Ανθρακες ο «θησαυρός»!

ΑΠΟ 77 ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΥΣ ΣΕ ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΘΩΩΘΗΚΑΝ * ΠΟΙΝΗ ΚΑΘΕΙΡΞΗΣ ΜΟΝΟ ΣΕ ΕΝΑΝ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΟΔΗΓΕΙΤΑΙ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ

Δημοσίευση: 22 Νοε 2019 15:48
Ο χώρος του στοιχήματος. Πολλοί οι κατηγορούμενοι, ελάχιστοι όμως πήγαν... στον κουβά Ο χώρος του στοιχήματος. Πολλοί οι κατηγορούμενοι, ελάχιστοι όμως πήγαν... στον κουβά

Εφτά χρόνια μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης, έπειτα από πολλές αναβολές και εφτά μήνες από την πρώτη συνεδρίαση, ένας δικαστικός μαραθώνιος έφτασε χθες βράδυ στην πρώτη γραμμή τερματισμού.

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας στη 16η συνεδρίασή του έβγαλε απόφαση για τα 77 άτομα που εμπλέκονταν σε μια υπόθεση που σχετιζόταν με το παράνομο στοίχημα και είχε «κλονίσει» την ηρεμία του γειτονικού Βόλου αλλά και του Αλμυρού, παραμονές Χριστουγέννων του 2012.

Η κυριότερη είδηση είναι πως κανείς απ’ όλους τους κατηγορουμένους δεν θα οδηγηθεί στη φυλακή, ενώ μόλις δέκα εξ αυτών κρίθηκαν ένοχοι για κάποιες από τις πράξεις που κατηγορούνταν. Οι υπόλοιποι κρίθηκαν αθώοι στη συντριπτική πλειοψηφία, ενώ για ελάχιστους έπαυσε η ποινική δίωξη λόγω παραγραφής.

Επίσης σημαντικό είναι πως κατάφεραν να αθωωθούν για τις βαριές πράξεις που αντιμετώπιζαν: Της εγκληματικής οργάνωσης και της απάτης, για τις οποίες εν τέλει αθωώθηκαν. Ένας κρίθηκε ένοχος για την πράξη νομιμοποίησης εσόδων, ύψους 153.000 ευρώ, από τη διεξαγωγή τυχερών παιγνίων-στοιχήματος χωρίς άδεια, της εγκατάστασης και λειτουργίας τυχερών παιγνίων με παιγνιομηχανήματα χωρίς την κατάλληλη πιστοποίηση και οι υπόλοιποι εννιά για τη συνέργεια σ΄αυτές. Οι ποινές που επιβλήθηκαν ξεκινούν από τους 30 μήνες φυλάκισης η χαμηλότερη και φτάνουν ως και τα 8 έτη και 10 μήνες κάθειρξη η μεγαλύτερη. Σ’ αυτήν δόθηκε αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση και έτσι ο καταδικασθείς παραμένει ελεύθερος μέχρι και την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό. Στις άλλες ποινές δόθηκε αναστολή 3ετίας, ενώ κάποιες μετατρέπονται χρηματικά.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, όλα ξεκίνησαν το 2007 μέσω δικτύου έξι καταστημάτων (internet cafe - «φρουτάκια» και καφετέριες) στον Βόλο, τη Νέα Ιωνία και τον Αλμυρό, ενώ από τον Δεκέμβριο του 2011, η δράση τους, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., επεκτάθηκε και στο παράνομο στοίχημα, εξαπατώντας πολίτες και στοιχηματίζοντας παράνομα για λογαριασμό τους, μέσω ιστοσελίδας, σε αγώνες ποδοσφαίρου του ελληνικού και ξένων πρωταθλημάτων.

Κατηγορούνταν πως έλεγαν στους υποψήφιους παίκτες ότι «είχαν επιρροή στα αποτελέσματα» και τους εγγυούνταν γι’ αυτά κάτι που, σύμφωνα πάντα με το βούλευμα, δεν ίσχυε. Τελικά τα παραπάνω δεν αποδείχθηκαν.

Μεγάλο ήταν το ενδιαφέρον για τα κατασχεθέντα. Σύμφωνα με το δικαστήριο διατάσσεται η δέσμευσή τους, πλην όσων αθωώθηκαν. Στην περίπτωση του ενός ωστόσο, η αξία των δεσμευθέντων ορίστηκε να φτάνει ως και το ποσό της νομιμοποίησης εσόδων.

ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΙΑΣΤΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass