"Οι αγώνες μας απάντηση σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ"

Τόνισε χθες από τη Λάρισα ο Γ.Γ. του ΚΚΕ Δημ. Κουτσούμπας ζητώντας από τους αγρότες «να μην ξεγελαστούν από τα παζάρια των κυβερνήσεων»

Δημοσίευση: 02 Δεκ 2019 22:06

«Να μην ξεγελαστούν οι αγρότες από τα παζάρια των κυβερνήσεων στην ΕΕ για το ύψος ή την κατανομή των άμεσων ενισχύσεων. Καμιά εκδοχή της ΚΑΠ, καμιά κόκκινη γραμμή, δεν έχει στόχο να ικανοποιήσει τις σύγχρονες ανάγκες όσων μοχθούν και παράγουν.

Η γραμμή, που μπορεί να δώσει ανάσα και προοπτική στους βιοπαλαιστές αγρότες, είναι το δυνάμωμα της κοινής δράσης μαζί με τους εργάτες, τους αυτοαπασχολούμενους της πόλης σε τροχιά σύγκρουσης με την ΕΕ, το κεφάλαιο, τις κυβερνήσεις του. Στη Λάρισα, στη Θεσσαλία, υπάρχει πολλή πείρα στους αγρότες από τους μαχητικούς αγώνες και την λαϊκή αλληλεγγύη, όπου καταφέρνουν, παρά τους συνολικά αρνητικούς συσχετισμούς, να κερδίζουν και ικανοποίηση αιτημάτων ως κάποιες ανάσες επιβίωσης» τόνισε χθες από τη Λάρισα, ο Γ.Γ της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ο κ. Κουτσούμπας μιλώντας σε εκδήλωση που διοργάνωσαν στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ στο Αλκαζάρ οι Κομματικές Οργανώσεις Λάρισας και υπαίθρου Λάρισας του ΚΚΕ, απευθυνόμενος στους παρευρισκόμενους τόνισε πως «είμαστε εδώ ξανά, σταθερά στον αγώνα για τα σύγχρονα δικαιώματα του λαού και των παιδιών του. Για να δοθεί απάντηση στην πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ που τρέχει πάνω στον δρόμο που της έστρωσε ο ΣΥΡΙΖΑ».

Ο Γραμματέας του ΚΚΕ σχολίασε τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή με αφορμή «τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους και την εμπλοκή της Ελλάδας», έκανε αναφορά στο προσφυγικό λέγοντας πως «η Ελλάδα γίνεται αποθήκη ψυχών προσφύγων», ενώ τέλος αναφερόμενος στην κρατική βία χαρακτήρισε «Υπουργείο Ασφαλείας» το Υπουργείο Εργασίας.

ΑΓΡΟΤΕΣ

Αναλυτικότερα ο κ. Κουτσούμπας αφιέρωσε μεγάλο μέρος της ομιλίας του «στους φτωχούς αγρότες που δίνουν καθημερινά τον αγώνα της επιβίωσης» για να τονίσει πως «για άλλη μια χρονιά αποδεικνύεται ότι είναι μεγάλη απάτη πως με τα ποιοτικά αγροτικά προϊόντα και τις εξαγωγές, την εξωστρέφεια όπως λένε, θα αυγατίσει το εισόδημα του αγρότη.

Βιομήχανοι μεγαλέμποροι που κυριαρχούν στην αγορά διαμορφώνουν όπως θέλουν τις τιμές στα προϊόντα με κριτήριο το κέρδος τους. Για παράδειγμα, στο πρώτης ποιότητας βαμβάκι, δίνουν φέτος μέχρι 20% χαμηλότερη τιμή από πέρυσι, το ίδιο κάνουν με τα φρούτα στον Τύρναβο, σε όλη την Ελλάδα, στο γάλα, στα υπόλοιπα προϊόντα. Με ευθύνη των κυβερνήσεων, με διάφορες μεθόδους, αρπάζουν την παραγωγή σε τιμές και κάτω του κόστους».

«Στη ληστεία του μόχθου και οι κυβερνήσεις, όπως η προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ τώρα και αυτή της ΝΔ, δεν δίνει ούτε ένα ευρώ για έκπτωση φόρου στο αγροτικό πετρέλαιο, τη στιγμή που εφοπλιστές, άλλοι καπιταλιστές, έχουν απαλλαγή και στον συγκεκριμένο φόρο στα καύσιμα που χρησιμοποιούν. Πάνω από 600 εκατομμύρια στον προϋπολογισμό του 2020 τώρα με τη ΝΔ, ίδιο ποσό και το 2019 επί ΣΥΡΙΖΑ».

«Η κυβέρνηση πρέπει να πάρει πίσω κάθε σκέψη για αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών. Και εδώ θα πρέπει να δυναμώσει ο αγώνας για ασφάλιση που να ανταποκρίνεται στις σημερινές ανάγκες και στις δυνατότητες».

ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ - ΗΠΑ

Για το προσφυγικό τόνισε πως «οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι έχουν συνέπειες που ήδη τις βλέπουμε στη χώρα μας, στα νησιά και στην ηπειρωτική Ελλάδα. Είναι οι χιλιάδες ξεριζωμένοι που παίρνουν το βιος τους για να βρουν μία ζωή δίχως βόμβες στην χώρα μας ή αλλού.

Είναι οι βάσεις, τα ορμητήρια πολέμου που ξεφυτρώνουν σε κάθε γωνιά της χώρας, όπως εδώ στη Λάρισα, που σταθμεύουν αμερικάνικα ντρόουνς. Ο ΣΥΡΙΖΑ ετοίμασε και η ΝΔ υπέγραψε τη νέα ελληνοαμερικάνικη συμφωνία, που προβλέπει ακόμα μεγαλύτερη εμπλοκή στα πολεμικά σχέδια των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ».

«Στα πρόσωπα των χιλιάδων μεταναστών και προσφύγων που φτάνουν στη χώρα μας μπορεί να δει κανείς τι σημαίνει καπιταλιστική εκμετάλλευση. Αυτοί οι άνθρωποι έρχονται στη χώρα μας ζητώντας μία ζωή δίχως βόμβες και η κυβέρνηση -όπως και η προηγούμενη- εφαρμόζουν την επικίνδυνη πολιτική της ΕΕ.

 Η Ελλάδα γίνεται αποθήκη ψυχών προσφύγων, ξεριζωμένων ανθρώπων, ακριβώς επειδή υλοποιεί κατά γράμμα την πολιτική της ΕΕ, όπως αυτή αποτυπώνεται στον κανονισμό του Δουβλίνου, όπως αποτυπώνεται στην απαράδεκτη συμφωνία ΕΕ- Τουρκίας».

ΚΡΑΤΙΚΗ ΒΙΑ

Αναφερόμενος τέλος στις νομοθετικές παρεμβάσεις σημείωσε «τον νόμο για το εργατικό-συνδικαλιστικό κίνημα, που μετατρέπει τον υπουργό Εργασίας σε πασά που ελέγχει τα σωματεία, τη δράση τους, τις αποφάσεις τους, λες και δεν έχουν καταστατικά και περίμεναν τον Βρούτση και τον κάθε Βρούτση…

Τον νόμο για τις ηλεκτρονικές ψηφοφορίες στα συνδικάτα, που θέλει να απονευρώσει το συνδικαλιστικό κίνημα από τη ζωντανή συζήτηση, την αντιπαράθεση και τη συμμετοχή στις συλλογικές διαδικασίες, δίνοντας το δικαίωμα στην εργοδοσία να ξέρει με ένα κλικ, τι προθέσεις έχει κάθε εργαζόμενος.

 Δεν είναι υπερβολή να πούμε πως το Υπουργείο Εργασίας μετατρέπεται σε Υπουργείο Ασφαλείας. Το δόγμα «νόμος και τάξη» είναι το απαραίτητο συμπλήρωμα της πολιτικής που τα δίνει όλα στο κεφάλαιο, παίρνοντας από τον λαό ό,τι του έχει απομείνει.

Για να προχωρήσουν οι πλειστηριασμοί πρώτων κατοικιών, για να προχωρήσουν οι αρνητικές αλλαγές στα πανεπιστήμια, για να προχωρήσει η επιδείνωση των όρων δουλειάς και αμοιβής για τους εργαζόμενους, είναι απαραίτητη η ένταση της κρατικής βίας και καταστολής, αλλά και της εργοδοτικής τρομοκρατίας». Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με λαϊκό γλέντι.

Β.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass