Συναίνεση αλλά και εντάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο

ΦΑΡΣΑΛΑ: ΠΕΡΑΣΕ ΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΜΜΑ, ΑΠΟΧΩΡΗΣΕ Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΥ ΣΕ ΕΝΔΕΙΞΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ * «ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ» ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗΣ

Δημοσίευση: 18 Ιαν 2020 22:00

Αντιπαράθεση και αποχώρηση στο παραπέντε σημειώθηκε από την παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης του κ. Καραχάλιου, κατά την πρόσφατη συνεδρίαση, για την ψήφιση του τεχνικού προγράμματος του Δήμου Φαρσάλων για το έτος 2020.

Συγκεκριμένα, στην πολύωρη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και ενώ συμφωνούσαν στα περισσότερα για το τεχνικό πρόγραμμα με τη δημοτική αρχή - με ορισμένες επισημάνσεις - δείχνοντας την πρόθεση, με την αρχική τοποθέτηση του κ. Καραχάλιου ότι θα ήταν θετικοί, ως προς την ψήφισή του, λίγα λεπτά πριν ψηφιστεί το τεχνικό πρόγραμμα, μια αντιπαράθεση με τον πρόεδρο της κοινότητας Βρυσιών κ. Κων/νο Μπερσιάνη για τη γεώτρηση στα Βρυσιά εκτροχίασε τη συζήτηση και οδήγησε στην απόφαση να αποχωρήσει η παράταξη από τη συνεδρίαση, με την αιτιολογία ότι δεν θα έπρεπε ο πρόεδρος του Δ.Σ. να αφήσει την "επίθεση" στο πρόσωπο ενός πρώην δημάρχου. Από την άλλη, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται για προσωπική επίθεση. Ο πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Δαμιανός, αφού ανέφερε ότι λυπάται για την αποχώρηση της παράταξης λίγο πριν την ψήφιση του τεχνικού προγράμματος από τη συνεδρίαση, σημείωσε ότι προσπάθησε να επαναφέρει τη συζήτηση σε ηρεμία.

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΝΕΡΟΥ

Εξηγήσεις για το προβλήματα υδροδότησης που ταλαιπώρησε την πόλη των Φαρσάλων για δεύτερη συνεχή μέρα, έδωσε ο δήμαρχος Φαρσάλων Μάκης Εσκίογλου, παρουσία του προέδρου Δ.Σ., αντιδημάρχων και δημοτικών συμβούλων και προέδρων Τ.Κ., σε μια κατάμεστη αίθουσα και ενώ όλοι περίμεναν ότι θα γίνει αντικείμενο αντιπαράθεσης στις τοποθετήσεις των συμβούλων η πρόσφατη διακοπή νερού που ταλαιπώρησε την πόλη, φάνηκε να συμφωνούν για τις αρκετές ελλείψεις στελέχωσης εξειδικευμένου προσωπικού, όπως επισήμανε αρχικά ο κ. Καραχάλιος στην τοποθέτηση για την πολύπαθη ΔΕΥΑΦ.

Στη συνέχεια αναλύθηκε η προσπάθεια που έγινε για την αποκατάσταση της βλάβης από τους υπαλλήλους, από τον δημοτικό σύμβουλο της πλειοψηφίας και μέλος της ΔΕΥΑΦ κ. Γιάννης Τριάντη, ο οποίος απάντησε και σε ερωτήσεις της κ. Ίφου. Ο κ. Γκέβρος από την πλευρά του, ανέφερε ελλιπή ενημέρωση, όσον αφορά τη χρονική διάρκεια της πρώτης προγραμματισμένης διακοπής και απευθυνόμενος προς τον πρώην δήμαρχο κ. Άρη Καραχάλιο έθεσε ερώτηση, για ποιο λόγο ο Δήμος δεν είχε μπει στο πρόγραμμα Κινητικότητας στο δημόσιο. Την απάντηση ως προς το πρώτο σκέλος έδωσε ο κ. Τριάντης λέγοντας ότι δεν μπορεί κάποιος να γνωρίζει πώς θα εξελιχθεί μια εργασία στο δίκτυο. Ο κ. Καραχάλιος συμφώνησε με τον κ. Τριάντη, με τη σημείωση ότι θα μπορούσε να προστεθεί μόνο η ώρα έναρξης της διακοπής, και ως προς το δεύτερο σκέλος της ερώτησης για την κινητικότητα, ανέφερε μεταξύ άλλων, ότι στα χρόνια της κρίσης δεν μπορούσε ο Δήμος να προσλάβει κόσμο. Tο προσωπικό το οποίο προσλήφθηκε (συμβασιούχοι) οι περισσότεροι δεν είχαν εντοπιότητα (προϋπόθεση την οποία δεν έχει βάλει λανθασμένα το κράτος) με αποτέλεσμα ο οποιονδήποτε ερχόταν να έβρισκε οποιοδήποτε τρόπο να προσπαθεί να φύγει από τα Φάρσαλα, ακόμα και νομικό, συνέπεια όλων αυτών ήταν να υπάρχει έλλειψη προσωπικού.

Αντικείμενο συζήτησης όπως φυσικά αναμενόταν έγινε και η "κλειστή" συνάντηση για τον δρόμο Φάρσαλα - Λάρισα, του υπ. Υποδομών με τον περιφερειάρχη, βουλευτές του κόμματος, της κυβέρνησης και τους δημάρχους.

ΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης του κ. Άρη Καραχάλιου σε μια μακροσκελή τοποθέτηση του επικεφαλής της, ανέφερε μεταξύ άλλων, ότι το συγκεκριμένο τεχνικό πρόγραμμα ικανοποιεί την παράταξη, έχοντας επιμέρους ενστάσεις για τις αστικές αναπλάσεις, τις οποίες όπως ανέφερε, θεωρούν κυρίαρχες για μια μεσαία πόλη, όπως τα Φάρσαλα, δίνοντας τη δυνατότητα στον οποιονδήποτε να βρεθεί από κάθε γειτονιά στο κέντρο της πόλης. Επίσης, σημείωσε ότι πολλά από τα έργα που βρίσκονται στη λίστα αποτελούν συνεχιζόμενα έργα της πρώην δημοτικής αρχής, χαρακτηρίζοντας αρνητική την εξέλιξη να μην μπορεί ολοκληρώσει το έργο της, η εκάστοτε αρχή, και να χρειάζονται τρία έως επτά χρόνια, από τη διαδικασία της διεκδίκησης, της ένταξης, του ελέγχου και της υπογραφής της συμβάσεως, ενώ αντίθετα τα έργα να θέλουν από ένα έως έξι μήνες να εκτελεστούν. Πρόταση που τελικά δεν πρόλαβαν να ψηφίσουν.

Η παράταξη της ελάσσονος αντιπολίτευσης της κ. Μαρία Ίφου σημείωσε μεταξύ άλλων πως είναι θετικό ότι η δημοτική συνεχίζει έργα προηγούμενων δημοτικών αρχών, έτσι λοιπόν κατά τη διάρκεια της θητείας της, προετοίμασε έργα, όπως το άγαλμα του Αχιλλέα, τον Απιδανό κλπ, έργα τα οποία παρέλαβαν οι επόμενοι, ανέφερε χαρακτηριστικά. Για τις κοινότητες είπε ότι θα πρέπει να έρχονται σε επικοινωνία με τους προέδρους για το τι θέλουν, ώστε να περιμένει τη σειρά του, το κάθε χωριό να υλοποιηθεί το πρόγραμμά του, ενώ κλείνοντας τόνισε ότι συναινούμε στο τεχνικό πρόγραμμα.

Η παράταξη του κ. Κων/νου Τύμπα, χαρακτήρισε αντιαναπτυξιακό το τεχνικό πρόγραμμα, το οποίο όπως περιέγραψε είναι μια κακή σύνθεση ιδεών. Δεν λύνει κανένα πρόβλημα της πόλης και των χωριών και το καταψήφισε.

Ο κ. Δημητρακόπουλος σημείωσε ότι ο Δήμος έχει συνέχεια, αναφέροντας ότι καλό είναι στο τέλος κάθε προγράμματος να βλέπουμε ποια από αυτά τα έργα έχουν υλοποιηθεί, ενώ παράλληλα τόνισε χαρακτηριστικά ότι θα πρέπει να δώσουμε το βάρος στα χρόνια προβλήματα του τόπου, στον δρόμο Φάρσαλα - Λάρισα και στο νερό.

Από την πλευρά της Λαϊκής Συσπείρωσης Φαρσάλων ο κ. Αναγνώστου, αφού ευχαρίστησε το προσωπικό και την τεχνική υπηρεσία για το τεχνικό πρόγραμμα το οποίο συνέταξε, το καταψήφισε αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι είναι ένα πρόγραμμα "μακριά" από τους κατοίκους του Δήμου Φαρσάλων, καθώς απουσιάζουν έργα κομβικής σημασίας όπως αντιπλημμυρικά, αντισεισμικής θωράκισης σε δημόσια κτίρια, χαρακτηρίζοντας έκθεση ιδεών, που αναζητούν χρηματοδότηση και παράλληλα κατήγγειλε τις αντιλαϊκές κυβερνήσεις.

Ο δήμαρχος Μάκης Εσκίογλου, ανέφερε, ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα δεν είναι "πλούσιο", όμως είναι στα οικονομικά μέτρα του Δήμου, αναλύοντας τη φιλοσοφία του. Σημείωσε δε, ότι θα προσπαθήσουν να κάνουν όσο το δυνατόν περισσότερες μελέτες, ώστε να είναι έτοιμος ο Δήμος προς ένταξη σε χρηματοδοτικό εργαλείο. Από την πλευρά της, η αντιδήμαρχος κ. Σοφία Χατζηπλή σημείωσε ότι είναι ο πρώτος προϋπολογισμός του τεχνικού προγράμματος της νέας δημοτικής αρχής, κρίνοντάς τον ρεαλιστικό και περιλαμβάνει έργα στην πόλη και στα χωριά τα οποία είναι προς υλοποίηση. Η προσπάθεια της νέας δημοτικής αρχής ήταν να στραφεί προς την κεντρική εξουσία χαρακτηρίζοντας ευχάριστο ότι οι πόρτες ήταν ανοιχτές. Μίλησε για τα συνεχιζόμενα έργα και για νέα έργα που θα προσθέσει η νέα δημοτική αρχή.

* Νωρίτερα, πριν την έναρξη της συνεδρίασης, έγινε η καθιερωμένη κοπή της βασιλόπιτας με τον πρόεδρο του Δ.Σ. και τους αρχηγούς των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου, την οποία ευλόγησε ο αρχιερατικός επίτροπος π. Βασίλης. Το φλουρί κέρδισε ο δημοτικός σύμβουλος κ. Γιώργος Αγγελακόπουλος και αντιστοιχούσε σε ένα συμβολικό δώρο, το οποίο ήταν προσφορά του προέδρου του Δ.Σ. Κων/νος Δαμιανού.

 

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο «Ε»)

Του Γ. Γκαντέλου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass