Αναγκαίες προσλήψεις δικαστικών υπαλλήλων στα Δικαστήρια Λάρισας

ΑΝΑΦΟΡΑ ΜΑΞΙΜΟΥ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΠΡΟΣ ΥΠ. ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

Δημοσίευση: 05 Δεκ 2019 15:54

Την ανάγκη να καλυφθούν οι δεκάδες κενές οργανικές θέσεις στις υπηρεσίες των Πολιτικών/Ποινικών Δικαστηρίων και Εισαγγελιών Λάρισας, ώστε να πάψουν να υφίστανται τα τεράστια προβλήματα που προκύπτουν από την υποστελέχωση, με συνέπεια την περαιτέρω επιβάρυνση των εργαζομένων, αλλά και την αδυναμία ταχείας διεκπεραίωσης των δικαστικών υποθέσεων, επισημαίνει ο βουλευτής Λάρισας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, με αναφορά του προ τον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Κώστα Τσιάρα.

Ο Θεσσαλός πολιτικός, συνηγορώντας στο αίτημα του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Λάρισας, κατέθεσε -στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου- στον αρμόδιο υπουργό σχετικά υπομνήματα, επιστολές και ανακοινώσεις του Συλλόγου. Τα ανωτέρω έγγραφα αναδεικνύουν το μείζον πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού, που έχει ως συνέπεια τον ιδιαίτερο φόρτο εργασίας και την αδυναμία διεκπεραίωσης των ολοένα και περισσότερων υποθέσεων που είναι προς εκδίκαση. Όπως υπογραμμίζεται, οι υπάλληλοι των δικαστηρίων έχουν φθάσει χωρίς υπερβολή στα όριά τους, ενώ το πρόβλημα αναμένεται να επιδεινωθεί περαιτέρω λόγω και της επικείμενης συνταξιοδότησης πολλών εξ αυτών.

Για την επίλυση του προβλήματος απαιτείται η άμεση κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων, που σύμφωνα με το οργανόγραμμα φθάνουν τις 40, και η οποία μπορεί να πραγματοποιηθεί μέσα από τις τρέχουσες προκηρύξεις.

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος, που έχει ασχοληθεί επισταμένως με τα προβλήματα της λειτουργίας των Δικαστηρίων Λάρισας, πρόσφατα είχε συνάντηση με τον υπουργό Δικαιοσύνης, όπου έθεσε και πάλι τα σχετικά ζητήματα. Ταυτόχρονα, ευχαρίστησε τον κ. Τσιάρα διότι προωθείται επιτέλους η ενεργειακή αναβάθμιση και η συνολική ανακαίνιση του Δικαστικού Μεγάρου Λάρισας, που ήταν ένα πάγιο αίτημα του νομικού κόσμου, αλλά και των πολιτών του νομού. Η ευδοκίμηση του αιτήματος επετεύχθη μετά από αλλεπάλληλες κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις του Λαρισαίου βουλευτή προς το Υπουργείο Δικαιοσύνης, ύστερα και από συνεργασία με την πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας κ. Νικολέττα Μπασδέκη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass