«Βούτες» περιστεριών στον Τύρναβο

*Πραγματοποιήθηκαν από τον Σύλλογο Περιστεράδων *Βραβεύτηκε ο ισόβιος πρόεδρος Θάνος Κουκουβίτης

Δημοσίευση: 13 Ιαν 2020 20:16

Εκατοντάδες λάτρεις του περιστεριού συγκεντρώθηκαν και φέτος στην πόλη του Τυρνάβου για την ετήσια συνάντηση που περιστεράδων των μελών του Συλλόγου Περιστεράδων Τυρνάβου «Τα ουντζίτικα» τα οποία ξεπερνούν τους 150.

Χθες, Κυριακή νωρίς το πρωί έγινε συνάντηση στο στέκι των περιστεράδων στο καφενείο «Αστόρια» του κ. Λάζαρου Σπυρίδη και της κ. Αθηνάς Τζουμέρκα στην κεντρική πλατεία της πόλης, με πρωτοβουλία του Συλλόγου Περιστεράδων Τυρνάβου. Στη συνέχεια οι φίλοι του περιστεριού επισκέφτηκαν διαδοχικά δεκατρία κουμάσια από περιστεράδες μέλη του συλλόγου και είδαν τις επιδόσεις των περιστεριών τους.

Ο Τύρναβος θεωρείται η καρδιά της Ελλάδας σε ό,τι αφορά στα περιστέρια. Υπολογίζεται ότι υπάρχουν 400 με 500 περιστεράδες και άλλοι τόσοι στον Αμπελώνα και τα γύρω χωριά.

Αρχικά ο περιστεράς ανεβάζει στον ουρανό τα «ουντζίτικα» και στη συνέχεια ανοίγει τον άλλο περιστερώνα να βγουν στο έδαφος τα «μπόσικα». Βλέποντας τα «ουντζίτικα», τα «μπόσικα» θα πραγματοποιήσουν από ψηλά «βούτες» με ταχύτητα...πυραύλου, αποσπώντας έτσι τα χειροκροτήματα όλων εκείνων που έχουν πάντα στραμμένα τα μάτια στον ουρανό.

Η ΒΡΑΒΕΥΣΗ

Μετά τα τέλος των επιδείξεων των περιστεριών οι περιστεράδες από πολλά μέρη της χώρας συναντήθηκαν στο στέκι τους στην Κεντρική πλατεία. Εκεί ο δήμαρχος Τυρνάβου κ. Ιωάννης Κόκουρας και ο πρόεδρος του Συλλόγου Περιστεράδων Τυρνάβου κ. Λάζαρος Σπυρίδης βράβευσαν τον αειθαλή και εσαεί πρόεδρό τους κ. Θάνο Κοκουβίτη για την πολύχρονη προσφορά του. Τόσο ο κ. Κόκουρας όσο και ο κ. Σπυρίδης αναφέρθηκαν με τα καλύτερα λόγια στον κ. Θάνο Κουκουβίτη ο οποίος μεταλαμπάδευσε στους νεότερους την αγάπη για το πουλί της ειρήνης, το περιστέρι.

ΟΙ ΕΠΙΔΕΙΞΕΙΣ

Φέτος, στις επιδείξεις του συλλόγου συμμετείχαν 13 μέλη κατά σειρά παρουσίασης ως εξής: Μίλτος Ταβλαρίδης (Δένδρα), Αθανάσιος Καραμούτης (Πλατανούλια), Στέλιος Πιάχας, Γιάννης Τούσιας, Στέλιος Βλαχάβας, Θεόδωρος Γκόγκουλας, Χρήστος Γκαντρής, Γαβριήλ Πέρπερας, Τάκης Παπαργύρης, Λάζαρος Σπυρίδης, Γιάννης Παμπλέκας, Απόστολος Γκουγκουλιάνας, Γιάννης Πινιάρης.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass