Σύντομες ειδήσεις

Δημοσίευση: 11 Δεκ 2019 15:11

Στο Δημοτικό Συμβούλιο προϋπολογισμός και τεχνικό πρόγραμμα

Η έγκριση του προϋπολογισμού για το 2020, όπως και, το τεχνικό πρόγραμμα και ολοκληρωμένο πλαίσιο δράσης Δήμου Λαρισαίων και Νομικών Προσώπων για το 2020 θα αποτελέσουν τα θέματα ειδικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας, αύριο Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου στις 8 το βράδυ.

Στις 7 το απόγευμα θα προηγηθεί άλλη συνεδρίαση όπου θα εξετασθούν τρέχοντα θέματα, όπως μεταξύ άλλων η συμμετοχή στο πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» για «Κατασκευή ραμπών και χώρων υγιεινής για την πρόσβαση και την εξυπηρέτηση ΑΜΕΑ σε σχολικές μονάδες», η έγκριση της μελέτης προσωρινής κυκλοφοριακής ρύθμισης (εργοταξιακού χαρακτήρα) του έργου «Ανακατασκευή οδών συνοικίας Αγίου Κωνσταντίνου» του Δήμου Λαρισαίων» (Β' φάση) και οι μεταβολές σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (σχολικού έτους 2020-2021).

-----------------

 Συνέλευση των ΔΕΥΑ στη Λάρισα

Η 30ή τακτική γενική συνέλευση των μελών της Ένωσης Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης - Αποχέτευσης (Ε.Δ.Ε.Υ.Α.) θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου, στις 9.30 το πρωί στη ΔΕΥΑ Λάρισας (αίθουσα εκδηλώσεων, Τέρμα Τυχερού).

-----------------

Οικοδόμοι συγκεντρώνουν τρόφιμα για τον λαό της Αλβανίας

Το Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων ν. Λάρισας, εκφράζοντας τη συμπαράστασή του στους σεισμόπληκτους της Αλβανίας, συμμετέχει στη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης και τροφίμων, που πραγματοποιείται στον Εργατικό Κέντρο Λάρισας. Απευθύνει κάλεσμα αλληλεγγύης στον λαό της γειτονικής χώρας και ανακοινώνει ότι συγκεντρώνονται καθημερινά πρωί και απόγευμα τα εξής: είδη πρώτης ανάγκης, φάρμακα, τρόφιμα μακράς διαρκείας, κουβέρτες, ρούχα, παπούτσια και παιδικά παιχνίδια.

-----------------

Παρουσίαση βιβλίου του Φώτη Γραβάνη

ΑΥΡΙΟ ΣΤΟ ΓΕΩΤΕΕ

Την παρουσίαση του βιβλίου του ομότιμου καθηγητή Φυτοπροστασίας του πρώην Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας (τώρα Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας) Φωτίου Θ. Γραβάνη με θέμα «Ειδική Φυτοπαθολογία (Νοσολογία) Καλλιεργουμένων Φυτών» διοργανώνουν το παράρτημα Κεντρικής Ελλάδος του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΓΕΩΤ.Ε.Ε.), ο Γεωπονικός Σύλλογος Ν. Λαρίσης και οι εκδόσεις Copy City Publish.

Η βιβλιοπαρουσίαση θα γίνει αύριο Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου, στις 6:00 μ.μ., στη Λάρισα (αίθουσα Συνεδρίων του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. – οδός Καψούρη 4, έναντι νότιας πλευράς Στρατιωτικού Νοσοκομείου).

Το βιβλίο θα παρουσιάσουν οι Θεοφάνης Α. Γέμτος, ομότιμος καθηγητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Δρ. Δημήτριος Ν. Βλαχοστέργιος, κύριος ερευνητής στο Ινστιτούτο Βιομηχανικών Φυτών και Οσπρίων Λαρίσης του ΕΛ.Γ.Ο. «ΔΗΜΗΤΡΑ» και πρόεδρος της Εταιρείας Γενετικής Βελτίωσης Φυτών.

-----------------

Τετραήμερη αιμοδοσία στον Αμπελώνα

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Ξεκινούν αύριο Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου από τα Δελέρια, συνεχίζονται μεθαύριο Παρασκευή, στη Ροδιά, το Σάββατο στον Τύρναβο στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης ΑΦΟΙ ΜΠΡΕΖΑ Ο.Ε. και ολοκληρώνονται την Κυριακή, 15 Δεκεμβρίου στον Αμπελώνα, οι εθελοντικές αιμοδοσίες του Συλλόγου «Ελπίδα» για τα Χριστούγεννα.

Για τον λόγο αυτό ο πρόεδρος κ. Γιάννης Γιαννόπουλος και τα μέλη του Δ.Σ. του συλλόγου καλούν όλους τους κατοίκους του Αμπελώνα, των Δελερίων της Ροδιάς και του Τυρνάβου να προσέλθουν σε κάποια από τις αιμοδοσίες αυτές και να προσφέρουν με την καρδιά τους μία φιάλη από το αίμα τους για τον άρρωστο συνάνθρωπό μας.

Να κάνουν τις μέρες αυτές, που περιμένουμε τα Χριστούγεννα, την ευγενέστερη πράξη ανθρωπιάς και αγάπης προς τον άγνωστο Συνάνθρωπό μας και το καλύτερο δώρο για εκείνους, που έχουν ανάγκη μίας μονάδας αίματος.

-----------------

Το ΤΕΕ βραβεύει παιδιά μηχανικών

Τα παιδιά των μηχανικών που πέτυχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις και εισήχθηκαν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση κατά το έτος 2019 καθώς και όσα αρίστευσαν ως μαθητές Γυμνασίου / Λυκείου, θα βραβεύσει το Περιφερειακό Τμήμα Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας του ΤΕΕ, σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2020, ώρα 6.30 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων «Ιωάννης Βαρνάς», Καλλιθέας 7, στη Λάρισα.

Τα ονόματα των επιτυχόντων και αριστευσάντων θα πρέπει να δηλωθούν στα γραφεία του ΤΕΕ, Καλλιθέας 7 ή τηλεφωνικά (2410-257.866) μέχρι και την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου.

-----------------

 

Χριστουγεννιάτικο μπαζάρ από τις «Φίλες της Αγάπης»

Στο πλαίσιο των κοινωνικών και φιλανθρωπικών τους δραστηριοτήτων οι «Φίλες της Αγάπης» διοργανώνουν το Χριστουγεννιάτικο «μπαζάρ» και απευθύνουν κάλεσμα σε όλες τις κυρίες, μέλη και φίλες του συλλόγου, να δώσουν το παρών και με την προσέλευση και τις προσφορές τους να βοηθήσουν το έργο του συλλόγου. Είναι και ευκαιρία, καθώς πλησιάζουν τα Χριστούγεννα, να προμηθευτούν σπιτικά, παραδοσιακά γλυκά. Το «μπαζάρ» θα γίνει στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου «Grant» το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου στις 6 το απόγευμα.

-----------------

Αιμοδοσία Αετομηλιτσιωτών

Σε εξέλιξη βρίσκεται η πανελλήνια αιμοδοσία που διοργανώνει η Τράπεζα Αίματος Αετομηλίτσας. Από τους διοργανωτές καλούνται Αετομηλιτσιώτες και φίλοι αιμοδότες της Τράπεζας να προσέλθουν στο Κέντρο Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας και να μετάσχουν στην αιμοδοσία: Τις καθημερινές από τις 8.30 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι και από τις 6 το απόγευμα έως τις 8 το βράδυ ενώ τα Σαββατοκύριακα από τις 9 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι.

Κατά την αιμοδοσία πρέπει να δηλώνεται ο κωδικός (11766) της Τράπεζας Αίματος Αετομηλίτσας καθώς και ο ΑΜΚΑ του αιμοδότη. Απαραίτητο είναι να προηγηθεί ένα ελαφρύ γεύμα δύο ώρες πριν και καλή ενυδάτωση το προηγούμενο βράδυ χωρίς κατανάλωση αλκοόλ. Σημειώνεται πως η φετινή, είναι η 20ή κατά σειρά εξαμηνιαία προγραμματισμένη αιμοδοσία της Τράπεζας Αετομηλίτσας και θα ολοκληρωθεί στις 20 Δεκεμβρίου.

-----------------

Πίτα και εκδρομή της ΠΟΟΝ

Η ΠΟΟΝ θα κόψει την πρωτοχρονιάτικη πίτα της την Πέμπτη 9 Ιανουαρίου στις 6.30 το απόγευμα στο κέντρο «Εν Λαρίση» με ζωντανή μουσική.

Εν τω μεταξύ, η ΠΟΟΝ προγραμματίζει και διήμερη επίσκεψη στην Αθήνα την Παρασκευή 7 και το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου με διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο «Τιτάνια», προκειμένου να παρακολουθήσει θεατρικές και μουσικές παραστάσεις. Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 2410-233.998.

-----------------

Φωταγωγούν το Καραβάκι στο Αβέρωφ

Το χριστουγεννιάτικο Καραβάκι θα φωταγωγήσουν μεθαύριο Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου και ώρα 7 μ.μ. στην πλατεία Αλησμόνητων Πατρίδων στο Αφέρωφ.

-----------------

Ανάβουν Δέντρο στον Αγ. Γεώργιο Γιάννουλης

Η ενορία του Αγ. Γεωργίου Γιάννουλης και η Δημοτική Κοινότητα Γιάννουλης θα ανάψουν το Χριστουγεννιάτικο δέντρο, αύριο Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου και ώρα 6 μ.μ. στον προαύλιο χώρο του ναού. Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν τα παιδιά του κατηχητικού της ενορίας και η χορωδία του Μορφωτικού Συλλόγου Γιάννουλης. Ο Άγιος Βασίλης θα βγάζει φωτογραφίες με τον κόσμο και θα μοιράζει γλυκά, ζωγραφική προσώπου και Χριστουγενιάτικα τραγούδια. Την εκδήλωση θα λαμπρύνει με την παρουσία της η Φιλαρμονική του Αγ. Γεωργίου Λαρίσης.

-----------------

Φωταγώγηση του Δέντρου στην Τερψιθέα

Εκδήλωση για τη φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου διοργανώνουν η Κοινότητα Τερψιθέας, ο Μορφωτικός Σύλλογος, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων και διδασκόντων του Δημοτικού Σχολείου – Νηπιαγωγείου και ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος, αύριο Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου στις 6 μ.μ., στην Κεντρική πλατεία Τερψιθέας, με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου, χορωδίας του Δημοτικού Σχολείου και των παιδιών του κατηχητικού.

-----------------

 

Το Χριστουγεννιάτικο δέντρο ανάβει στη Ραψάνη

Εκδήλωση για το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου, διοργανώνουν το Κοινοτικό Συμβούλιο Ραψάνης μαζί με τους Συλλόγους Γυναικών και Μορφωτικού του χωριού, στην πλατεία της Ραψάνης παρουσία της Δημοτικής αρχής.

Η εκδήλωση θα γίνει το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου στις 5.30 μ.μ.

Η πλατεία και οι γύρω χώροι γεμάτοι στολίδια με τη συνοδεία Χριστουγεννιάτικων τραγουδιών και τα μαγαζιά με γεμάτες τις ψησταριές περιμένουν να μοιράσουν μελομακάρονα και κουραμπιέδες και παλαιωμένο κόκκινο κρασί στους επισκέπτες και φίλους της Ραψάνης.

-----------------

Εορτάζεται ο Άγιος Σπυρίδων στα Μύρα

Στις 12 Δεκεμβρίου πανηγυρίζει ο Άγιος Σπυρίδων στα Μύρα του Δήμου Κιλελέρ. Σήμερα, παραμονή της εορτής του Αγίου στις 17:30 θα τελεστεί εσπερινός και αρτοκλασία και ανήμερα της εορτής στις 7:00 όρθρος και θεία λειτουργία.

-----------------

Η Ελασσόνα γιορτάζει τον Αγιο Σπυρίδωνα

Με τις καθιερωμένες θρησκευτικές εκδηλώσεις, η πόλη της Ελασσόνας και ο ιερός ναός Αγίου Σπυρίδωνος τιμούν αυτό το διήμερο, σήμερα Τετάρτη 11 και αύριο Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου, τη μνήμη του Αγίου Σπυρίδωνος.

Σήμερα, παραμονή της εορτής, στις 5.30 το απόγευμα, στο φερώνυμο ιερό ναό του Αγίου(που βρίσκεται δίπλα από το Κλειστό Γυμναστήριο της πόλης), θα τελεσθεί πανηγυρικός Εσπερινός με Αρτοκλασία και Θείο Κήρυγμα.

Το πρωί της Πέμπτης, ανήμερα της γιορτής, θα τελεσθεί ο Όρθρος και η πανηγυρική Θεία Λειτουργία, με Θείο Κήρυγμα.

Αναμένεται να παραστούν οι αρχές της περιοχής και πολλοί πιστοί από την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ελασσόνας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass