ΖΗΤΑ ΜΕ ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ Η ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΛΙΑΚΟΥΛΗ

Αμεση κατάργηση του δικαστικού ενσήμου στις αναγνωριστικές αγωγές

Δημοσίευση: 21 Δεκ 2019 15:22

Διά ζώσης απάντηση στη Βουλή από τον υπουργό Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα ζητά με επίκαιρη ερώτησή της η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής ν. Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, σε σχέση με το ζήτημα που έχει ανακύψει με την επιβολή δικαστικού ενσήμου στις αναγνωριστικές δίκες, και των συνεπακόλουθων προβλημάτων που δημιουργούνται για τις αντίστοιχες υποθέσεις των θυμάτων των ολοκαυτωμάτων από τα Γερμανικά και Ιταλικά στρατεύματα κατοχής, την περίοδο 1941 – 1944.


Θα πρέπει να σημειωθεί μάλιστα, πως ακόμη και κατά τη διάρκεια της προηγούμενης κοινοβουλευτικής περιόδου, στην Ειδική Επιτροπή της Βουλής για τη διεκδίκηση των κατοχικών αποζημιώσεων, συζητήθηκε εκτεταμένα το ζήτημα που δημιουργούνταν, σε σχέση με την επιβολή δικαστικού ενσήμου στις αναγνωριστικές αγωγές των οικογενειών των θυμάτων των ολοκαυτωμάτων, όπως π.χ. για την αγωγή και την αντίστοιχη διεκδίκηση αποζημιώσεων από τις οικογένειες των θυμάτων του Δομένικου Δήμου Ελασσόνας, αλλά και πολλών άλλων παρόμοιων υποθέσεων σε όλη την Επικράτεια. Σ’ αυτό το πλαίσιο, αλλά και δεδομένων ζητημάτων αντισυνταγματικότητας που παρουσιάζει η ρύθμιση του άρθρ. 42 του ν. 4640/2019, για την επιβολή αγωγόσημου (1%) επί των αναγνωριστικών αγωγών αρμοδιότητας Πολυμελούς Πρωτοδικείου προβλημάτων, η Λαρισαία βουλευτής ζητά από τον Υπουργό Δικαιοσύνης την κατάργησή του ή τουλάχιστον την τροποποίησή του, προκειμένου να μην αποστερηθούν οι οικογένειες των θυμάτων των ολοκαυτωμάτων από τα Γερμανικά και Ιταλικά στρατεύματα κατοχής, τη δυνατότητα άσκηση αγωγών, λόγω του δυσβάσταχτου οικονομικού βάρους, που αυτή συνεπάγεται.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass