Το Μ. Μοναστήρι τίμησε τους νεκρούς του

Μνημόσυνο για 45 εκτελεσθέντες πατριώτες από τους Ναζί

Δημοσίευση: 16 Δεκ 2019 15:06

Μνημόσυνο στους πατριώτες που εκτελέστηκαν από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής έγινε στον χώρο του μνημείου στο Μ. Μοναστήρι του Δήμου Κιλελέρ. Μετά την επιμνημόσυνη δέηση η κυρία Πατρούλα Μαντζιαρούδη – Σκρίμπα, ως εκπρόσωπος των συγγενών των θυμάτων, αναφέρθηκε στο χρονικό της εκτέλεσης των 45 ανδρών.

“…Γυρίζουμε 76 χρόνια πίσω και θυμόμαστε την αντίσταση που πρόβαλαν οι κάτοικοι της περιοχής και τα πλήγματα που δέχτηκε ο γερμανικός στρατός. Τα αντίποινα των Γερμανών είχε την ατυχία να πληρώσει κυρίως το δικό μας χωριό και η γύρω περιοχή με την ομαδική εκτέλεση 45 αθώων πατριωτών, τους οποίους με τη βία πήραν και τους εκτέλεσαν. Τη θυσία αυτών των πατριωτών μνημονεύουμε σήμερα με ανάμεικτα συναισθήματα λύπης, θαυμασμού και περηφάνιας.

Τέτοια μνημεία η Ελλάδα έχει πολλά σε διάφορα σημεία, γιατί είχε την ατυχία να δοκιμάσει με τον πιο σκληρό τρόπο τη ναζιστική θηριωδία. Σήμερα όμως πολλά πράγματα έχουν αλλάξει... είμαστε και θα συνεχίσουμε να είμαστε ένας λαός δημοκρατικός, ένας λαός που θα υπερασπίζεται το δίκαιο και θα αγωνίζεται για τις πανανθρώπινες αξίες. Σήμερα εδώ από το Μ. Μοναστήρι, υψώνουμε τη φωνή μας και λέμε: "Αιωνία η μνήμη" σε όλους τους άδικα χαμένους συνανθρώπους μας, συζύγους, γονείς, αδελφούς, συγγενείς. Υψώνουμε τη φωνή μας και λέμε: “Ποτέ πια πόλεμος”. Υψώνουμε τη φωνή μας και λέμε: “Αφήστε τους λαούς να ζήσουν, ειρηνικά, αγαπημένοι και αδελφωμένοι. Αιωνία η μνήμη στους αθάνατους αγωνιστές Έλληνες. Αιωνία η μνήμη στους αθάνατους αγωνιστές».

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο αντιπεριφερειάρχης Γ. Λαδόπουλος, ο περιφερειακός σύμβουλος Ρ. Κομήτσας οι αντιδήμαρχοι Ι. Μπακαλόπουλος, Β. Χλιάπη - Γκουνιαρούδη και Αλ. Χονδρονάσιος, οι δημοτικοί σύμβουλοι Ελ. Ζωιοπούλου, Σ. Νταφόπουλος, Κ. Φιλιππούλης, Γ. Ακριβούλης, Αθ. Μακρόπουλος, Αθ. Μούσιος, Απ. Μούσιος, Αν. Φασφαλής και Β. Χατζούλης, οι πρόεδροι των ΤΚ Μ. Μοναστηρίου, Αγναντερής και Νίκης Δ. Βλαΐδης, Θ. Σκρίμπας και Γ. Τσικόπουλος, οι ΤΣ Μ. Μοναστήριου Π. Κυρούδης και Χ. Γκαβλιαρούδης εκπρόσωπος του διοικητού της 1ης Στρατιάς, αντισυνταγματάρχης Σ. Πατσιούρας ο υποδιοικητής του ΑΤ Κιλελέρ Σ. Κυρίτσης, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Μ. Μοναστηρίου Δ. Σταΐδης ο πρώην δήμαρχος Αρμενίου Γ. Μεριστούδης και συγγενείς των πεσόντων. Χαιρετισμό απέστειλαν οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Αν. Βαγενά και Β. Κόκκαλης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass