Ο «Γηρυόνης»… «αγρίεψε» τον Ελασσονίτη!

ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΝΕΡΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΑΣΣΟΝΑ

Δημοσίευση: 26 Νοε 2019 22:04

Το μέτωπο των ισχυρών καταιγίδων και της συνεχούς βροχόπτωσης με την ονομασία «Γηρυόνης» «αγρίεψε» για τα καλά τον Ελασσονίτη ποταμό!

Οι παρατεταμένες βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν τα τελευταία 24ωρα στην παρολύμπια περιοχή της επαρχίας Ελασσόνας «φούσκωσαν» τον Ελασσονίτη ποταμό, που από χθες Δευτέρα, και για αρκετές ώρες, διερχόμενος με ορμή μέσα από την πόλη της Ελασσόνας, παρουσίαζε…μια εντυπωσιακά άγρια εικόνα, που προκαλούσε δέος και φόβο.

Ίσως, ακόμη μια υπενθύμιση για τη δύναμη και το μεγαλείο της φύσης.

Τεράστιες ποσότητες νερού για αρκετές ώρες διέσχισαν με μεγάλη ορμή την κοίτη του ποταμού και όχι μόνο, για να καταλήξουν λίγες ώρες αργότερα προς τον Πηνειό. Τα ορμητικά νερά παρέσυραν στο διάβα τους ό,τι έβρισκαν μπροστά τους. Σε κάποια σημεία της κοίτης, όπου η στάθμη είχε ανεβεί επικίνδυνα, τα νερά «απλώθηκαν» και…«έπνιξαν» δένδρα που βρίσκονταν γύρω από το ποτάμι.

Δεν ήταν λίγοι αυτοί που ανησύχησαν με ό,τι έβλεπαν τα μάτια τους. Ευτυχώς, από τα νερά του «φουσκωμένου» Ελασσονίτη δεν δημιουργήθηκαν απρόβλεπτες καταστάσεις. Άλλωστε, τα καιρικά φαινόμενα στην περιοχή τις μεσημβρινές ώρες έγιναν πιο ήπια, κάτι που βοήθησε στο να πέσει η στάθμη των νερών.

Δεκάδες κάτοικοι, εκστασιασμένοι με τις εικόνες που έβλεπαν, απλωμένοι γύρω από το ποτάμι, είτε «χάζευαν» με έκπληξη και έκδηλο δέος, είτε φωτογράφιζαν την «αγριάδα» του Ελασσονίτη ποταμού, που… μεταφέρθηκε και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Δεν ήταν λίγοι αυτοί που ξαναθυμήθηκαν τη φοβερή «κατεβασιά» του Ελασσονίτη ποταμού, το 1969, τότε που τα ορμητικά νερά διέλυσαν την τότε σιδερένια γέφυρα!

Να θυμίσουμε πως ο Ελασσονίτης (…η και Ελασσονίτικος) ποταμός πηγάζει από τις νότιες πλαγιές του Ολύμπου και αφού περάσει από την πόλη της Ελασσόνας ενώνεται με τον Τιταρήσιο ποταμό, κοντά στο Αμούρι, και καταλήγει στον Πηνειό.

Πάντως, παρόμοιες εικόνες με το αγαπημένο ποτάμι τους είδαν οι Ελασσονίτες στις 18 Δεκεμβρίου του 2014, πριν 5 χρόνια, ενώ κάποιοι έλεγαν πως τόσο πολύ νερό στο ποτάμι είχαν να δουν πολλά χρόνια.

ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Γραφείο «Ε»)

Του Γιάννη Μουκίδη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass