Επί ώρες άκουγε προβλήματα...

«ΓΑΛΑΖΙΟΣ» ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΖΗΤΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ - ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΤΗΣ ΝΔ * ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΘΕΣΑΝ ΟΙ ΛΑΡΙΣΑΙΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ

Δημοσίευση: 11 Ιαν 2020 20:00 | Τελευταία ενημέρωση: 11 Ιαν 2020 20:02

Παραλίγο να χρειαστεί και δεύτερη ατζέντα για να σημειώσει τα προβλήματα του πρωτογενούς τομέα, όπως αυτά παρουσιάστηκαν από δεκάδες γαλάζια στελέχη του αγροτικού χώρου, η γραμματέας Αγροτικών Φορέων της Νέας Δημοκρατίας κ. Μαίρη

Τριανταφυλλοπούλου, κατά τη διάρκεια μιας εξαντλητικής συζήτησης που διήρκησε ώρες, χθες το μεσημέρι στα γραφεία της ΝΟΔΕ Λάρισας.
Στη σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν στελέχη του Γεωργικού και Κτηνοτροφικού Τομέα της Ν.Δ., υπήρξε έντονος προβληματισμός για το κόστος παραγωγής, τις ανοικτές τιμές των προϊόντων, το μέλλον των Συνεταιρισμών, το αρδευτικό, κ.α.
Αναλυτικότερα τα θέματα που τέθηκαν ήταν:
-Κόστος παραγωγής: Θα πρέπει η κυβέρνηση να τηρήσει τις προεκλογικές της υποσχέσεις και να δώσει την επιστροφή του ΕΦΚ στο πετρέλαιο. Να αλλάξει τακτική η ΔΕΗ, η οποία, όχι μόνο κατεβάζει τους διακόπτες σε αυτούς που χρωστούν ή δεν είναι συνεπείς στη ρύθμιση, αλλά για να σε αφήσει να πας σε άλλον πάροχο ρεύματος, απαιτεί άμεσα τουλάχιστον το 40% της οφειλής.
-ΕΛΓΑ: Εκφράστηκαν επιφυλάξεις για την είσοδο των ιδιωτών στον Οργανισμό
-Αρδευτικό: Μαζί με τη μεταφορά νερού από τον Αχελώο, θα πρέπει να τρέξουν και τα συνοδευτικά έργα για να έχει νόημα αυτή η προσπάθεια. Αρκετοί πάντως χαρακτήρισαν κίνηση-ματ από την κυβέρνηση να παραδώσει το έργο στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, διότι έτσι θα λυθεί άμεσα -και αναίμακτα για την ίδια- ένα χρόνιο πρόβλημα.
-Κτηνοτροφία: Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κτηνοτρόφων Γιάννης Γκουρομπίνος έθεσε το θέμα των ελληνοποιήσεων, ζητώντας από την ηγεσία του ΥΠΑΑΤ να τρέξει τον σχεδιασμό για την πάταξη των φαινομένων αυτών. Όσον αφορά στη Διεπαγγελματική της Φέτας, άφησε να εννοηθεί ότι παρά τις εμφύλιες διαμάχες που ξέσπασαν προ ημερών στις τάξεις των οργανώσεών τους, δεν αποκλείεται να επέλθει η ενότητα, ακόμη και μέσα στην επόμενη εβδομάδα, με πρωτοβουλία του υπουργού Βορίδη, ενώ χαρακτήρισε αναγκαία την κίνηση της Ομοσπονδίας να επανακαταθέσει τον σχετικό φάκελο, προκαλώντας έτσι ηλεκτροσόκ στον κλάδο. Επίσης άλλοι κτηνοτρόφοι ζήτησαν να υπάρξει περαιτέρω μείωση στη χαμηλότερη κλίμακα των ασφαλιστικών εισφορών (119 ευρώ), καθώς τα οικονομικά τους είναι δύσκολα.
-Συνεταιρισμοί: Εκφράστηκαν προβληματισμοί για την είσοδο ιδιωτών στα Δ.Σ. των Συνεταιρισμών, ενώ ζητήθηκε παράταση στη διαβούλευση του επίμαχου νομοσχεδίου, για να κατατεθούν κι άλλες προτάσεις που θα αφορούν την εξυγίανση του συνεταιριστικού κινήματος.
-ΚΑΠ: Έντονος προβληματισμός για τη νέα ΚΑΠ, με τον ειδικό σύμβουλο του υπουργού Μ. Βορίδη, Δημήτρη Σοφολόγη να ενημερώνει το ακροατήριο για την ενημερωτική καμπάνια του υπουργείου για το θέμα και για τα δύο βασικά σενάρια που παίζουν αυτή τη στιγμή σε επίπεδο Ε.Ε., ενώ υπάρχουν κι άλλα τρία. Όπως αναφέρθηκε είναι θετικό το γεγονός ότι απεσύρθη η πρόταση των Πολωνών που ζητούσαν ενιαία σύγκλιση στις ενισχύσεις για τα κράτη της Ε.Ε.
Η Μ. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΥ
Στις δηλώσεις της προς τους δημοσιογράφους η κ. Τριανταφυλλοπούλου αναφέρθηκε στη σκοπιμότητα της επίσκεψής της στη Λάρισα, τονίζοντας τα εξής: «Ήρθαμε εδώ να καταγράψουμε τις απόψεις για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε. Να μεταφέρουμε πληροφόρηση στους αγρότες για το τι κάνει η κυβέρνηση και εμείς να μπορέσουμε να φέρουμε αποτελέσματα για τους αγρότες. Η ΝΔ πιστεύει στην ανασύσταση του αγροτικού τομέα και στο ότι πρέπει να βοηθηθούν οι αγρότες, να μείνουν στο χωράφι να βελτιώσουν την τιμή του προϊόντος και το κόστος παραγωγής τους και εμείς σε αυτή την κατεύθυνση δουλεύουμε. Πρόθεσή μας είναι να συνδέσουμε τον τουρισμό με την αγροδιατροφή. Χαίρομαι για τον γόνιμο και εποικοδομητικό διάλογο που είχαμε».
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Λάρισας κ. Χρήστος Καπετάνος έδωσε περισσότερη βαρύτητα στο αρδευτικό - περιβαλλοντικό πρόβλημα του κάμπου, τονίζοντας τα εξής: «Με τη σημερινή σύσκεψη επιδιώξαμε να καταγράψουμε τα προβλήματα που υπάρχουν και να τα μεταφέρουμε στην κυβέρνηση, παράλληλα με τις υποβληθείσες προτάσεις. Θέλω όμως να σταθώ ιδιαίτερα στους υδάτινους πόρους και τον Αχελώο, όπου γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια από όλους, από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τον υπουργό Υποδομών και τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης. Αυτό το έργο μαζί με το έργο του φράγματος στη Σκοπιά, θα είναι αυτά που θα λύσουν το υδάτινο θέμα στην περιοχή μας».
Γ. Ρούστας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass