Προετοιμασίες για το Τυρναβίτικο Καρναβάλι και το Μπουρανί

ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ Ο ΠΡΩΤΟΜΑΣΤΟΡΑΣ ΤΕΛΗΣ ΜΠΛΑΝΤΑΣ

Δημοσίευση: 18 Ιαν 2020 22:02
Από την πρώτη συνάντηση για το Τυρναβίτικο Καρναβάλι και το Μπουρανί Από την πρώτη συνάντηση για το Τυρναβίτικο Καρναβάλι και το Μπουρανί

Με γρήγορους ρυθμούς και με αισιοδοξία και διάθεση για ένα ακόμα ξεφάντωμα και φέτος, άρχισαν οι προετοιμασίες για το Τυρναβίτικο Καρναβάλι και το Μπουρανί 2020.

Θετικά εκτιμήθηκε στην τοπική κοινωνία του Τυρνάβου η προσωπική απόφαση του δημάρχου κ. Ιωάννη Κόκουρα να καλέσει στο Τυρναβίτικο Καρναβάλι και στην κατασκευή των αρμάτων της μεγάλης παρέλασης τον μετρ του είδους και σημαντικό και βραβευμένο καλλιτέχνη κ. Τέλη Μπλάντα.

Ένας άνθρωπος γέννημα θρέμμα της διοργάνωσης από την εποχή του δημάρχου Δημήτρη Κουγιώνη, ο οποίος έφερε τις εκδηλώσεις στη σημερινή της μορφή.

Μετά την απόφαση του δημάρχου Τυρνάβου η πρώτη συνάντηση με τον κ. Μπλάντα έγινε με τον αντιπρόεδρο της ΚΕΔΗΤ κ. Γιώργο Παπαλέξη.

Στην πρώτη συνάντηση για το φετινό Τυρναβίτικο Καρναβάλι με επικεφαλής τον αντιδήμαρχο Πολιτισμού κ. Χριστόφορο Κατσαρό συζητήθηκαν πώς θα γίνουν οι προετοιμασίες, καθώς και οι δηλώσεις συμμετοχής των γκρουπ. Συμμετοχές οι οποίες και φέτος θα είναι πολλές, με χιλιάδες καρναβαλιστές να παρελαύνουν στους κεντρικούς δρόμους του Τυρνάβου.

Συγκεκριμένα, αναμένεται να συμμετέχουν πάνω από 3.000 καρναβαλιστές σε ομάδες από τον Τύρναβο , τον ευρύτερο Δήμο, τη Λάρισα, αλλά και από άλλες περιοχές της Ελλάδας δίνοντας δυναμικό παρών στη διοργάνωση καθώς και στο Μπουρανί της Καθαράς Δευτέρας.

Επίσης αναμένονται να συρρεύσουν στον Τύρναβο, τον Αμπελώνα και τη γύρω περιοχή το τελευταίο διήμερο της Αποκριάς και την Καθαρά Δευτέρα πάνω από 30.000 επισκέπτες.

Και φέτος αναμένεται να γίνει το αδιαχώρητο στις πλατείες και τα μαγαζιά κάθε ημέρα με την έναρξη του Τριωδίου και με αποκορύφωμα τη μεγάλη παρέλαση των αρμάτων και των χιλιάδων καρναβαλιστών και της φαλλοκρατίας την Καθαρά Δευτέρα με το παραδοσιακό Μπουρανί.

 Ντόπιοι και ξένοι θα ζήσουν τα τυρναβίτικα δρώμενα καθημερινά στα μαγαζιά της πόλης, θα διασκεδάσουν σε ρυθμούς παραδοσιακούς και μοντέρνους, θα διασκεδάσουν με το ντόπιο τσίπουρο και κρασί και θα ζήσουν τους ξέφρενους ρυθμούς της Αποκριάς έως την Κυριακή 1 Μαρτίου της μεγάλης παρέλασης των αρμάτων και θα μυηθούν στα φαλλικά δρώμενα της Καθαρής Δευτέρας, 2 Μαρτίου στο κέντρο της πόλης και στον Προφήτη Ηλία, από τον σύλλογο «Γαϊτανάκι Μπουρανί» και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Τυρνάβου.

Στο αμαξοστάσιο του Δήμου Τυρνάβου ο πρωτομάστορας Τέλης Μπλάντας και οι άξιοι συνεργάτες του μεταφέρουν την τυρναβίτικη κουλτούρα, φαντασία και ευρεσιτεχνία, αφού τα άρματα και ο Βασιλιάς Καρνάβαλος κατασκευάζονται με γνώμονα τη σάτιρα αλλά και την επικείμενη αναζωογόνηση της ζωής με τον ερχομό της άνοιξης.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass