«Βασίλεψαν» στον Αγιο Γεώργιο

ΣΤΟΛΙΔΙ ΤΟΠΙΚΗΣ ΛΑΟΓΡΑΦΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ ΦΑΡΣΑΛΩΝ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΠΟΥ ΣΤΕΓΑΖΕΤΑΙ

Δημοσίευση: 23 Ιαν 2020 16:27

Την καθιερωμένη βασιλόπιτα έκοψε ο πολιτιστικός σύλλογος Αγίου Γεωργίου Φαρσάλων την Κυριακή το πρωί, στο σχολείο του χωριού όπου στεγάζεται.

Ο ιερέας της ενορίας π. Γεράσιμος, ευλόγησε τη βασιλόπιτα και στη συνέχεια την έκοψε με την πρόεδρο του συλλόγου κ. Χρ. Δημακοπούλου και τον πρόεδρο της τοπ. κοινότητας κ. Φώτη Γρίβα.

Η κοπή της βασιλόπιτας έγινε παρουσία των αντιδημάρχων κ.κ. Σοφίας Χατζηπλή, Ν. Γκατζόγια, Στ. Κουκουλιού, καθώς και του δημ. συμβούλου Δημ. Γούσια. Στις ομιλίες τους αναφέρθηκαν όλοι στο πνεύμα συνεργασίας που θα πρέπει να υπάρχει μεταξύ των φορέων, για το κοινό καλό του χωριού, αλλά και του τόπου.

Σημειώνεται ότι με την επαναδημιουργία του τοπικού συλλόγου, πριν λίγα χρόνια, ο συγκεκριμένος χώρος ξαναγεννήθηκε και από εγκαταλελειμμένος που ήταν άλλοτε, μέσα από τη συλλογική προσπάθεια όλων των εμπλεκομένων, αλλά και των κατοίκων του χωριού, αποτελεί πλέον ένα «κρυφό» στολίδι τοπικής λαογραφίας για την επαρχία Φαρσάλων. Στην αίθουσα υπάρχουν παλαιά αντικείμενα, μικρής χρηματικής αξίας αλλά μεγάλης συναισθηματικής και πολιτισμικής αξίας, για να γνωρίσουν οι νεότεροι πώς ήταν η ζωή των προπάππων τους, πλαισιωμένα με παλαιές φωτογραφίες.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass