Τιμήθηκαν οι ευεργέτες του Δαμασίου

Βραβεύτηκαν αριστούχοι μαθητές σε εκδήλωση στο «Δελήχειο» Ίδρυμα

Δημοσίευση: 23 Δεκ 2019 22:15

Παρουσία πλήθους κατοίκων του χωριού αλλά και της ευρύτερης περιοχής πραγματοποιήθηκαν και φέτος, χθες, στο Δαμάσι Τυρνάβου τα «Δελήχεια» προς τιμήν των μεγάλων ευεργετών και δωρητών Αντωνίου και Ευαγγελίας Δεληχά στο ιδιόκτητο κτίριο του Ιδρύματος, προσφορά και αυτό των δωρητών.

Πρόκειται για μια εκδήλωση που πραγματοποιείται κάθε χρόνο αυτή την περίοδο και σκοπό έχει πέρα από την απόδοση τιμής στο ζεύγος Δεληχά και την βράβευση φορέων και πρωτευσάντων μαθητών του χωριού.

Είχε προηγηθεί εκκλησιασμός ιερουργούντος του πρωτ. π. Γεωργίου Τζήκα, προϊσταμένου του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Δαμασίου.

Κατά την εναρκτήρια ομιλία του ο πρόεδρος του Ιδρύματος, δήμαρχος Τυρνάβου κ. Ιωάννης Κόκουρας αφού ευχήθηκε χρόνια πολλά σε όλους και όλες, καλωσόρισε τους συγγενείς του ζεύγους των δωρητών Ευαγγελίας και Αντωνίου Δεληχά.

Ο κ. Κόκουρας μιλώντας για τους άνθρωποι σημείωσε με έμφαση ότι οι σπουδαίοι αυτοί δωρητές προσέφεραν πάρα πολλά στο χωριό και ευχήθηκε να υπάρξουν και άλλοι συμπολίτες στο Δαμάσι αλλά και ευρύτερα στον Δήμο Τυρνάβου να τους μιμηθούν. Η δωρεά του Αντωνίου και Ευαγγελίας Δεληχά είναι μια αξιέπαινη πράξη και βλέπουμε καθημερινά τα αποτελέσματα αυτής της πράξης. Ο κ. Κόκουρας αναφερόμενος στο κτίριο του «Δελήχειου» είπε ότι πέρα από τη μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων εκεί στεγάζεται και ο παιδικός σταθμός, κόσμημα για το χωριό, το ΚΑΠΗ αλλά και το Ταχυδρομείο του Δαμασίου, είναι δηλαδή ένα κτίριο που καθημερινά συνεισφέρει στην τοπική κοινωνία.

ΠΟΛΛΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ

Στη συνέχεια, ο δήμαρχος Τυρνάβου έκανε μια εκτενή αναφορά στους μεγάλους ευεργέτες της Ελλάδας, οι οποίοι από τη σύσταση του ελληνικού κράτους στήριξαν αυτό. Ανάμεσα σε εκείνους είναι και το ζεύγος Δεληχά.

Στις οικονομικές ενισχύσεις του Δελήχειου Ιδρύματος εντάσσονται και εκείνες για τους μαθητές που πέτυχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις και ο δήμαρχος Τυρνάβου δήλωσε ότι οι φετινές επιτυχίες ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο και είναι πολύ περισσότερες από άλλες χρονιές, ευχόμενος καλές σπουδές και

υγεία στους επιτυχόντες. Αυτό το μικρό εισόδημα από το «Δελήχειο» είναι τιμητικό και δεν πρέπει να το ξεχάσουν ποτέ.

Μάλιστα, ο κ. Κόκουρας στο τέλος της ομιλίας του, πέρα από τις ευχές για τις γιορτές είπε με έμφαση: «Σαν αγροτικός Δήμος που είμαστε, να έχουμε καλές σοδειές και καλές τιμές στα προϊόντα μας».

Στη συνέχεια, στο ίδιο εορταστικό κλίμα ακολούθησαν χαιρετισμοί από την εκπρόσωπο του Ελληνικού Κοινοβουλίου, βουλευτή κ. Στέλλα Μπίζιου, τον εκπρόσωπο του περιφερειάρχη Θεσσαλίας, κ. Αθ. Παιδή και τον πρόεδρο της Κοινότητας Δαμασίου κ. Γ. Τσανάκα.

Ακολούθησαν παραδοσιακοί χοροί από το παιδικό τμήμα του Εκπολιτιστικού- Μορφωτικού Συλλόγου Δαμασίου, υπό την επιμέλεια του κ. Πέτρου Δημάκη.

Ακολούθησαν οικονομικές ενισχύσεις, φορέων και φυσικών προσώπων και αριστευσάντων μαθητών.

Η εκδήλωση έκλεισε με χριστουγεννιάτικα τραγούδια από τη Φιλαρμονική του Δήμου Τυρνάβου, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου κ. Θέμη Σαμαντζή.

Άψογος υπήρξε ο συντονισμός της εκδήλωσης από την υπεύθυνη του ιδρύματος κ. Βάσως Σακούτσιου, σημαντική και η βοήθεια από τις κ. Μ. Γκουντελίτσα και Π. Σαλτζίδου.

Παρευρέθηκαν επίσης ο εφημέριος πρωτ. Γεώργιος Τζήκας, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τυρνάβου κ. Ανδρέας Γιαννόπουλος, οι αντιδήμαρχοι κ. Χριστόφορος Κατσαρός και Γιώργος Σακούτσιος, ο επικεφαλής δημοτικής παράταξης στο Δημοτικό Συμβούλιο Τυρνάβου κ. Σάμερ – Αθανάσιος Αμάρι, ο διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου κ. Γρηγόρης Λέτσιος, η π. προϊσταμένη του Ειρηνοδικείου Τυρνάβου κ. Σία Δεληχά, μέλη της οικογένειας Δεληχά, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι και πλήθος κόσμου.

ΔΑΜΑΣΙ

Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass