Η βροχή σταμάτησε, τα προβλήματα παρέμειναν…

ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΑΝ ΣΠΙΤΙΑ, ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΚΑΙ ΧΩΡΑΦΙΑ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΑΣ * ΑΔΙΑΒΑΤΟΣ Ο ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΣΤΟ ΚΑΣΤΡΙ

Δημοσίευση: 13 Δεκ 2019 22:00
Κοίτη χειμάρρου ο κεντρικός δρόμος στο Καστρί Κοίτη χειμάρρου ο κεντρικός δρόμος στο Καστρί

Με καταγραφή και αποκατάσταση των ζημιών πέρασε η χθεσινή μέρα στα γεωγραφικά όρια του Δήμου Αγιάς μετά το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας που έπληξε την περιοχή και που το κύριο χαρακτηριστικό της ήταν η πολύωρη δυνατή βροχόπτωση.

Τα ύψη βροχής που καταγράφηκαν ήταν εντυπωσιακά μεγάλα για το 24ωρο που το φαινόμενο βρισκόταν σε εξέλιξη. Σύμφωνα με τον ερασιτέχνη μετεωρολόγο Πάνο Αρχοντή και το meteothessalia.gr, στον μετεωρολογικό σταθμό Σωτηρίτσας, στα παράλια, σημειώθηκαν 235 χιλιοστά βροχής που μεταφράζονται σε 235 τόνους νερό ανά στρέμμα, στον μετεωρολογικό σταθμό της Αγιάς 195 χιλιοστά και στην ορεινή Ανατολή, στον Κίσσαβο, 95 χιλιοστά.

Πολλοί ιδιοκτήτες κατοικιών στην παραλιακή ζώνη προσπαθούσαν ολημερίς χθες να καθαρίσουν πλημμυρισμένα οικόπεδα και σπίτια, ενώ υπάλληλοι του ΔΕΔΔΗΕ από νωρίς το πρωί «πάλευαν» να αποκαταστήσουν βλάβες στο δίκτυο ηλεκτρισμού. Μηχανήματα του Δήμου Αγιάς και της Περιφέρειας Θεσσαλίας έδιναν τη δικιά τους μάχη, κυρίως στο αγροτικό δίκτυο, το οποίο, όπως μας τόνισε ο αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγγελος Κρανιώτης σε πάρα πολλά σημεία σε Αγιά, Μεγαλόβρυσο, Ποταμιά, Μελιβοία υπέστη σημαντικότατες ζημιές.

Στο Καστρί για άλλη μια φορά το θέμα συζήτησης ήταν ο κεντρικός δρόμος που όποτε βρέξει γίνεται αδιάβατος. Θέμα που έχει επισημανθεί πολλές φορές. Βγαίνοντας από το Καστρί, μετά από στροφή και μπροστά ακριβώς από το κοιμητήριο του χωριού, με την πρώτη βροχή, πόσο μάλλον στην προχθεσινή έντονη βροχόπτωση, ο δρόμος σε μήκος 100 μέτρων χάνεται εντελώς κάτω από τα νερά που κατεβαίνουν από το διπλανό βουνό. «Είναι απορίας άξιο γιατί οι υπεύθυνοι εδώ και καιρό δεν κάνουν κάτι. Τι ακριβώς περιμένουν;» αναρωτιέται ο πρόεδρος του Καστρίου Νίκος Κολοβός και επισημαίνει «Έχω ενημερώσει πολλές φορές την Περιφέρεια για το ζήτημα. Το μόνο που ακούω είναι ότι ο δρόμος έχει ενταχθεί σε ολοκληρωμένο πρόγραμμα επισκευής ως το Καλαμάκι. Αλλά ως πότε θα περιμένουμε. Θα συμβεί κάποιο σοβαρό ατύχημα κάποια στιγμή. Πρέπει άμεσα να γίνει κάτι. Το πρόβλημα είναι πολύ μεγάλο και η οδός είναι σημαντικής κίνησης, αφού συνδέει Έλαφο, Αρμένιο, Καλαμάκι, παλιά Εθνική Λάρισας – Βόλου, λίμνη Κάρλα και Αμυγδαλή με την Αγιά. Είναι επιτακτική η ανάγκη να υπάρξει τρόπος τα νερά να βρουν άλλη διέξοδο διαφυγής και να μη συσσωρεύονται επί του οδοστρώματος».

Στην αγροτική τοποθεσία «Βάλτος» στην Αγιά, στην ευρύτερη περιοχή των εγκαταστάσεων του Βιολογικού Καθαρισμού, πολλά τα παράπονα των αγροτών. Τα αποστραγγιστικά χαντάκια, βουλωμένα καθώς ήταν, αφού όπως υποστηρίζουν έχουν χρόνια να καθαριστούν, δεν μπόρεσαν να διοχετεύσουν το νερό, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν μεγάλες εκτάσεις κυρίως με δενδροκαλλιέργειες.

Αγροτικές εκτάσεις πλημμύρισαν και σε Καστρί, Αμυγδαλή, Πλασιά και Δήμητρα.

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)

Του Νίκου Γουργιώτη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass