Σύντομες ειδήσεις

Δημοσίευση: 14 Ιαν 2020 15:50

Ομιλία αύριο του Νίκου Λυγερού στη Λάρισα

Ο Σύνδεσμος Αποστράτων Αξιωματικών ΤΧ Σώματος Θεσσαλίας, ο Σύνδεσμος Αποστράτων Αστυνομικών ν. Λάρισας, η Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος ν. Λάρισας και ο Σύλλογος Κυπρίων ν. Λάρισας, συνδιοργανώνουν διάλεξη με ομιλητή τον καθηγητή Γεωστρατηγικής και στρατηγικό σύμβουλο κ. Νίκο Λυγερό, με θέμα: «ΑΟΖ, Ενεργειακές οδοί και Στρατηγικές Συμμαχίες ενάντια στη βαρβαρότητα».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη 15 Ιανουαρίου και ώρα 19:00 στο «Χατζηγιάννειο» Πνευματικό Κέντρο. Είσοδος ελεύθερη.

* * *

Συνεδριάζει το Δ.Σ. Φαρσάλων

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 16 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο «Ε»)

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Φαρσάλων στο Δημοτικό Κατάστημα μεθαύριο Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 7:30 μ.μ, για συζήτηση και λήψη αποφάσεων, με έξι θέματα ημερήσιας διάταξης, εκ των οποίων τα κυριότερα αφορούν στη λήψη χρηματικού υπολοίπου επιχορήγησης και κατανομή ποσού από το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» του ΥΠΕΣ, την έγκριση του τεχνικού Προγράμματος Εκτελεστέων Έργων του Δήμου Φαρσάλων 2020, καθώς και την ανανέωση του χρόνου, της παραχώρησης δωρεάν κατά χρήση του Δημοτικού Σχολείου Βρυσιών που λειτουργεί ως «Σχολικό Μουσείο Δημοτικής Εκπαίδευσης».

* * *

Διακοπή νερού αύριο στα Φάρσαλα

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο «Ε»)

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Φαρσάλων θα προχωρήσει σε διακοπή νερού αύριο Τετάρτη (15/1) σε όλη την πόλη, λόγω εκτέλεσης εργασιών κατασκευής δικτύου ομβρίων επί της οδού Λαρίσης.

 

 

* * *

Συνελήφθη 72χρονος φυγόποινος

Ένας 72χρονος φυγόποινος από τον Πειραιά συνελήφθη χθες το μεσημέρι από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λάρισας. Ο 72χρονος είχε καταδικασθεί από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά σε κάθειρξη 14 ετών και 112 μηνών, καθώς και σε χρηματική ποινή ύψους 740.669 ευρώ κατηγορούμενος για ψευδή βεβαίωση και νόθευση και με βάση τους νόμους περί φοροδιαφυγής και λαθρεμπορίας.

* * *

Έκανε αγορές με ξένη κάρτα

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας εξιχνιάστηκαν δύο περιπτώσεις κλοπής και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 20χρονου Λαρισαίου. Ειδικότερα, όπως εξακριβώθηκε, «ο 20χρονος, τις νυχτερινές ώρες της 28ης προς 29-12-2019 στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας, διέρρηξε καφενείο και αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ, ενώ στη συνέχεια διέρρηξε Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο και αφαίρεσε μία χρεωστική κάρτα τραπέζης, με τη χρήση της οποίας προέβη σε αγορές συνολικής αξίας 58,8 ευρώ».

* * *

Έκτακτη συνέλευση Τριτέκνων Λάρισας

Έκτακτη γενική συνέλευση συγκαλεί τη Δευτέρα 20 Ιανουαρίου, ο Σύλλογος Τριτέκνων ν. Λάρισας και ώρα 6 μ.μ. στο αμφιθέατρο του ΓΕΩΤ.Ε.Ε/ Παράρτημα Κεντρικής Ελλάδας (Λάρισα, επί της οδού Καψούρη 4), με θέμα ημερήσιας διάταξης την τροποποίηση του ισχύοντος καταστατικού (άρθρο 17).

Σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί απαρτία, η συνέλευση θα επαναληφθεί στις 30 Ιανουαρίου 2020 στον ίδιο χώρο και την ίδια ώρα, με το ίδιο θέμα.

Δικαίωμα συμμετοχής και ψήφου στη Γενική Συνέλευση έχουν τα «οικονομικώς ενήμερα» για το έτος 2020 μέλη του Συλλόγου, έχοντας μαζί τους την κάρτα μέλους και την ταυτότητά τους.

Κατά την ημέρα της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης θα μπορούν να γίνονται ανανεώσεις αλλά δεν θα γίνονται εγγραφές νέων μελών.

* * *

Ενημέρωση για την καλλιέργεια φασολιών

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο «Ε»)

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός επαρχίας Φαρσάλων ο Ενιπέας, σε συνεργασία με την εταιρεία αφοί Χαρμπή καλούν όσους αγρότες ενδιαφέρονται για την καλλιέργεια φασολιών σήμερα και ώρα 8 μ.μ. στο πρώην δημαρχείο Ενιπέα στο μεγάλο Ευύδριο Φαρσάλων για ενημέρωση.

* * *

Βραβεύει επιτυχόντες σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

Ο ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

Ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας κάθε χρόνο βραβεύει τα παιδιά των συναδέλφων που εισάγονται σε Σχολές Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι. με το σύστημα των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Φέτος η εκδήλωση για τη βράβευση των παιδιών, θα γίνει στις 25 Ιανουαρίου 2020, ημέρα Σάββατο και ώρα 21:30, στο «Village Garden» (4ο χλμ Λάρισας – Νίκαιας).

 Από τον σύλλογο καλούνται τα μέλη να ενημερώσουν τον Σύλλογο μέχρι τη Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2020 (τηλ. 2410-287.777, 2410-236.036) για την επιτυχία των παιδιών τους καθώς και για τη Σχολή στην οποία έχουν εισαχθεί.

 

 

* * *

Αιμοδοσία στο 26ο Δημ. Σχολείο

Στο πλαίσιο της προσπάθειας για την ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας και την ενθάρρυνση της συμμετοχής των πολιτών σε εθελοντική αιμοδοσία, ο Σύλλογος Διδασκόντων του 26ου Δημ. Σχ. Λάρισας και του 29ου Νηπ. Λάρισας και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 26ου Δημ. Σχ. δημιούργησαν τράπεζα αίματος. Σήμερα Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 8:30 με 13:00 στον χώρο του σχολείου, θα γίνει εθελοντική αιμοδοσία.

* * *

Εκδρομή «Αλησμόνητων Πατρίδων»

Απόδραση στο Μπάνσκο οργανώνει η Ιστορική–Λαογραφική Ένωση «Αλησμόνητες Πατρίδες» Λάρισας, από τις 30 Ιανουαρίου ως τις 2 Φεβρουαρίου. Πληροφορίες στο τηλέφωνο 6974-930.467

* * *

Συνέλευση Στρατιωτικών Θεσσαλίας

Τα μέλη της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Θεσσαλίας (ΕΣΠΕΘ) καλούνται την Κυριακή 19 Ιανουαρίου στις 11 π.μ. στην αίθουσα του πολυχώρου Bowling (στην οδό Βόλου) στη Λάρισα, να παραστούν στην ετήσια τακτική γενική συνέλευση της ΕΣΠΕΘ, όπου -μεταξύ άλλων- θα συζητηθούν η επικύρωση και απολογισμός του έτους 2019, ο προϋπολογισμός έτους 2020, η έκθεση εξελεγκτικής επιτροπής, τα πεπραγμένα έτους 2019, ενώ θα γίνει συζήτηση θεμάτων των μελών. Σε περίπτωση μη απαρτίας η Γενική Συνέλευση θα συγκληθεί την επόμενη Κυριακή 26 Ιανουαρίου και ώρα 11:00 στον ίδιο χώρο.

Όπως σημειώνεται από το ΔΣ του Συλλόγου «η προσέλευση όλων των μελών στη Γενική Συνέλευση κρίνεται επιτακτική, καθόσον πρόκειται για το ανώτατο όργανο του Σωματείου μας αλλά είναι η ευκαιρία συνάθροισης, δημοκρατικού διαλόγου και ανταλλαγής απόψεων. Τα μέλη θα μπορούν να ζητήσουν συμβουλές επί οικονομικών θεμάτων (π.χ. αναγνώριση πενταετίας υπηρέτησης σε μονάδες εκστρατείας κτλ) από τον οικονομικό συνεργάτη και επίτιμο πρόεδρο της ΕΣΠΕΘ, Ηλία Νατσιούλα».

* * *

Χορός και πίτα Γεωπονικού Συλλόγου

Από τον Γεωπονικό Σύλλογο Ν. Λάρισας ανακοινώνεται ότι ο ετήσιος χορός του Συλλόγου και η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 18 Ιανουαρίου στον «Μύλο 1927» στις 10:30 μ.μ.

Τηλ. κρατήσεων «Μύλος 1927’: 2410-254.888 και 6938-190.703.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass