Καταδίωξαν κλέφτη ενώ οι κάτοικοι έκαναν συνέλευση για τις διαρρήξεις

ΡΟΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΥΡΝΑΒΟ Ο ΔΙΑΡΡΗΚΤΗΣ ΣΠΙΤΙΩΝ ΣΕ ΧΑΛΚΗ, ΠΛΑΤΥΚΑΜΠΟ, ΓΛΑΥΚΗ, ΓΑΛΗΝΗ, ΜΟΣΧΟΧΩΡΙ ΚΑΙ ΑΧΙΛΛΕΙΟ ΠΟΥ ΠΕΤΟΥΣΕ ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΒΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΛΕΓΧΕΙ ΑΝ ΑΠΟΥΣΙΑΖΑΝ ΟΙ ΕΝΟΙΚΟΙ

Δημοσίευση: 06 Δεκ 2019 22:02
Την ώρα που στο καφενείο της Χάλκης (φωτ.) κάτοικοι εξέφραζαν την αγωνία τους για τα κρούσματα διαρρήξεων στα σπίτια τους, αστυνομικοί του Τμήματος Κιλελέρ εντόπισαν τους κλέφτες να κυκλοφορούν με αυτοκίνητο στο ίδιο χωριό Την ώρα που στο καφενείο της Χάλκης (φωτ.) κάτοικοι εξέφραζαν την αγωνία τους για τα κρούσματα διαρρήξεων στα σπίτια τους, αστυνομικοί του Τμήματος Κιλελέρ εντόπισαν τους κλέφτες να κυκλοφορούν με αυτοκίνητο στο ίδιο χωριό

Ένας 24χρονος Ρομά από τον Τύρναβο και μάλιστα «γνώριμος» των διωκτικών αρχών από παλαιότερες υποθέσεις, είναι – σύμφωνα με την έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Κιλελέρ – ο δράστης 8 διαρρήξεων σε σπίτια χωριών του Δήμου Κιλελέρ.

Ο 24χρονος αποτέλεσε τον «πονοκέφαλο» κατοίκων της Χάλκης, του Πλατυκάμπου, της Γλαύκης, της Γαλήνης, του Μοσχοχωρίου και του Αχιλλείου καθώς τον περασμένο Οκτώβριο προφανώς με συνεργούς διέρρηξε σπίτια, απογευματινές και βραδινές ώρες.

Μάλιστα το ίδιο απόγευμα της 12ης Νοεμβρίου όπου στο καφενείο της Χάλκης, κάτοικοι του χωριού σε συνέλευση εξέφραζαν την αγωνία τους για τα κρούσματα διαρρήξεων στα σπίτια τους, αστυνομικοί του Τμήματος Κιλελέρ εντόπιζαν τον 24χρονο να κυκλοφορεί στο ίδιο χωριό, έχοντας διαρρήξει νωρίτερα σπίτι στη Γαλήνη. Ενώ για να διαφύγει της σύλληψης, δεν δίστασε να παραβιάσει τον κόκκινο σηματοδότη στη διασταύρωση της Χάλκης με την παλαιά εθνική οδό Λάρισας – Βόλου, θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια της κυκλοφορίας.

Σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα, ο 24χρονος και οι συνεργοί του για να ελέγξουν αν την ώρα της δράσης του υπήρχαν ένοικοι σε σπίτια, πετούσαν πέτρες και σπασμένα τούβλα σε μπαλκονόπορτες και παράθυρα και εφόσον δεν υπήρχε αντίδραση στον θόρυβο, τότε προχωρούσαν σε κλοπές από τις οποίες αποκόμισαν 10.700 ευρώ, ενώ η αξία των κλεμμένων κοσμημάτων ανέρχεται στις 20.000 ευρώ.

Το ΑΤ Κιλελέρ κατέληξε στη δράση του 24χρονου κατοίκου του οικισμού των Ρομά στον Τύρναβο, ενώ η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη για τον εντοπισμό των συνεργών του.

ΦΑΝΑΡΙ

Το απόγευμα της 12ης Νοεμβρίου αστυνομικοί του Τμήματος Κιλελέρ, περιπολούσαν αναζητώντας τους δράστες διάρρηξης που προηγήθηκε σε οικία στη Γαλήνη. Για να εντοπίσουν εντός της Χάλκης να κινείται, ένα μαύρο επιβατικό αυτοκίνητο μάρκας OPEL Vectra, που ταίριαζε με τις περιγραφές για «άγνωστο» αυτοκίνητο που κυκλοφορούσε στα χωριά.

Όταν οι αστυνομικοί θέλησαν να ελέγξουν τους επιβαίνοντες στο όχημα, ο οδηγός ανέπτυξε ταχύτητα και σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., παραβίασε τον κόκκινο φωτεινό σηματοδότη στη διασταύρωση της Χάλκης με την παλαιά εθνική οδό Λάρισας – Βόλου, θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια της κυκλοφορίας οδηγών στην παλιά εθνική.

Οι δράστες διέφυγαν της σύλληψης αλλά την επομένη το πρωί, το αυτοκίνητό τους εντοπίστηκε σε υπαίθριο χώρο στάθμευσης στον Τύρναβο. Στο αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 24χρονου, βρέθηκαν κλεμμένα κολιέ και μενταγιόν αλλά και 700 μάρκα Γερμανίας όπως και δεκάδες δηνάρια Σερβίας, που είχαν κλαπεί πριν από μερικές ημέρες από σπίτι στη Χάλκη. Τα γερμανικά μάρκα αποδόθηκαν αργότερα στον νόμιμο ιδιοκτήτη.

ΧΑΛΚΗ

Σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα, ο 24χρονος μαζί με άγνωστο αριθμό συνεργών του, έδρασε το χρονικό διάστημα από 30 Σεπτεμβρίου έως τις 12 Νοεμβρίου, οπότε και εντοπίσθηκε να κυκλοφορεί στη Χάλκη.

Στη Χάλκη καταγράφηκαν δύο διαρρήξεις στις 8 και 9 Νοεμβρίου ενώ αξίζει να σημειωθεί πως αστυνομικοί του Τμήματος Κιλελέρ εντόπισαν τους δράστες να κυκλοφορούν στο χωριό την ώρα που κάτοικοι της Χάλκης είχαν συνέλευση σε καφενείο, σημειώνοντας την ανησυχία τους για τα κρούσματα διαρρήξεων.

 Από το Αστυνομικό Τμήμα Κιλελέρ σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του 24χρονου - για τα αδικήματα των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής και της διατάραξης της ασφάλειας των συγκοινωνιών – η οποία θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας.

 

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass