Αποφασίζουν σήμερα για τα μπλόκα οι αγρότες

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΠΕΜ ΣΤΗ ΝΙΚΑΙΑ

Δημοσίευση: 15 Δεκ 2019 20:34

Αγωνιστικό κάλεσμα σε κάθε αγρότη και κτηνοτρόφο «που πιστεύει στο δίκιο και τη δύναμη των αγώνων και που αγωνιά για το σήμερα και το αύριο της ζωής του», να συμμετέχει στην πανελλαδική σύσκεψη της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων (ΠΕΜ)

που θα πραγματοποιηθεί σήμερα Κυριακή 15 Δεκέμβρη στο Πολιτιστικό Κέντρο στην Νίκαια στις 12 το μεσημέρι, απευθύνει η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων.
Στη σημερινή σύσκεψη εκπρόσωποι των Ομοσπονδιών που ανήκουν στη δύναμη της ΠΕΜ θα επικαιροποιήσουν το πλαίσιο των αιτημάτων τους και θα προγραμματίσουν τα επόμενα αγωνιστικά βήματα, που όπως κάθε χρόνο θα είναι η έξοδος των τρακτέρ στις εθνικές οδούς. Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών προηγήθηκαν, με μικρή όμως ανταπόκριση από την πλευρά των αγροτών, συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στο Δέλτα του Παλαμά, στο ύψος της Ε65, στην Καρδίτσα όπου χρειάστηκε η επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων για να μην κλείσει η κυκλοφορία και στον κόμβο Πλατυκάμπου από μερίδα αγροτών των γύρω περιοχών. Όπως όλα δείχνουν και φέτος τα μπλόκα στους δρόμους θα είναι η μορφή διεκδίκησης των αγροτικών Συλλόγων και Ομοσπονδιών, με το βάρος του αγώνα να πέφτει σε επίπεδο Θεσσαλίας στην Καρδίτσα, ενώ πιθανότερη ημερομηνία έναρξης των φετινών κινητοποιήσεων θα είναι το τελευταίο δεκαήμερο του Ιανουαρίου. Όσον αφορά στα αιτήματα, κυριαρχούν οι χαμηλές τιμές στα προϊόντα (π.χ. στο βαμβάκι) και το αυξημένο κόστος παραγωγής. Επίσης το γεγονός ότι ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μ. Βορίδης δεν έχει απαντήσει ακόμη στο αίτημα των ΕΟΑΣ για συνάντηση, ενδέχεται να παίξει σημαντικό ρόλο και στην πίεση που θα θελήσουν να ασκήσουν στην κυβέρνηση οι αγρότες, με το …καλημέρα των κινητοποιήσεων.
Γ.Ρ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass