Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αφήνει τα εγκόσμια και φοράει ράσα ο Ρίζος Κομήτσας

ΧΕΙΡΟΤΟΝΕΙΤΑΙ ΙΕΡΕΑΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ *ΠΑΡΑΙΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

Δημοσίευση: 21 Ιαν 2020 22:02
«Η ιεροσύνη ήταν ένας νεανικός μου πόθος» δηλώνει στην «Ε» ο Ρίζος Κομήτσας. Οι συγχωριανοί τον γνώρισαν ως ψάλτη, τώρα θα αναλάβει καθήκοντα ιερέα στο χωριό από το οποίο καταγόταν ο πατέρας του, την Ανατολή Αγιάς «Η ιεροσύνη ήταν ένας νεανικός μου πόθος» δηλώνει στην «Ε» ο Ρίζος Κομήτσας. Οι συγχωριανοί τον γνώρισαν ως ψάλτη, τώρα θα αναλάβει καθήκοντα ιερέα στο χωριό από το οποίο καταγόταν ο πατέρας του, την Ανατολή Αγιάς

Ενα μεγάλο βήμα στη ζωή του ετοιμάζεται να κάνει ο πρώην δήμαρχος Κιλελέρ και νυν περιφερειακός σύμβουλος Ρίζος Κομήτσας, ο οποίος αποφάσισε να γίνει ιερέας, εκπληρώνοντας τον νεανικό του πόθο.

Έχοντας ολοκληρώσει τον κύκλο του ως “λαϊκός” και αφού υπηρέτησε την ψαλτική για χρόνια, ο κ. Κομήτσας θα φορέσει τα ράσα, με κάθε επισημότητα, αφού θα χειροτονηθεί αρχικά διάκονος και εν συνεχεία ιερέας από τον Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιο, καθώς η περιοχή της Αγιάς υπάγεται στη συγκεκριμένη Μητρόπολη.

Η πρώτη τελετή θα γίνει στη γενέτειρά του, την Ανατολή Αγιάς στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου, στην πλατεία του χωριού, το Σάββατο, ενώ την Κυριακή 26 Ιανουαρίου η δεύτερη και επίσημη.

Η παραπάνω είδηση ξάφνιασε κάποιους, όσοι όμως γνωρίζουν καλά τον κ. Κομήτσα και την ιδιαίτερη αγάπη που έτρεφε για τη βυζαντινή μελωδία και τον μοναστηριακό βίο δεν εξεπλάγησαν.

ΚΟΜΗΤΣΑΣ: ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΩ

ΣΤΟΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ ΑΠΟ ΑΛΛΟ ΠΟΣΤΟ

Ο κοινοτικός σύμβουλος, πρόεδρος Κοινότητας, επί τρεις θητείες δήμαρχος Νίκαιας, μία θητεία δήμαρχος Κιλελέρ, πρώτος πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας και πρόεδρος των Ιεροψαλτών την περίοδο 1992-1998, Ρίζος Κομήτσας εξηγεί, μιλώντας στην «Ε» πότε και γιατί πήρε την απόφαση ζωής. «Η ιεροσύνη ήταν ένας νεανικός μου πόθος. Η ζωή τα έφερε αλλιώς. Άλλωστε το 1975 που το σκεφτόμουν, τα πράγματα στην τοπική μας Εκκλησία ήταν δύσκολα. Η διάθεσή μου για προσφορά στον συνάνθρωπο καλυπτόταν όλα αυτά τα χρόνια από την ενασχόλησή μου με την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Τώρα, στον Β’ βαθμό της Αυτοδιοίκησης δεν υπάρχει αυτή η άμεση επαφή με τους πολίτες. Ευελπιστώ να προσφέρω στον χώρο της ιεροσύνης, αξιοποιώντας την εμπειρία που απέκτησα όλα αυτά τα χρόνια στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

ΤΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Ο κ. Κομήτσας έλαβε τη μεγάλη απόφαση λίγο μετά τις εκλογές του καλοκαιριού. «Πήρα την απόφαση να ασκήσω τα ιερατικά μου καθήκοντα στην Ανατολή, στο χωριό του πατέρα μου, τιμώντας τη μνήμη του. Εξάλλου το χωριό δεν έχει παπά. Είναι θετική και η παρουσία των μοναζουσών στο Μοναστήρι του Τιμίου Προδρόμου, στη στήριξη των οποίων υπολογίζω. Η οικογένειά μου αρχικά ήταν επιφυλακτική, αλλά στη συνέχεια βλέποντας την έντονη επιθυμία μου να υλοποιήσω ένα παιδικό όνειρο το αποδέχτηκε και θα με στηρίξει. Την ευχαριστώ θερμά. Όπως ευχαριστώ κι όλους όσους συνεργάστηκα όλα αυτά τα χρόνια στα κοινά. Ιδιαίτερες ευχαριστίες στον Σεβ. Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο, ο οποίος θα με τιμήσει με την παρουσία του στην τελετή της χειροτονίας».

ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ

Με την απόφασή του αυτή κλείνει οριστικά και μια μακρά θητεία στον χώρο της Αυτοδιοίκησης, καθώς υπάρχει ασυμβίβαστο. Αναμένεται να τον διαδεχθεί ο α' επιλαχών σύμβουλος του συνδυασμού «Η Θεσσαλία στην καρδιά μας» κ. Χρ. Γελαλής. Έτσι κι αλλιώς ο κ. Κομήτσας φέρεται να είχε αποφασίσει, μετά τις εκλογές και βλέποντας τη μη συνοχή της παράταξής του, να παραιτηθεί από περιφερειακός σύμβουλος. «Ζητώ συγγνώμη απ' όσους με ψήφισαν. Δεν πρέπει να θεωρούν ότι πρόδωσα την εμπιστοσύνη τους. Απλά τώρα θα συνεχίσω τον αγώνα προσφοράς στον συνάνθρωπο και τον τόπο μου από άλλη θέση» δηλώνει χαρακτηριστικά.

ΑΜΙΣΘΟΣ

Να σημειωθεί ότι ο 64χρόνος συνταξιούχος του Δημοσίου Ρίζος Κομήτσας θα είναι άμισθος. Μέσω της «Ε» μάλιστα απευθύνει κάλεσμα και προς άλλους συνταξιούχους που έχουν τις δικές του ανησυχίες να πράξουν το ίδιο. «Θέλω να καλέσω κι άλλους συνταξιούχους που κινούνται έντονα στον χώρο της Εκκλησίας, εάν το σκέφτονται όπως και εγώ να το τολμήσουν. Εφόσον διακατέχονται από αγάπη, μετάνοια και συγχώρεση υπάρχουν οι προϋποθέσεις να προσφέρουν ως κληρικοί. Πολλά χωριά δεν έχουν ιερείς. Πρέπει να τα ζωντανέψουμε».

Γ. Ρούστας

Σχετικά Άρθρα