Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εκθεση - γιορτή για τα 97 χρόνια της «Ε»

Δημοσίευση: 12 Δεκ 2019 15:00

Τα 97 της γενέθλια έχει την Κυριακή η «Ελευθερία». Ήταν Δεκέμβριος του 1922, ανήμερα του Αγίου Ελευθερίου, όταν η «Ε» που είχε εκδοθεί τον Οκτώβριο εκείνου του έτους μετατρεπόταν από τρισεβδομαδιαία σε καθημερινή εφημερίδα.

Έναν αιώνα σχεδόν μετά η «Ε» ακολουθεί πιστά τις αρχές του ιδρυτή της, ταγμένη στην υπηρεσία της ελεύθερης ενημέρωσης, χωρίς εξαρτήσεις και δουλείες, με βάση τους κανόνες της ελευθεροτυπίας και της δημοσιογραφικής δεοντολογίας. Έτσι κέρδισε την εμπιστοσύνη των χιλιάδων αναγνωστών της, κατακτώντας και διατηρώντας δεκαετίες τώρα πρωτεύουσα θέση στον επαρχιακό Τύπο και ζηλευτή μεταξύ του συνόλου των ελληνικών εφημερίδων.

Συνεχίζοντας μια παράδοση ετών η «Ε», το Σάββατο, παραμονή του Αγίου Ελευθερίου και έως τις 2 μ.μ., θα δέχεται τις ευχές των φίλων και αναγνωστών της στα γραφεία της, στον πεζόδρομο της Παπασταύρου και θα προσφέρει ζεστούς λουκουμάδες.

Ενώ το απόγευμα στις 7, σε συνεργασία με τον Δήμο Λαρισαίων, το Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας και την Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου, σας προσκαλεί στα εγκαίνια της έκθεσης «Εκκλησία: Τέχνη και Λαϊκή λατρεία, 18ος – 20ός αι.» στο Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας.