Εκκλησιαστικά νέα

Δημοσίευση: 21 Ιαν 2020 16:00

Αγρυπνία στον Αγιο Χαράλαμπο

Σήμερα Τρίτη από τις 9:00 μ.μ. έως και τις 12.30 π.μ. θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπους Λαρίσης ιερά αγρυπνία προς τιμήν του Αγίου ενδόξου Αποστόλου Τιμοθέου και του Αγίου ενδόξου Οσιομάρτυρος Αναστασίου του Πέρσου.

-----------------

 

Ομιλία στη ΓΕΧΑ

Την Κυριακή 26 Ιανουαρίου και ώρα 6 μ.μ. στην αίθουσα της Γ.Ε.Χ.Α., οδός Μανδηλαρά 14, θα γίνει ομιλία από τον κ. Μάριο Δομουχτσή, θεολόγο-φιλόλογο, μέλος της Αδελφότητος θεολόγων "ο ΣΩΤΗΡ" με θέμα: «Είσοδος στην πνευματική ζωή».

-----------------

 

Εορτή Αγ. Ιωάννου

Χρυσοστόμου

στον Αγιο Αχίλλιο

Στις 27 Ιανουαρίου η Αγία μας Εκκλησία τιμά την ανακομιδή των λειψάνων του εν αγίοις Πατρός ημών Ιωάννου του Χρυσοστόμου, Αρχιεπισκόπου Κων/πόλεως και πανηγυρίζει το παρεκκλήσιο του αγίου, στο υπόγειο του καμπαναριού του Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Αχιλλίου, σύμφωνα με το πρόγραμμα: Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2020, στις 5.30 το απόγευμα, θα ψαλεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετά Αρτοκλασίας. Τη Δευτέρα 27 Ιανουαρίου, 7.30 – 9.30 το πρωί, θα ψαλεί ο πανηγυρικός Όρθρος και η Θεία Λειτουργία. Στις 5.30 το απόγευμα, θα ψαλεί ο μεθέορτος Εσπερινός και η Παράκληση στον Αγιο Ιωάννη τον Χρυσόστομο.

-----------------

 

Ομιλία από τον π. Κύριλλο Ιατρό

Αύριο Τετάρτη 22 Ιανουαρίου και ώρα 6 το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Φιλανθρωπικού Συλλόγου «Ιωάννης ο Χρυσόστομος», Δαόχου – 36 στη Νεάπολη (όπισθεν του Αστυνομικού Μεγάρου), θα πραγματοποιηθεί ομιλία πνευματικού περιεχομένου.

Ομιλητής θα είναι ο πανοσιολογιότατος αρχιμανδρίτης π. Κύριλλος Ιατρός, ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου, ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα: «Κύριε, μην αργήσεις».

-----------------

Κοπή βασιλόπιτας της "Πορείας Αγάπης"

Ο Σεβ.Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος θα ευλογήσει την αγιοβασιλόπιτα του Ορθοδόξου ιεραποστολικού Συλλόγου Πορεία Αγάπης (Ηπείρου 79-83,πλησίον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου), παραπλεύρως του Συλλόγου Πολυτέκνων, μεθαύριο Πέμπτη 23 Ιανουαρίου και ώρα 6.30 μ.μ. Αμέσως μετά, ο Σεβασμιότατος θα ομιλήσει στους παρευρισκομένους με θέμα «Φιλείς με».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass