Ο Αϊ Βασίλης είναι Λαρισαίος...

ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ PLAY HOUSE ΝΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΘΟΥΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΔΟΘΟΥΝ ΣΤΙΣ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΕΣ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ -ΜΙΛΑ ΣΤΗΝ «Ε» Ο ΕΜΠΝΕΥΣΤΗΣ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΑΛΕΞΗΣ ΣΑΚΕΛΑΡΗΣ

Δημοσίευση: 05 Ιαν 2020 22:05

Φέτος ο Αϊ Βασίλης στη Λάρισα δεν φορούσε κόκκινα, ούτε ήταν ένας στρουμπουλός κύριος που μετακινείται με έλκηθρο... Δεν μπήκε από την καμινάδα στα σπίτια ούτε έφαγε το μπισκότο με το γάλα καθισμένος στην αναπαυτική πολυθρόνα στο σαλόνι.

Φέτος ο Αϊ Βασίλης στη Λάρισα έχει το πρόσωπο το δικό σου, του γείτονά σου, του φίλου σου και του συγγενή σου. Εχει το πρόσωπο όλων όσοι συμμετείχαν στην πρωτοβουλία του καταστήματος Play House Λάρισας. Το γνωστό καφέ της πόλης αποφάσισε να διαθέσει τα παιχνίδια που έχουν κάνει τον κύκλο τους και είναι προς απόσυρση, αλλά παρ’ όλα αυτά μπορούν να προσφέρουν ακόμη πολλές ώρες διασκέδασης, στις Παιδιατρικές Κλινικές του Πανεπιστημιακού και του Γενικού Νοσοκομείο Λάρισας και όχι μόνο. Παράλληλα όμως, επειδή στόχος ήταν να διευρυνθεί η πρωτοβουλία, δημιούργησε ένα δίκτυο συλλογής επιτραπέζιων παιχνιδιών σε όλη τη Λάρισα, τοποθετώντας σάκους του Αϊ Βασίλη σε όσο το δυνατόν περισσότερα σημεία εντός της πόλης, όπως σε φροντιστήρια, καταστήματα αλλά και στην εφημερίδα «Ελευθερία».

 Εμπνευστής της ιδέας αυτής ο εκ των ιδιοκτητών των Play House Λάρισας κ. Αλέξης Σακελάρης που μίλησε στην «Ε» για την πρωτοβουλία του αυτή. Μας είπε λοιπόν ο κ. Σακελάρης ότι «Ηταν μία παλιότερη ιδέα μας, που υλοποιήθηκε τώρα. Επειδή έχουμε πάρα πολλά παιχνίδια στα Play House που φθείρονται από τη χρήση των πελατών και τα πετάμε, είχαμε σκεφτεί ότι θα ήταν πολύ καλό να μην "πεθαίνουν" στα χέρια μας. Ετσι πριν χαλάσουν τα παιχνίδια κι αφού έχουν ακόμη ζωή μέσα τους, τα αποσύρουμε με σκοπό να κλείσουν τον κύκλο τους κάπου όμορφα». Και πού είναι για σας αυτό το όμορφα, ρωτήσαμε τον εμπνευστή της ιδέας για να μας απαντήσει ότι «είναι στην Παιδιατρική του Πανεπιστημιακού και στην Παιδιατρική του Γενικού Νοσοκομείου. Βέβαια επειδή συγκεντρώθηκε μεγάλος αριθμός παιχνιδιών, σκεφτήκαμε να έρθουμε σε επικοινωνία με το Γηροκομείο -γιατί το παιχνίδι δεν έχει ηλικία- και μετά να μιλήσουμε με τον Δήμο για να τα διαθέσουμε σε Λέσχες Πολιτισμού ή όπου αλλού κρίνει ότι πρέπει να διατεθούν». Η ανταπόκριση των Λαρισαίων πώς ήταν, ήταν η επόμενη ερώτηση για να μας πει ο κ. Σακελάρης ότι "Μεγάλη. Εχουμε γονείς που μας παίρνουν τηλέφωνο και μας ρωτάνε πού να παραδώσουμε τα παιχνίδια κι αν προλαβαίνουμε να φέρουμε μερικά ακόμη. Γι' αυτό δώσαμε και την παράταση μέχρι αύριο. Υπάρχουν πολλά παιχνίδια ξεχασμένα σε πατάρια, ντουλάπια κι αποθήκες. Και υπάρχουν πολλά παιδιά που τα έχουν ανάγκη. Ε, ήταν λογικό να τα προσφέρουν οι συμπολίτες και να μαζευτούν εκατοντάδες απ' αυτά...». Εχετε στο μυαλό σας να συνεχίσετε την πρωτοβουλία ή τα παραδίδετε και τελειώσατε, ρωτάμε για να μας επισημάνει ότι «Είδαμε τη μεγάλη ανταπόκριση και θα δημιουργήσουμε εδώ στο Play House ένα σημείο εναπόθεσης και ευελπιστούμε το Πάσχα να ξαναγίνει».

Ανά την Ευρώπη ο Αϊ Βασίλης έχει πολλά ονόματα: Ο «Περ Νοέλ» των Γάλλων, ο «Σίντερ-Κλάας» των Ολλανδών, ο «Βάιναχτσμαν» των Γερμανών, ε, ας προστεθεί και ο «Λαρισαίος που δεν αφήνει τα παιχνίδια να πεθάνουν»...

Του Θανάση Αραμπατζή

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass