«Λουκέτο» στο κατάστημα της Alpha Bank επί της Κύπρου

ΑΝΑΣΤΕΛΛΕΙ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΣΤΙΣ 7 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ - ΕΝΣΩΜΑΤΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΤΗΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ

Δημοσίευση: 12 Ιαν 2020 22:00

Με διαδικασίες «fast track», νομοτελειακά και επιταχυνόμενα, κλείνουν τα τραπεζικά καταστήματα στη Λάρισα, στην προσπάθεια των διοικήσεών τους, να περιορίσουν το λειτουργικό τους κόστος αλλά και να επισπεύσουν τον ψηφιακό μετασχηματισμό του

δικτύου τους...
Από τον ερχόμενο μήνα και συγκεκριμένα από τις 7 Φεβρουαρίου, ένα ακόμη κατάστημα της Alpha Bank, αυτό επί της Κύπρου και Φιλελλήνων, θα βάλει «λουκέτο», προκειμένου να ενσωματωθεί με το κεντρικό κατάστημά της, επί της οδού Παπαναστασίου.
Η αναστολή λειτουργίας του καταστήματος, απόρροια της τεχνολογικής επανάστασης και της ανάγκης για κερδοφορία σε περιβάλλον μηδενικών επιτοκίων, αποτελεί προκαθορισμένη και αναπόφευκτη κίνηση, καθώς όπως ανέφεραν τραπεζικές πηγές στην «Ε» δεν ήταν δυνατό να λειτουργούν στο ιστορικό κέντρο της πόλης, σε τόσο μικρή απόσταση, δύο καταστήματα της ίδιας τράπεζας. Η ουσία όμως είναι η περαιτέρω συρρίκνωση σε αριθμό των καταστημάτων του πιστωτικού ιδρύματος, που από πέντε μειώνονται σε τέσσερα. Εν προκειμένω η τράπεζα θα εξυπηρετεί τους Λαρισαίους πελάτες της μόνο από το κεντρικό της Παπαναστασίου, δίπλα από το ξενοδοχείο «Divani», από το κατάστημα του Σιδηροδρομικού Σταθμού (επί της Πολυτεχνείου) και από τα δύο συνοικιακά υποκαταστήματα, της Νεάπολης και της Χαραυγής. Μένοντας με ένα κατάστημα στο κέντρο, οι πολίτες έστω και αν συναλλάσσονται με τις τράπεζες ολοένα και περισσότερο εξ αποστάσεως, μέσω ψηφιακών καναλιών, θα αντιμετωπίσουν μεγαλύτερα προβλήματα. Πόσο μάλλον αν είναι ηλικιωμένοι, που δεν είναι και εξοικειωμένοι με τις νέες τεχνολογίες...
Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως το εμβληματικό κτίριο, όπου λειτουργεί σήμερα το κατάστημα της Alpha, είναι ιδιόκτητο, περιουσιακό στοιχείο της άλλοτε Ιονικής, η οποία εξαγοράστηκε στις αρχές του 2000 από την ίδια. Για την ώρα παραμένει άγνωστο ποια θα είναι η τύχη του κτιρίου, πώς δηλαδή θα αξιοποιηθεί, ωστόσο σχεδιασμοί θα υπάρχουν. Το βέβαιο είναι πως όλοι οι εργαζόμενοι, οκτώ συνολικά στελέχη και υπάλληλοι, θα απορροφηθούν στα άλλα τέσσερα καταστήματα.
ΚΑΤΟΧΟΙ ΘΥΡΙΔΩΝ
Στο μεταξύ επειδή η συγκεκριμένη τράπεζα διαθέτει θυρίδες, έχουν ξεκινήσει ήδη να αποστέλλονται ενημερωτικές επιστολές στους κατόχους τους, προκειμένου να γνωρίσουν τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί για τη μεταφορά τους. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά οι τραπεζικές θυρίδες με το περιεχόμενό τους, θα μεταφερθούν στο υποκατάστημα του Σιδηροδρομικού Σταθμού.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΟΥΛΗΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass