Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΜΗΝΥΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΓΟΧ ΤΡΙΚΚΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑΓΩΝ ΚΟΣΜΑ -ΤΟΠΟΤΗΡΗΤΟΥ ΓΟΧ ΛΑΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Δημοσίευση: 05 Ιαν 2020 16:00

Τέκνα εν Κυρίω αγαπητά,

Ευφροσύνη και αγαλλίασις πληροί τας καρδίας ημών κατά την ερχομένην, εντός ολίγων ημερών, φωταυγεί νυκτί των Χριστουγέννων, κατά την οποίαν η Αγία ημών Εκκλησία προσκαλεί σύμπαντα τον κόσμον, ίνα συνεορτάση, Ορθοδόξως, το κοσμοσωτήριον γεγονός των υπερφυών Γενεθλίων του Σωτήρος ημών Χριστού και καλείται να προσέλθει πραγματικώς και νοερώς εις την ταπεινήν πολίχνην της Βηθλεέμ, την γην Ιούδα, όπου ο Άναρχος εν χρόνω παραγίνεται.

Συγκαταβαίνει ο Σωτήρ τω γένει των ανθρώπων "γενόμενος εκ γυναικός, γενόμενος υπό νόμον, ίνα τους υπό νόμον εξαγοράση".

Εκστατικώς ορώμεν το γενόμενον. Το ανθρώπινον γένος, εκβληθέν διά της παρακοής εκ της τρυφής του παραδείσου εφθείρετο, ο λογικός και κατ' εικόνα Θεού άνθρωπος ηφανίζετο. Ευσπλαγνισθείς δ' όμως ο Θεός το πλάσμα Αυτού και μη βουλόμενος απωλέσαι αυτό, "πολυμερώς δε και πολυτρόπως πάλαι, λαλήσας τοις πατράσιν εν προφήταις, επ' εσχάτων των ημερών τούτων ελάλησεν ημίν εν Υιώ" Εβρ. 1.1.

"Δόξα εν υψίστοις Θεώ και επί γης ειρήνη εν ανθρώποις ευδοκία".

Το ελπιδοφόρον τούτο Μήνυμα ως βάλσαμον επιχέεται εις τας πληγάς της δεινοπαθούσης ανθρωπότητος, η οποία εναγωνίως τείνει, ίνα αντιμετωπίση ολεθρίους διά την ανθρωπότητα καταστάσεις και αποτελεί επίσης βάλσαμον εις την φιλτάτην ημών Πατρίδα, την Ελλάδα, ήτις ευρίσκεται υπό την απειλήν των νεοθωμανών και Κύριος γιγνώσκει τι τέξεται η επιούσα... Δυστυχώς η χώρα των Αγίων, η Ελλάς, στέργει εις την Εσπερίαν και ουδόλως οι κρατούντες.

Πολιτεία και επικρατούσα Εκκλησία επιταχύνει εις τα Ορθόδοξα Νάματα των Αγίων της Ορθοδόξου Εκκλησίας, αλλά η Πολιτεία Νομοθετεί την αθώωσιν των υβριστών της Τριαδικής Θεότητος και πίπτει εις παραβάσεις του Ελληνικού Συντάγματος. Μην έχοντες άλλον δρόμον, ειμή την επιστροφήν εις τα Πάτρια ήθη και έθιμα, ευγνωμόνως, όθεν, διά την θεϊκήν συγκατάβασιν ας σενέλθωμεν, νοερώς, εν τω Θεοδέγμονι Σπηλαίω "ένθα ετέχθη ημίν Σωτήρ" ίνα προσάγωμεν δοξολογίαν και αίνον ευχαριστίας τω Λυτρωτή.

Εκ παραλλήλου, άπαντες ημείς καλούμεθα, όπως ενστερνισθέντες το Μήνυμα της Αγάπης, όπερ δαψιλώς, προσφέρει εις τον κόσμον η ευφρόσυνος των Χριστουγέννων Εορτή, πράξωμεν το κατά δύναμιν και συναισθανθώμεν το νόημα του υπερφυούς τούτου γεγονότος και μεθ΄ημών αναφωνήσωμεν γηθοσύνως:

"ΧΡΙΣΤΟΣ ΓΕΝΝΑΤΑΙ ΔΟΞΑΣΑΤΕ"

Τέκνα εν Κυρίω αγαπητά,

Πατρικώς ευχόμεθα, όπως η χαρά και αγαλλίασις των Ορθοδόξων

Χριστουγέννων γεμίζη τας καρδίας ημών και επί τη επιτολή του νέου έτους 2020, ο εν τω Σπηλαίω γεννηθείς Ιησούς φωτίζει τους Κυβερνήτας και άπαντα τον ευσεβή Ελληνικόν Λαόν.

ΟΡΘΟΔΟΞΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2019

Ο Τρίκκης και Σταγών Γ.Ο.Χ.

Κοσμάς