Η ΧΟΡΩΔΙΑ «ΔΗΜ. ΤΖΙΤΖΙΛΕΡΗΣ» ΓΙΟΡΤΑΣΕ ΤΑ 50 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΗΣ

Επετειακή συναυλία στην Αγιά

Δημοσίευση: 11 Δεκ 2019 17:44

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)
Τα 50 χρόνια από την ίδρυσή της γιόρτασε το βράδυ του Σαββάτου η Δημοτική Χορωδία Αγιάς «Δημήτριος Τζιτζιλέρης» με μια πανηγυρική Χορωδιακή Συνάντηση, την 20ή κατά σειρά, που συνδιοργάνωσε με τον Δήμο Αγιάς και την ΠΕΔ Θεσσαλίας στο Πολιτιστικό Κέντρο «Χρυσαλλίδα» στην Αγιά.


Πλήθος κόσμου κατέκλυσε την αίθουσα «Αλέξανδρος Αλεξούλης» αποδίδοντας έτσι την ανάλογη τιμή σε μια εντυπωσιακή πορεία μισού αιώνα δυναμικής παρουσίας στα δρώμενα της περιοχής και τεράστιας προσφοράς στον κοινωνικό – λαϊκό πολιτισμό. Πλήθος κόσμου που απόλαυσε και καταχειροκρότησε ένα πολύωρο εξαίρετο μουσικό πρόγραμμα, τόσο από την τιμώμενη χορωδία της Αγιάς, όσο και από τις φιλοξενούμενες, τη Χορωδία Πολιτιστικού Συλλόγου Νέων Μουδανιών «Ο ΦΑΡΟΣ» υπό τη διεύθυνση της μαέστρου Ρεβέκας Φελεκίδου, τη Μικτή Χορωδία Καναλίων Κέρκυρας υπό τη διεύθυνση της καθηγήτριας μουσικής Πέλης Κοντογούρη, τη Χορωδία «ΛΥΡΑ ΑΠΟΛΛΩΝ» Ερέτριας υπό τη διεύθυνση του μαέστρου – αρχιμουσικού Γεωργίου Κοκκίνη και τη Μικτή Χορωδία Λιβαδειάς «ΕΡΚΥΝΑ» υπό τη διεύθυνση του διεθνούς φήμης μαέστρου Τοντόρ Καμπακτσίεφ.
Η γιορτή ξεκίνησε με ανάγνωση από την κ. Κρυσταλλία Μακατού, παρουσιάστρια της εκδήλωσης, του ιστορικού της 50χρονης πορείας της Χορωδίας Αγιάς, με αναφορές προς όσους υπέγραψαν το καταστατικό ίδρυσής της το 1969, με ιδιαίτερη μνεία στον επί πολλά χρόνια αείμνηστο πρόεδρό της Δημήτρη Τζιτζιλέρη, αλλά και στον Γεώργιο Αναστασίου που για ένα μικρό χρονικό διάστημα διετέλεσε πρόεδρος, ενώ δεν ξεχάστηκαν φυσικά άνθρωποι που έμπρακτα βοήθησαν σε όλη αυτήν την πορεία, όπως οι ευεργέτες αδερφοί Αντώνης και Παύλος Ελευθεριάδης, Γιάννης Σιούλας, Γιάννης Σφόρτσας, Αντώνης Τσιτσιφλής και Γιάννης Χατζησαλάτας, καθώς και οι δωρητές Ελεονόρα Ζιούλη, Κωνσταντίνος Καλαμπάκας, Αχιλλέας Ριζούλης και Θεόδωρος Τσουκαλάς.
Ξεχωριστή αναφορά έγινε στους μαέστρους που κατά καιρούς διηύθυναν τη Χορωδία, τους Γιάννη Καρκάλα, Γεώργιο Λίβα, Γιάννη Βασιλείου, Κωνσταντίνο Παπαϊωάννου, Αλέξανδρο Σανδίκη, Ανδρέα Καλογιάννη και την τωρινή Δήμητρα Μπουρντένα.
Χαιρετισμό απηύθυναν εκ μέρους του Δήμου Αγιάς ο δήμαρχος Αντώνης Γκουντάρας κι εκ μέρους της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστού ο περιφερειακός σύμβουλος, γενικός γραμματέας του Περιφερειακού Συμβουλίου, Κωνσταντίνος Καλαμπάκας.
Τιμητική πλακέτα δόθηκε στον μαέστρο Αλέξανδρο Σανδίκη, ο οποίος αξίζει να σημειωθεί ότι διηύθυνε τη Χορωδία επί εικοσαετία σχεδόν, ενώ για τους άλλους δύο εκ των μαέστρων που βρίσκονται σήμερα εν ζωή, τους κ. Καρκάλα και Καλογιάννη, τις πλακέτες παρέλαβε η κ. Μπουρντένα.
Τέλος, να αναφέρουμε πως τιμητικά ο κ. Σανδίκης διηύθυνε το πρώτο τραγούδι από το μουσικό πρόγραμμα της Δημοτική Χορωδίας Αγιάς, ενώ τη σκυτάλη πήρε η νυν μαέστρος Δήμητρα Μπουρντένα. Τους Αγιώτες χορωδούς συνόδεψαν από τη Μουσική Σχολή Αγιάς οι Μαμανού Ευγενία, καθηγήτρια πιάνου, Κάστρου Χριστίνα, καθηγήτρια κιθάρας, Γρηγορίου Χριστίνα, καθηγήτρια βιολιού, Μπάτσικας Θάνος, μαθητής στο τμήμα μπουζουκιού και Καστάνης Τάσος, μαθητής στο τμήμα κρουστών.

Του Νίκου Γουργιώτη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass