ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΨΗΦΙΣΗΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ

Συλλαλητήριο σήμερα στην Κεντρική πλατεία

Δημοσίευση: 18 Δεκ 2019 15:08

Συλλαλητήριο κατά της ψήφισης του κρατικού προϋπολογισμού για το 2020, θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τετάρτη στις 6.30 μ.μ. στην Κεντρική πλατεία Λάρισας από το Εργατικό Κέντρο Λάρισας.

Όπως ανακοινώνει το Εργατικό Κέντρο: «Ο φετινός προϋπολογισμός προβλέπει: Περικοπές 4 εκατ. ευρώ στην υγεία, όταν ήδη οι ελλείψεις στα Κέντρα Υγείας είναι τραγικές, ενώ με επιπλέον 800 εκατ. ευρώ φορολογία επιβαρύνονται τα λαϊκά στρώματα, που σηκώνουν σχεδόν το 93% των φορολογικών εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού. Μείωση στις συνταξιοδοτικές δαπάνες καθώς μειώνεται κατά 192 εκατ. ευρώ το κονδύλι για κύριες και επικουρικές συντάξεις στο φόντο του νέου ασφαλιστικού που θα λειτουργεί με όρους ατομικής ευθύνης και ρίσκου. Μειώσεις 173 εκατ. ευρώ για τα επιδόματα των αναπήρων. Στον αντίποδα καταγράφονται «αναπτυξιακές» φοροελαφρύνσεις στο κεφάλαιο ύψους 616 εκατ. ευρώ. Εισφοροελάφρυνση από τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών που φτάνει τα 123 εκατομμύρια ευρώ. Επιπλέον στήριξη των επενδύσεων των επιχειρηματικών ομίλων από κρατικά και ευρωπαϊκά κονδύλια, ύψους 6 δισ.
Προβλέπεται μεταξύ άλλων: Περαιτέρω μείωση του συντελεστή φορολογίας επιχειρήσεων από το 28% σε 24%. Επίσης, μείωση του φόρου επί των μερισμάτων στους μετόχους των επιχειρήσεων στο 5% από 10%. Για τους τραπεζικούς ομίλους προωθούνται απαλλαγές στις εταιρείες που θα αγοράσουν τα κόκκινα δάνεια και πολλές άλλες φοροαπαλλαγές. Απέναντι σε όλα αυτά οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα δίνουμε μαζική, μαχητική απάντηση διεκδικώντας αιτήματα που καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες μας».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass