Ορος επιβίωσης η μείωση 20% στα ενοίκια

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΚΥΛΙΚΕΙΩΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δημοσίευση: 12 Δεκ 2019 15:30

Η μείωση των μισθωμάτων των σχολικών κυλικείων κατά 20%, παρά το γεγονός ότι το ύψος των μισθωμάτων διαμορφώνεται από διαγωνιστική πλειοδοτική διαδικασία, αποτελεί το βασικό αίτημα στο διεκδικητικό πλαίσιο και της νέας διοίκησης του σωματείου κυλικείων δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων της Λάρισας.

Η ικανοποίηση του αιτήματος αποτελεί πλέον όρο επιβίωσης για τους ιδιοκτήτες των κυλικείων, που δεν κρύβουν την αγωνία τους για το μέλλον ενός κλάδου, που μάλλον είναι ο μοναδικός που σε καθεστώς ελεύθερης αγοράς κινείται με απόλυτα ελεγχόμενες συναλλαγές!

Σύμφωνα με την πρόεδρο του συλλόγου Γιώτα Ζαμανάκου, τα κυλικεία όπως είναι γνωστό, είναι υποχρεωμένα να διαθέτουν συγκεκριμένα υγιεινά προϊόντα και σε συγκεκριμένες τιμές (διατίμηση), που παραμένουν παγωμένες σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα, την ώρα που δίπλα στα σχολικά συγκροτήματα ανοίγουν φούρνοι και μίνι μάρκετ διαθέτοντας χωρίς περιορισμούς προϊόντα στους μαθητές. Γεγονός που αναδεικνύει ένα σοβαρό πρόβλημα αθέμιτου ανταγωνισμού με θύματα τους ιδιοκτήτες των κυλικείων.

Τελευταία μάλιστα, σύμφωνα με την πρόεδρο του συλλόγου, έξω από τα σχολεία έκαναν την εμφάνισή τους και …ντελιβεράδες που μεταφέρουν καφέδες μετά από τηλεφωνικές παραγγελίες κυρίως από το εκπαιδευτικό προσωπικό, πρακτική που αποτελεί ένα ακόμα χτύπημα στα κυλικεία, περιορίζοντας ακόμα περισσότερο τον κύκλο εργασιών τους.

Στα δημοτικά σχολεία, συνεχίζει η κα Ζαμανάκου, τα παιδιά φέρνουν φαγητό από το σπίτι ενώ στα γυμνάσια-λύκεια τα πράγματα είναι καλύτερα αν και επειδή είναι καλύτερα από άποψη συναλλαγών, είναι αυξημένα τα μισθώματα. Δεδομένου ότι τα κυλικεία εργάζονται μόλις 158 ημέρες τον χρόνο και οι δαπάνες είναι τεράστιες την ώρα που συνεχώς μειώνεται ο κύκλος των εργασιών τους με τους περιορισμούς να παραμένουν, ο σύλλογος σε σειρά επαφών του με τα στελέχη της δημοτικής αρχής διεκδίκησε και συνεχίζει να διεκδικεί τη μείωση των μισθωμάτων κατά 20%, όπως έγινε και σε άλλους δήμους του νομού, προκειμένου τα κυλικεία να επιβιώσουν.

Παράλληλα, ο σύλλογος μέσω της Ομοσπονδίας διεκδικεί ειδική ρύθμιση για τον ΕΦΚΑ, καθώς τα μέλη συνεχίζουν να καταβάλουν εισφορές ακόμα και τους θερινούς μήνες που τα κυλικεία είναι κλειστά, ενώ ζητούν από τα συναρμόδια υπουργεία να θεσμοθετήσουν ελάχιστο όριο αποστάσεων λειτουργίας φούρνων από σχολικά συγκροτήματα προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα του αθέμιτου ανταγωνισμού.

Η ΝΕΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ 

Σημειώνεται ότι στο νέο διοικητικό συμβούλιο του Σωματείου Ιδιοκτητών Κυλικείων Δημόσιων και Ιδιωτικών Σχολείων Λάρισας συμμετέχουν:

Πρόεδρος Γιώτα Ζαμανάκου, αντιπρόεδρος Φώτης Τσακμάκης, γραμματέας Δημήτρης Χήρας, ταμίας Ντίνα Γκουγκούλη, μέλος Δημήτρης Πασπαλιάρης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass