Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Αφόρισε» τα Μ.Μ.Ε...

π. ΕΠΙΦΑΝΕΙΟΣ: ΚΑΚΗ ΧΡΗΣΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ, ΠΕΡΙΟΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ

Δημοσίευση: 05 Δεκ 2019 22:16

Εκδήλωση πραγματοποίησε στο Πολιτιστικό Κέντρο Φαρσάλων, ο Ιεραποστολικός Σύλλογος Φαρσάλων «Παναγία η Ελεούσα» με πνευματική ομιλία με θέμα «Τα Μ.Μ.Ε. και η οικογένεια». Στο πλαίσιο της εκδήλωσης συγκεντρώθηκαν τρόφιμα από τους πολίτες προς ενίσχυση άπορων οικογενειών.

Ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο αρχιμανδρίτης π. Επιφάνειος Οικονόμου από την Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος, ο οποίος αφού αναφέρθηκε στην ιστορία όλων των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης (Μ.Μ.Ε.) επισήμανε τα εξής: “Στην εποχή μας περιορίζεται διαρκώς ο ρόλος των εφημερίδων και του ραδιοφώνου και αυξάνεται η επιρροή της τηλεόρασης και κυρίως του διαδικτύου και των κινητών τηλεφώνων. Όλοι αποδέχονται την αξία των Μ.Μ.Ε. για την τοπική και παγκόσμια ενημέρωση, μόρφωση και επικοινωνία ατόμων και λαών. Γίνεται όμως κακή χρήση τους, κυρίως από την εποχή που κυριάρχησαν τα ιδιωτικά κανάλια στην τηλεόραση και στο διαδίκτυο. Ο ανταγωνισμός έγινε εντονότατος και μειώθηκε κάθετα η ποιότητα, με σκοπό την τηλεθέαση και την ακροαματικότητα.

Οι επιπτώσεις των ΜΜΕ στην οικογένεια είναι εμφανής:

-H αποκοινωνικοποίηση της οικογένειας, η χαλάρωση των δεσμών της, η μείωση του διαλόγου, η μοναξιά.

- Η πνευματική συσκότιση: μειώνεται η κρίση, η φαντασία, η αντίληψη, η βούληση και το ενδιαφέρον για τη μητρική γλώσσα.

- Η συνεχής ενασχόληση με τα ΜΜΕ είναι χαμένος χρόνος και ζημιογόνος, λόγω επαφής με κάθε είδους ανηθικότητα.

- Εξοικείωση με τη βία κάθε μορφής.

- Αύξηση των σωματικών διαταραχών κυρίως της παχυσαρκίας.

- Επιβαρύνεται η ζωή των ηλικιωμένων που φανατίζονται και απομονώνονται.

- Η ενημέρωση είναι πλασματική, ιδιοτελής, απατηλή, μη αντικειμενική χάρη στην αύξηση των συμφερόντων των ιδιοκτητών των πολλών καναλαρχών.

- Περιορίζεται η πνευματική ζωή, μειώνει η διάθεση για ανάγνωση βιβλίων, για προσευχή, για συνομιλία με τους ανθρώπους, για αυτοκριτική, για αυτογνωσία. Αυξάνεται η αδιαφορία για εκκλησιασμό και η τάση για εφάμαρτες πράξεις, θεωρείται φυσιολογική”.

Το γενικό συμπέρασμα που βγήκε από την πνευματική ομιλία ήταν ότι τελικά τα Μ.Μ.Ε. πρέπει να χρησιμοποιούνται με μέτρο και όλοι οι φορείς να νουθετούν τους νέους γι’ αυτό το θέμα. Την εκδήλωση παρακολούθησαν πλήθος κόσμου και επισήμων.

 

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο «Ε»)

Gallery άρθρου

Σχετικά Άρθρα