«Προτιμήστε τα ελληνικά κρέατα στις γιορτές»

ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Δημοσίευση: 15 Δεκ 2019 22:37

«Προτιμήστε το ελληνικό αρνί και κατσίκι, όχι μόνο γιατί είναι πιο ποιοτικό από τα εισαγόμενα, αλλά και γιατί η ελληνική κοινωνία οφείλει να στηρίξει την κτηνοτροφία και να μην την ξεχάσει, όπως το έκανε η Πολιτεία».


Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνει η διοίκηση της Ομοσπονδίας Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας, η οποία συνεδρίασε στο Εμμανουήλειο Πνευματικό Κέντρο στον Τύρναβο, με αφορμή την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην αγορά, λίγο πριν τα Χριστούγεννα. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Γιάννη Γκουρομπίνο «μπορεί στον κλάδο μας να υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία αναφορικά με τη διαμόρφωση των τιμών στην αγορά, αλλά δεν εφησυχάζουμε, διότι ο εφιάλτης των εισαγόμενων, παράνομων ελληνοποιήσεων βρίσκει τρόπο να επικρατήσει στην αγορά, έστω και στο παρά πέντε. Αυτή τη στιγμή οι τιμές είναι περίπου στα 5,5 ευρώ/κιλό στο αρνί και 6 ευρώ/κιλό στο κατσίκι, αλλά αν θέλουμε να μιλάμε για κάλυψη του κόστους παραγωγής και ένα αξιοπρεπές μεροκάματο που θα βοηθήσει στην επιβίωσή μας, θα πρέπει η τιμή να ανέβει μισό ευρώ ακόμη».
Αντιθέτως ανάλογη με τα αμνοερίφια είναι η κατάσταση που διαμορφώνεται στα γίδια, στα οποία οι σφαγές γίνονται στην εξευτελιστική τιμή του 1,70 ευρώ/κιλό. «Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση του χρόνου δύσκολα θα υπάρχουν γίδια στην αγορά» δηλώνει χαρακτηριστικά ο Γ. Γκουρομπίνος, ο οποίος ζητά από την κυβέρνηση, «τούτες τις γιορτινές μέρες όχι μόνο να μην χαλαρώσει ο ελεγκτικός μηχανισμός, αλλά να ενταθούν οι έλεγχοι σε όλα τα επίπεδα».
Γ. Ρούστας 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass