«Πολλή δημοσιότητα δίνουμε στις απειλές του Ερντογάν…»

Ο ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ ΛΥΓΕΡΟΣ ΧΘΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Δημοσίευση: 16 Ιαν 2020 22:15

«Θα πρέπει σαν χώρα να αξιοποιήσουμε τα πλούσια ενεργειακά μας κοιτάσματα που μπορεί να βρίσκονται και στο πιο μικρό, ακατοίκητο νησί του Αιγαίου και να μην φοβηθούμε την ανυπόστατη τουρκική προπαγάνδα, που διεκδικεί πράγματα που δεν της ανήκουν».

Αυτό υποστήριξε, μεταξύ άλλων, στη χθεσινή ομιλία του ο καθηγητής Γεωστρατηγικής και στρατηγικός σύμβουλος κ. Νίκος Λυγερός, στο «Χατζηγιάννειο», στο πλαίσιο εκδήλωσης με θέμα «ΑΟΖ, Ενεργειακές οδοί και Στρατηγικές Συμμαχίες ενάντια στη βαρβαρότητα» που συνδιοργάνωσαν ο Σύνδεσμος Αποστράτων Αξιωματικών ΤΧ Σώματος Θεσσαλίας, ο Σύνδεσμος Αποστράτων Αστυνομικών ν. Λάρισας, η Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος ν. Λάρισας και ο Σύλλογος Κυπρίων ν. Λάρισας.

Στο κατάμεστο από κόσμο «Χατζηγιάννειο» (ενώ υπήρξαν και πολλοί όρθιοι), ο κ. Λυγερός επανέλαβε αυτά που υποστήριξε στη χθεσινή συνέντευξή του στην «Ε» για την επωφελή για την Ελλάδα συμφωνία για τον αγωγό Eastmed, ο οποίος σε σχέση με τον Tap που προωθεί η Τουρκία είναι καλύτερος και πιο ασφαλής. Αναφορικά με τις ΑΟΖ, «αυτές δεν είναι ευρωπαϊκές, αλλά εθνικές», είπε, ενώ για την τουρκική προκλητικότητα ο κ. Λυγερός υποστήριξε ότι «κακώς δίνεται τόση δημοσιότητα στις απειλές του Ερντογάν, ο οποίος παίζει και πολιτικά παιχνίδια για εσωτερική κατανάλωση». Διευκρίνισε, τέλος, ότι ενεργειακά κοιτάσματα υπάρχουν κυρίως πέριξ της Κρήτης και της Πελοποννήσου και όχι στο Αιγαίο.

Να σημειωθεί ότι τη συζήτηση συντόνιζε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Αποστράτων Αξιωματικών Αποστόλης Παπαπαρίσης, ενώ τον ομιλητή παρουσίασε στο ακροατήριο ο πρόεδρος του Συλλόγου Κυπρίων Ντίνος Αυγουστή, ο οποίος υπενθύμισε στο ακροατήριο και τη χθεσινή επέτειο του ενωτικού δημοψηφίσματος του 1950 στην Κύπρο.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο αντιπεριφερειάρχης Χρ. Καλομπάτσιος, εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής Λάρισας και Τυρνάβου, η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον Δήμο Λαρισαίων Ρένα Καραλαριώτου με πολλούς συμβούλους της παράταξής της, ο περιφερειακός σύμβουλος Αθ. Παιδής, εκπρόσωπος της «Ελληνικής Λύσης» και φυσικά εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας και των φορέων και συλλόγων αυτών.

 

Γ. Ρούστας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass