Eργο - πιλότος για όλη την επικράτεια το ΕΕΕΕΚ Λάρισας

ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ, ΤΟΝΙΣΕ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ - Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΘΕΣΕ ΤΟΝ ΠΗΧΗ ΨΗΛΑ ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΟΜΕΣ ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΡΥΘΜΟ - ΒΑΣΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ Η ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

Δημοσίευση: 22 Δεκ 2019 22:41

Της Νατάσας Πολυγένη
Φωτ.: Β. Ντάμπλης

«Εμβληματικό έργο, έργο-πιλότο για όλη την επικράτεια που θα δώσει τη δυνατότητα στα άτομα με αναπηρίες να μεγιστοποιήσουν τις δυνατότητες τους» χαρακτήρισε το Εργαστήρι Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Λάρισας(ΕΕΕΕΚ) ο πρωθυπουργός

Κυριάκος Μητσοτάκης, χθες κατά την επίσκεψή του -την πρώτη ως πρωθυπουργός στην πόλη- στο Ειδικό Σχολείο υπερσύγχρονων προδιαγραφών, που αναμένεται να παραδοθεί στις αρχές του νέου έτους από την Περιφέρεια Θεσσαλίας.
Ο πρωθυπουργός έφθασε στη Λάρισα, χθες λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι και ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του σχολείου από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κωνσταντίνο Αγοραστό και τη διευθύντρια του ΕΕΕΕΚ Λάρισας κ. Αντιγόνη Παληκαρά. Εντυπωσιασμένος από τις εγκαταστάσεις, συνεχάρη τον περιφερειάρχη κ. Κ. Αγοραστό για την ταχύτατη ολοκλήρωση του έργου, τονίζοντάς του ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας έθεσε τον πήχη ψηλά και η πολιτεία, οι περιφέρειες και δομές της χώρας υποχρεούνται να ακολουθήσουν αυτό τον ρυθμό. Ακόμη τόνισε, ότι για την κυβέρνηση αποτελεί βασική προτεραιότητα η ενίσχυση της Ειδικής Αγωγής και στο πλαίσιο αυτό πρόσθεσε « Χαίρομαι πάρα πολύ και θέλω να συγχαρώ από καρδιάς την Περιφέρεια που δρομολόγησε με τόσο μεγάλη ταχύτητα ένα εμβληματικό έργο, ένα έργο-πιλότο για όλη την επικράτεια, ένα ειδικό σχολείο υπερσύγχρονων προδιαγραφών, το οποίο θα δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά με αναπηρίες και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες να μπορούν να μεγιστοποιήσουν τις δικές τους ιδιαίτερες δυνατότητες. Θα υποστηρίζει όμως ταυτόχρονα και τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι επιτελούν ένα τόσο σπουδαίο έργο. Έχω επισκεφθεί πολλά ειδικά σχολεία σε όλη την Ελλάδα, πιστεύω όμως ότι το ΕΕΕΕΚ της Λάρισας βάζει τον πήχη πάρα πολύ ψηλά. Δεν νομίζω ότι υπάρχει καλύτερο σχολείο με αυτές τις προδιαγραφές και αυτό βέβαια μας υποχρεώνει και εμάς, και τις υπόλοιπες περιφέρειες και δομές του κράτους να κινηθούμε με τους αντίστοιχους ρυθμούς».
Χωρίς να κρύβει τη συγκίνησή του ο πρωθυπουργός έκανε ιδιαίτερη μνεία στους γονείς των παιδιών με αναπηρίες και το εκπαιδευτικό προσωπικό αγωγής, σημειώνοντας « Γνωρίζω πολύ καλά με πόση αγάπη και πόση αυτοθυσία περιβάλλουν τα παιδιά τους και πόσο οι ίδιοι νοιάζονται περισσότερο από οποιονδήποτε να έχουν τα παιδιά αυτά ίσες ευκαιρίες στη ζωή τους και θέλω να ξέρουν ότι στεκόμαστε πάντα κοντά τους. Τα άτομα με αναπηρίες αποτελούν μια ξεχωριστή κατηγορία για μας και αξίζουν όλη τη φροντίδα της πολιτείας. Θέλω να κάνω και μια ειδική μνεία στους δασκάλους, καθηγητές και σε όσους στελεχώνουν την Ειδική Αγωγή. Στη χώρα μας αποτέλεσε και δική μας προτεραιότητα, συνέχεια πρωτοβουλιών που είχαν αναληφθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση, η πρόσληψη προσωπικού στην Ειδική Αγωγή και ξέρω πολύ καλά ότι όσοι εργάζονται στα ειδικά σχολεία κάνουν κάτι παραπάνω από ένα απλό διδακτικό έργο, κάνουν μια κατάθεση ψυχής η οποία πολύ συχνά υπερβαίνει το αυστηρό πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους και θέλω ειλικρινά να τους ευχαριστήσω και να τους συγχαρώ. Αυτές τις άγιες μέρες ας στρέψουμε όλη την προσοχή μας σε αυτούς που το έχουν περισσότερο ανάγκη, ας θυμηθούμε τους λιγότερο προνομιούχους, αυτούς οι οποίοι δυσκολεύονται, αυτούς που μπορεί να μην έχουν κοντά τους αγαπημένα πρόσωπα και ας δώσουμε όσο περισσότερο μπορούμε χαρά, αγάπη, στήριξη όχι μόνο στους δικούς μας ανθρώπους. Καλή χρονιά και χρόνια πολλά σε όλους» .
Ο κ. Μητσοτάκης απέφυγε οποιαδήποτε πολιτική δήλωση για να μη χαθεί όπως είπε το νόημα της επίσκεψής του.
Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Θερμό καλωσόρισμα επεφύλαξε στον πρωθυπουργό ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστός, που δήλωσε για την παρουσία του στη Λάρισα « Καλωσορίζουμε στη Λάρισα τον πρωθυπουργό. Η σημερινή του παρουσία είναι σημαντική, είναι ανθρώπινη, είναι ουσίας. Το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης για παιδιά με αναπηρίες είναι το μοναδικό σχολείο στη Θεσσαλία με όλες τις απαιτούμενες προδιαγραφές. Είναι το πλέον σύγχρονο κτίριο και σε λίγο καιρό οι μαθητές θα μπουν μέσα και θα κάνουν τα μαθήματά τους και θα ζήσουν τη ζωή τους. Δώδεκα αίθουσες, 6 εργαστήρια, μουσικοθεραπείας, ανθοκομίας, χειροτεχνίας, ηλεκτρονικών υπολογιστών αλλά με το βασικότερο όλων το εργαστήριο αυτόνομης διαβίωσης. Αίθουσες για όλους, ακόμη και για κινητές μονάδες, αίθουσες εκτόνωσης, κλειστό γυμναστήριο. Ένα σύγχρονο κτίριο 2.500 τετραγωνικών με όλες τις προδιαγραφές. Ευχαριστούμε για τη βοήθεια τον πρωθυπουργό μας και η σημερινή του παρουσία δίνει ένα μήνυμα «να φτιαχτούν παντού τέτοια σχολεία». Για μας ως Περιφέρεια Θεσσαλίας είναι προτεραιότητα η στήριξη των ατόμων με αναπηρία και γι’ αυτό πέρα από το τεράστιο έργο, έχουμε εξοπλίσει πλήρως και όλα τα ειδικά σχολεία στη Θεσσαλία».
Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΤΟΥ ΕΕΕΕΚ Λάρισας
«Είναι μεγάλη τιμή να υποδεχόμαστε τον πρωθυπουργό της χώρας μας και μεγάλη τιμή που επέλεξε το δικό μας σχολείο. Αυτό είναι ένα μήνυμα για την ευαισθησία που υπάρχει για τα άτομα με αναπηρίες και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Ο περιφερειάρχης έχει ανεβάσει τον πήχη πάρα πολύ ψηλά. Έχουμε κάνει άλματα, έχουμε να διεκδικήσουμε πολλά περισσότερα ώστε αυτή η κατηγορία παιδιών να έχει την εκπαίδευση που τους αξίζει πραγματικά» δήλωσε η διευθύντρια του ΕΕΕΕ Λάρισας κ. Αντιγόνη Παληκαρά.
Στη συνέχεια προσέφερε στον πρωθυπουργό ένα έργο ζωγραφικής και μια χριστουγεννιάτικη κάρτα που φιλοτέχνησαν οι μαθητές του σχολείου, ενώ δώρα για τους μαθητές είχε και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass