ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ:

Κόμβος κοντά στο Κοιμητήριο Γιάννουλης

Δημοσίευση: 02 Δεκ 2019 15:24

Η παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση» του Δήμου Λαρισαίων σε ανακοίνωσή της σημειώνει ότι στη συνεδρίαση του Κοινοτικού Συμβουλίου Γιάννουλης ανέδειξε «την ανάγκη εκτέλεσης έργων κυκλοφοριακής ρύθμισης στη συμβολή της επαρχιακής οδού Γιάννουλης - Τυρνάβου με τον δρόμο που οδηγεί σε εργοστάσια, βιοτεχνίες και κατοικίες της περιοχής στο ύψος του κοιμητηρίου.

Το συγκεκριμένο σημείο είναι αρκετά επικίνδυνο για την ασφάλεια των κατοίκων, των εργαζομένων στις επιχειρήσεις της περιοχής, των αγροτών και όλων των διερχομένων, καθώς έχουν γίνει επανειλημμένα τροχαία ατυχήματα.

Οι οδηγοί με κατεύθυνση από Λάρισα προς Τύρναβο που θέλουν να στρίψουν αριστερά στον συγκεκριμένο δρόμο πρέπει να σταματήσουν στο μέσο ανοιχτής στροφής και να παραβιάσουν τη διπλή διαχωριστική γραμμή κυκλοφορίας με κίνδυνο πρόκλησης ατυχήματος, λόγο κακής ορατότητας του δρόμου που επιδεινώνεται τις πολύ πρωινές ώρες και το βράδυ από την ομίχλη, καθώς από την αντίθετη κατεύθυνση υπάρχει αυξημένη κυκλοφορία και με ταχύτητες πολύ επικίνδυνες.

Η κατάσταση αυτή είναι αποτέλεσμα της εγκληματικής αδιαφορίας τόσο των προηγούμενων όσο και των νυν Περιφερειακών και Δημοτικών αρχών αλλά και του Συμβουλίου της Κοινότητας. Η πολιτική που εφαρμόζουν, εναρμονισμένη πλήρως με την κεντρική πολιτική των κυβερνήσεων, δίνει προτεραιότητα σε έργα “βιτρίνας”, έργα «ανάπλασης» και «αστικής κινητικότητας», που εξυπηρετούν συγκεκριμένους κλάδους επιχειρηματικών συμφερόντων, ενώ αδιαφορεί για τις πραγματικές ανάγκες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους οι άνθρωποι του μόχθου, οι εργάτες των εργοστασίων, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι αγρότες.

Διεκδικούμε να δοθεί άμεσα λύση σε αυτό το σοβαρό πρόβλημα, ώστε η κυκλοφορία των οχημάτων να γίνεται με ασφάλεια. Να κατασκευαστεί κόμβος και κατάλληλη σηματοδότηση που να εξασφαλίζει την ασφαλή μετακίνηση των εκατοντάδων εργαζόμενων, αυτοαπασχολούμενων και αγροτών στις εργασίες τους. Να υπάρξει καλύτερος φωτισμός και σήμανση, όπως και πρόνοια για τις δύσκολες καιρικές συνθήκες (ομίχλη) που εκδηλώνονται στην περιοχή.

Ως Λαϊκή Συσπείρωση Λάρισας καλούμε τους εργαζόμενους και τον λαό της περιοχής να μην συμβιβαστεί μ’ αυτή την κατάσταση που θέτει σε κίνδυνο τον ίδιο και την οικογένειά του. Να συγκρουστεί με την πολιτική της Ε.Ε., στο όνομα της οποίας πίνουν νερό ο περιφερειάρχης και ο δήμαρχος Λάρισας, και που λέει ότι τα έργα για την προστασία της ανθρώπινης ζωής και της λαϊκής περιουσίας δεν αποτελούν επιλέξιμες δαπάνες για τα προγράμματα χρηματοδότησης του ΕΣΠΑ επειδή δεν είναι ανταποδοτικά για τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass