Ο Παραπόταμος τίμησε τον Αγιο Ιωάννη Πρόδρομο

ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΤΕΜΠΩΝ

Δημοσίευση: 08 Ιαν 2020 16:01

Στον Παραπόταμο του Δήμου Τεμπών με κάθε λαμπρότητα και με μεγάλη συμμετοχή πιστών από το χωριό αλλά και την γύρω περιοχή, τελέστηκε ο πανηγυρικός αρχιερατικός Εσπερινός στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου.

 Ο σεπτός μας ποιμενάρχης στο κήρυγμά του, αναφέρθηκε στον πρωταγωνιστικό ρόλο του Προδρόμου, ενώ τόνισε την ταπείνωση και την ομολογία του Αγίου συνάμα με την υπακοή και τη μαρτυρία του και προέτρεψε τους πιστούς να παραδειγματιστούν από τη ζωή και την πίστη Του και να προσπαθήσουν να ακολουθήσουν την ταπείνωση και τη ζωή του Αγίου.

Κατά τη διάρκεια του Αρχιερατικού Εσπερινού οι ιεροψάλτες έψαλαν μελίρρυτα τους ύμνους του Αγίου και ο Σεβασμιότατος ευλόγησε τους άρτους.

Στον αρχιερατικό εσπερινό προσήλθε πλήθος πιστών, μεταξύ των οποίων οι βουλευτές του νομού κ. Μ. Χαρακόπουλος και κ. Χ. Κέλλας, ο δήμαρχος Τεμπών κ. Γ. Μανώλης, οι αντιδήμαρχοι κ. Αθ. Καραναστάσης και κ. Γιώργος Νικολάου, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Γ. Ντόντος και κ. Μαϊμάρης και οι πρόεδροι των Κοινοτήτων Παραποτάμου, Γόννων και Μακρυχωρίου, οι οποίοι έλαβαν την ευλογία του ποιμενάρχη.

Το πρωί της κυριωνύμου ημέρας της γιορτής του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου ο δήμαρχος Τεμπών κ. Γεώργιος Μανώλης, συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο κ. Αθ. Καραναστάση, τους δημοτικούς συμβούλους κ. Χρ. Κρικώνη και κ. Ζωή Τόπη, τον πρόεδρο της Κοινότητας Καλοχωρίου κ. Γ. Σαϊτη, και τοπικούς συμβούλους, συμμετείχαν στην πανηγυρική Θεία λειτουργία με αρτοκλασία και ύψωμα, στον πανηγυρίζοντα ιερό ναό του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου στο Καλοχώρι του Δήμου Τεμπών, προεξάρχοντος του π. Γεδεών, που εκπροσωπούσε την Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου και συλλειτούργησε μετά του ιερέως του χωριού π. Βασιλείου.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass