«Αλλοι θέλουν το Κυψελοχώρι, όχι αυτή η κυβέρνηση...»

Ο Κ. ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΝΕΑΣ ΔΟΜΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΣΤΟΝ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ

Αν και κρατά χαμηλούς τόνους διευκρινίζοντας ότι «δεν κάνω δηλώσεις εγώ, διότι η κυβέρνηση πρέπει να τις κάνει, αυτή έχει τη συνολική ευθύνη διαχείρισης του προβλήματος», ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας σχολίασε –στο περιθώριο των δηλώσεών του για τον δρόμο Λάρισας-Φαρσάλων- τα όσα διημείφθησαν στην προχθεσινή σύσκεψη στην Αθήνα, για το ενδεχόμενο δημιουργίας δομής φιλοξενίας προσφύγων στο Κυψελοχώρι του Δήμου Τεμπών.

Σύμφωνα με τον Κώστα Αγοραστό «στη σύσκεψη έγινε μια ανάλυση από την κυβέρνηση για τα μέτρα αντιμετώπισης σε ό,τι αφορά το μεταναστευτικό. Τα μέτρα είναι σωστά, αρκεί να εφαρμοστούν γρήγορα. Εγώ έθεσα ξανά το θέμα της Ε.Ε. διότι πρέπει να δει με μεγαλύτερο σεβασμό το γεγονός ότι η χώρα μας σηκώνει μεγάλο βάρος σε αυτό το ζήτημα και πρέπει να διεκδικήσει περισσότερα χρήματα. Σίγουρα για την επίλυση του προβλήματος χρειάζεται στρατηγική και αυτή την έχει η κυβέρνηση».

Όσον αφορά στη δομή φιλοξενίας στο Κυψελοχώρι, ο περιφερειάρχης επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς «τον περασμένο Απρίλιο υπέγραψε σύμβαση με τον εργολάβο. Μετά πάγωσαν όλα λόγω εκλογών. Υπήρξε μια άλλη κυβέρνηση τότε, μέσω του υπουργού του κ. Χρυσοχοΐδη, που είπε ότι δεν θα γίνει εκεί καταυλισμός και η διαδικασία βρίσκεται σε αυτό το σημείο. Δεν έχει ανακοινωθεί τίποτα. Για το Κυψελοχώρι είναι προφανές ότι κάποιοι άλλοι θέλουν να το κάνουν και αυτή η κυβέρνηση είπε όχι».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass