Ηχηρή απάντηση από τους απεργούς του ΟΤΕ

ΔΙΑΝΥΟΥΝ ΤΗΝ 3η ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΔΙΕΚΔΙΚΩΝΤΑΣ ΕΝΙΑΙΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Δημοσίευση: 10 Ιαν 2020 22:07

Νέα απεργιακή συγκέντρωση πραγματοποίησαν χθες το πρωί έξω από τα γραφεία του ΟΤΕ στη Λάρισα εργαζόμενοι του Ομίλου στο πλαίσιο του συνεχιζόμενου αγώνα που δίνουν με βασικό αίτημα την υπογραφή μιας ενιαίας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για όλους, με εξίσωση μισθών και δικαιωμάτων προς τα πάνω.

Οι εργαζόμενοι, με τη συμπαράσταση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, έδωσαν βροντερό «παρών» και μια ακόμη δυναμική απάντηση στις "μεθοδεύσεις της εργοδοσίας που με άθλιες πρακτικές, εκφοβισμού και τρομοκράτησης των εργαζομένων, όπως τονίστηκε, έφτασε στο σημείο να μηνύει και να απαιτεί τη σύλληψη ακόμη και συνδικαλιστών απεργών".

Μέλη της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, αντιπροσωπείες από Συνδικάτα και άλλους φορείς παρευρέθηκαν στην απεργιακή φρουρά, δείχνοντας και με αυτό τον τρόπο ότι βρίσκονται στο πλευρό τους με κάθε τρόπο.

Οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ διεκδικούν ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς, με μέτρα που να διασφαλίζουν την υγεία και την ασφάλειά τους, "κόντρα στη λογική της υποταγής και της μοιρολατρίας, του συμβιβασμού που χρόνια τώρα καλλιεργούν και οι δυνάμεις του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού μέσα στο εργατικό κίνημα".

Ας σημειωθεί πως η απεργία διαρκείας των εργαζόμενων στον ΟΤΕ διανύει ήδη την τρίτη της εβδομάδα και πλην της διεκδίκησης υπογραφής συλλογικής σύμβασης για όλους, ζητούν και την άμεση ανάκληση όλων των απολυμένων.

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΚΟΚΑΣ

Στον χαιρετισμό του ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρο Λάρισας Γιάννης Σκόκας σημείωσε πως ο αγώνας που δίνεται έχει ευρύτερη σημασία και για άλλους κλάδους, αφού σήμερα πρέπει να μπει στο επίκεντρο της διεκδίκησης η υπογραφή ΣΣΕ.

Είναι περισσότερο αναγκαίο τώρα καθώς η πλειοψηφία των εργαζομένων εργάζεται με άθλιες εργασιακές συνθήκες, μισθούς πείνας ως αποτέλεσμα του ξηλώματος βασικών εργασιακών κατακτήσεων που αποτελεί βασική απαίτηση των μονοπωλιακών ομίλων.

Τα πρωτοβάθμια σωματεία που κάλεσαν τη συγκέντρωση ήταν η ΠΑΣΕ ΟΤΕ (εκπροσωπεί εμπορικούς και διοικητικούς υπάλληλους), μίλησε ο Πέτρος Τσιουμάνης, γραμματέας του συλλόγου, η ΠΕΤ ΟΤΕ (εκπροσωπεί τους τεχνικούς) μίλησε ο πρόεδρος Κώστας Μπούτας και η ΕΕΤΕ ΟΤΕ (εκπροσωπεί τους τεχνικούς αποφοίτους τριτοβάθμιας εκπαίδευσης) μίλησε ο πρόεδρος Θανάσης Μπασινός.

Συμπαράσταση εκδήλωσαν ακόμη η ΑΔΕΔΥ, η ΟΛΜΕ, ο Σύλλογος Συνταξιούχων ΟΤΕ, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ, ο Σύλλογος Υπαλλήλων Δήμου Λαρισαίων, το Συνδικάτο ΟΤΑ Λάρισας, το Σωματείο Επαγγελματιών Οδηγών και το Σωματείο Συνταξιούχων ΔΕΗ.

Η ΟMΟΣΠΟΝΔIΑ ΕΡΓΑΖΟΜEΝΩΝ OTE (ΟΜΕ-ΟΤΕ)

Σε σχετική ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Εργαζομένων ΟΤΕ (ΟΜΕ-ΟΤΕ) τονίζει:

«Εδώ και χρόνια πάγια πολιτική της εκάστοτε κυβέρνησης αποτελεί η ανακύκλωση της ανεργίας, μέσω διάφορων προγραμμάτων του ΟΑΕΔ και συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Η διάλυση των εργασιακών σχέσεων και η ελαστική εργασία δεν αφορά μόνο τον ιδιωτικό τομέα, αλλά και τον δημόσιο τομέα.

Στον Όμιλο ΟΤΕ με τους 15.000 εργαζόμενους που το 1/3 αυτών είναι εκτός Συλλογικών Συμβάσεων, η εργασιακή ανασφάλεια είναι πλέον η καθημερινότητά μας.

Οι απεργοί εργαζόμενοι του Ομίλου ΟΤΕ στεκόμαστε στο πλάι των εργαζομένων μέσω του Ειδικού Προγράμματος Απασχόλησης του ΟΑΕΔ για 5500 άνεργους πτυχιούχους, αλλά και σε κάθε συμβασιούχο με όποιο πρόγραμμα και αν εργάζεται, που κινδυνεύει με απόλυση. Στηρίζουμε τον αγώνα τους για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία, ενάντια στις ελαστικές σχέσεις εργασίας που φέρνει η πολιτική της τωρινής αλλά και προηγούμενων κυβερνήσεων. Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις τους και παλεύουμε μαζί τους».

ΤΟ ΕΚΛ

Εξάλλου σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η Διοίκηση του ΕΚΛ αναφέρεται μεταξύ άλλων:

«Η αγωνιστική αντοχή των εργαζομένων δίνει την καλύτερη απάντηση στην εργοδοσία του ομίλου, η οποία προκειμένου να σπάσει την απεργία από τη μια μοιράζει «υποσχέσεις» και από την άλλη υποβάλλει μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου και μαζί με την κυβέρνηση στέλνει την αστυνομία να συλλάβει απεργούς, όπως έγινε την Τρίτη στη Θεσσαλονίκη. Η ίδια εργοδοσία που χωρίς καν να πάει στα δικαστήρια χαρακτήρισε την απεργία παράνομη και καταχρηστική, πριν ακόμα ξεκινήσει, η ίδια εργοδοσία που απολύει, που γενικεύει τις ελαστικές μορφές εργασίας και αρνείται να υπογράψει ΣΣΕ για όλους τους εργαζόμενους, βγαίνει και μιλά προκλητικά για το «δικαίωμα στην εργασία», προκειμένου ακριβώς να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους που αγωνίζονται για δουλειά με πλήρη δικαιώματα.

Οι εργαζόμενοι στον Όμιλο ΟΤΕ αλλά και συνολικότερα μπορούν να βγάλουν συμπεράσματα. Έχουν αποκτήσει τεράστια πείρα όλα αυτά τα χρόνια, για το τι θα πει ανάπτυξη. Με όλες τους τις δυνάμεις να δώσουν τη μάχη για την υπογραφή μιας ενιαίας σύμβαση εργασίας για όλους τους εργαζόμενους ανεξάρτητα από σχέση εργασίας, με εξίσωση όλων των δικαιωμάτων προς τα πάνω. Με ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς, με μέτρα που να διασφαλίζουν την υγεία και την ασφάλειά τους. Κόντρα στη λογική της υποταγής και της μοιρολατρίας, του συμβιβασμού που χρόνια τώρα καλλιεργούν και οι δυνάμεις του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού μέσα στο εργατικό κίνημα.

Καλούμε τα σωματεία να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στους εργαζόμενους του ΟΤΕ, κόντρα στο μαύρο μέτωπο της εργοδοσίας και των κυβερνήσεών της».

Ο «ΡΟΥΒΙΚΩΝΑΣ»

Ας σημειωθεί τέλος πως συνθήματα με σπρέι έγραψαν μέλη του «Ρουβίκωνα» σε τοίχο έξω από το σπίτι του διευθύνοντος συμβούλου του ΟΤΕ στην Αθήνα Μιχάλη Τσαμάζ. Το περιστατικό συνέβη λίγο μετά τα μεσάνυχτα χθες και η αναρχική ομάδα ανέλαβε την ευθύνη με ανάρτησή της σε ιστότοπο του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Στην ανάρτησή του ο «Ρουβίκωνας» κάνει λόγο για «τραγική υποβάθμιση στα ζητήματα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων καθημερινά στους χώρους εργασίας» και εκφράζει τη στήριξή του «στην απεργία διαρκείας των εργαζομένων του ΟΤΕ».

 

Γ.Π.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass