Η Λάρισα σε παγκόσμια τηλεδιάσκεψη για τις «Πόλεις που μαθαίνουν»

ΟΡΓΑΝΩΝΕΤΑΙ ΤΕΤΡΑΗΜΕΡΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ

Δημοσίευση: 10 Ιαν 2020 15:50

Στο κέντρο του ενδιαφέροντος έντεκα πόλεων από όλο τον κόσμο βρέθηκε χθες η Λάρισα, στο πλαίσιο του σημαντικού ρόλου της ως συντονίστριας πόλης στην ενότητα «Δημοκρατία και Εκπαίδευση των πολιτών (διαμορφώνοντας Ενεργούς Πολίτες)», με την πόλη Weonso της Κορέας, του δικτύου «Πόλεων που μαθαίνουν» της UNESCO.

Στελέχη τοπικών αυτοδιοικήσεων και φορέων από διάφορες χώρες του πλανήτη, μέλη του Δικτύου, που εντάσσονται στην εν λόγω ενότητα, πραγματοποίησαν χθες τηλεδιάσκεψη, προκειμένου να οργανώσουν όσο το δυνατόν καλύτερα τις δράσεις τους και ένα κοινό πλάνο εργασίας, στο πλαίσιο της συνεργασία τους για τη επίτευξη των στόχων τους.

Από τον Δήμο Λάρισας συμμετείχαν ο πρόεδρος του Δημοτικού

Συμβουλίου κ. Δημήτρης Δεληγιάννης, ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων κ. Σωτήρης Βούλγαρης, καθώς και επιστημονικό προσωπικό του Δήμου Λαρισαίων.

Στο πλαίσιο της συζήτησης, κατά την τηλεδιάσκεψη, αναφέρθηκε ότι θα πραγματοποιηθεί στη Λάρισα συνάντηση μελών του Δικτύου που συνεργάζονται στην εν λόγω ενότητα, το χρονικό διάστημα 20 με 23 Ιουνίου, όπου θα οργανωθούν ανοιχτές συσκέψεις με φορείς της Λάρισας, καθώς και «καλοκαιρινό σχολείο» στο οποίο θα παρουσιαστούν καλές πρακτικές.

Να σημειωθεί ότι το Δίκτυο «Πόλεων που μαθαίνουν» της UNESCO είναι ένα διεθνές δίκτυο που φιλοδοξεί να παρέχει έμπνευση, τεχνογνωσία και βέλτιστες πρακτικές στις πόλεις-μέλη του.

Οι «Πόλεις που μαθαίνουν» σε κάθε στάδιο της ανάπτυξής τους δύναται να ωφεληθούν σημαντικά μέσω της ανταλλαγής ιδεών με άλλες πόλεις, καθώς ενδεχόμενες λύσεις για ζητήματα που προκύπτουν κατά την πορεία μπορεί να έχουν ήδη εντοπιστεί και εφαρμοστεί σε άλλες πόλεις.

Το GNLC της UNESCO υποστηρίζει και βελτιώνει τις πρακτικές της διά βίου μάθησης σε διάφορες πόλεις του κόσμου: προωθώντας τον διάλογο και την αμοιβαία μάθηση μεταξύ των πόλεων - μελών, σφυρηλατώντας στενούς δεσμούς, προωθώντας συνεργασίες, παρέχοντας δυνατότητες ανάπτυξης, αναπτύσσοντας μηχανισμούς για την ενθάρρυνση και την αναγνώριση της προόδου που συντελείται στη δημιουργία «Πόλεων που μαθαίνουν».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass