Εκκλησιαστικές ειδήσεις

Δημοσίευση: 05 Ιαν 2020 15:14

O Τύρναβος τιμά τη μνήμη του Αγ. Ιωάννη

Πλούσιες και φέτος οι θρησκευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις προς την μνήμη του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου στην πόλη του Τυρνάβου, όπου πανηγυρίζει ο ενοριακός ναός. Αναλυτικότερα αύριο παραμονή της γιορτής στις 6 το απόγευμα θα τελεστεί μέγας πανηγυρικός εσπερινός με αρτοκλασία και Θείο κήρυγμα. Μεθαύριο Τρίτη 7 Ιανουαρίου, ανήμερα του Αγ. Ιωάννη, θα τελεστεί όρθρος και πανηγυρική αρχιερατική Θεία λειτουργία, χοροστατούντος του σεβασμιότατου μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου και με τη συμμετοχή των ιερέων της πόλης. Μετά το τέλος της Θείας λειτουργίας το παιδικό συγκρότημα του Μορφωτικού Συλλόγου Τυρνάβου στο προαύλιο του ναού θα χορέψει παραδοσιακούς χορούς. Τέλος θα ακολουθήσει η καθιερωμένη δεξίωση στο πνευματικό κέντρο της ενορίας.

Πρόκειται για την πιο παλιά και την πλέον ιστορική ενορία του Τυρνάβου, η οποία για ένα διάστημα υπήρξε και έδρα της Μητρόπολης Λαρίσης και Τυρνάβου. Ο Τύρναβος είναι μια πόλη, η οποία έχει ιδιαίτερα μεγάλη θρησκευτική ιστορία. Είναι γνωστό άλλωστε ότι σε κάθε γωνιά της πόλης του Τυρνάβου, σε κάθε οικοδομικό τετράγωνο υπάρχει και μια εκκλησία. Άλλοτε πιο παλιά, άλλοτε νεότερη. Το θρησκευτικό συναίσθημα των Τυρναβιτών είναι έντονο.

Ο εφημέριος του ναού πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Παπαϊωάννου και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο καλούν τους πιστούς να προσέλθουν στις θρησκευτικές εκδηλώσεις προς τιμήν του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου.

==============

Λειτουργίες μητροπολίτη Ελασσώνος

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της Ι. Μητρόπολης Ελασσώνος, ο μητροπολίτης κ. Χαρίτων θα λειτουργήσει: Σήμερα το πρωί, στη Θεία Λειτουργία του ιερού ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Λιβαδίου. Αύριο Θεοφάνεια στη Θεία Λειτουργία του Μητροπολιτικού ιερού ναού Αγίου Δημητρίου Ελασσόνας και στον Αγιασμό των Υδάτων. Μεθαύριο Τρίτη 7 Ιανουαρίου το πρωί, στη Θεία Λειτουργία του ιερού ναού Τιμίου Προδρόμου Πυθίου. Στις 11 το πρωί, στην υποδοχή της Εικόνας της Παναγίας Ολυμπιώτισσας στην Άζωρο.

==============

Αγρυπνία στον Ι.Ν. Αγίου Παντελεήμονα Αγιάς

Ιερά αγρυπνία για την εορτή των Αγίων Θεοφανείων θα τελεσθεί σήμερα το βράδυ, κατά τις ώρες από 20:00 ως 00:30, στην Ιερά Μονή Αγίου Παντελεήμονος Αγιάς.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass