Ελλείψεις δικαστικών υπαλλήλων στο Εφετείο Λάρισας

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΥΡ. ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

Δημοσίευση: 14 Ιαν 2020 15:58

Στις ελλείψεις δικαστικών υπαλλήλων στο Εφετείο Λάρισας αφορά ερώτηση του προέδρου του κόμματος «Ελληνική Λύση» και βουλευτή Λάρισας, Κυριάκου Βελόπουλου προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, Κων. Τσιάρα.

Όπως μεταξύ άλλων σημειώνεται στην ερώτηση «σύμφωνα με απόφαση του Υπουργείου με θέμα την κατανομή οργανικών θέσεων των δικαστικών υπαλλήλων των γραμματειών των Πολιτικών και Ποινικών Δικαστηρίων, προβλέπονται στο Εφετείο Λάρισας 22 θέσεις Γραμματέων, 3 θέσεις Επιμελητών Δικαστηρίων, 2 θέσεις ΔΕ Δακτυλογράφων-Χειριστών Η/Υ και 1 θέση ΠΕ Πληροφορικής. Από τις παραπάνω θέσεις είναι καλυμμένες σήμερα 15 θέσεις Γραμματέων και 1 θέση Επιμελητών Δικαστηρίων.

Επίσης από τον πρόσφατο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ 1 Κ/2017 «πλήρωση με σειρά προτεραιότητας 404 θέσεων τακτικού προσωπικού Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Δικαστήρια και Δικαστικές Υπηρεσίες της χώρας)», προβλεπόταν στο Εφετείο Λάρισας η πλήρωση μίας θέσης τακτικού προσωπικού Πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, ήτοι μια θέση «ΠΕ Γραμματέων με εμπειρία», ενώ με την προκήρυξη του ΑΣΕΠ 2Κ/2017 προβλεπόταν η πλήρωση μίας θέσης ΠΕ Πληροφορικής, θέσεις όμως που παραμένουν ακόμη κενές λόγω της μη αποδοχής διορισμού των πρώτων επιτυχόντων των διαγωνισμών αυτών και της επικείμενης αναπλήρωσης αυτών από τους κατά σειρά επόμενους αναφερομένους στον οριστικό πίνακα κατάταξης.

Όπως αντιλαμβάνεστε, το κενό που έχει προκύψει, θέτει σε άμεσο κίνδυνο την ομαλή λειτουργία του Εφετείου Λάρισας, καθώς αδυνατεί να αντεπεξέλθει επαρκώς στον όγκο των υποθέσεων που άγονται σε αυτό, με αποτέλεσμα να υπάρχει ορατός ο κίνδυνος της παραγραφής σε ποινικές, αλλά και σε αστικές υποθέσεις, γεγονός που κλυδωνίζει το κοινό περί δικαίου αίσθημα των πολιτών της ευρύτερης περιοχής του Νομού Λαρίσης.

Τι προτίθεσθε να πράξετε για την άμεση κάλυψη των κενών των οργανικών θέσεων δικαστικών υπαλλήλων στο Εφετείο της Λάρισας, ιδίως σε εποχές που η χώρα μαστίζεται από το βαίνον επιδεινούμενο φαινόμενο της λαθρομετανάστευσης και υπάρχει ανάγκη άμεσης απονομής της Δικαιοσύνης;» καταλήγει ο κ. Βελόπουλος.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass