηνών, καθώς και ότι παράταση ή σύναψη νέας σύμβασης κατά το αυτό ημερολογιακό έτος είναι άκυρες.

Από εκεί και πέρα, το εν λόγω άρθρο περιλαμβάνει σειρά εξαιρέσεων που προστέθηκαν στο πέρασμα των χρόνων.

Τις εξαιρέσεις αυτές αυξάνει τώρα η Κυβέρνηση, περιγράφοντας ότι “με τις προτεινόμενες διατάξεις εντάσσονται στην εξαίρεση και:

- τα προγράμματα που εκτελούνται με εθνικούς πόρους για να εξασφαλισθεί η εμπρόθεσμη εκτέλεσή τους και ο μέγιστος βαθμός απορρόφησης,

- οι συμβάσεις που εκτελούνται στο πλαίσιο τεχνικής/διοικητικής υποστήριξης των ΟΤΑ, για λόγους εύρυθμης λειτουργίας των τεχνικών υπηρεσιών Δήμων και Περιφερειών.”

Πηγή: airetos.gr