Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Διορθώσεις τετραγωνικών μέτρων χωρίς πρόστιμα

ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Δημοσίευση: 23 Ιαν 2020 16:09

Ο δήμαρχος Τυρνάβου κ. Ιωάννης Κόκουρας με την αρμόδια Οικονομική Επιτροπή εφαρμόζοντας τον σχετικό νόμο, καλούν τους πολίτες να προσέλθουν μέσο στο πλαίσιο που ορίζουν οι ημερομηνίες και να κάνουν τις διορθώσεις τυχόν λανθασμένων τετραγωνικών μέτρων επιφάνειας ακινήτων, χωρίς καμία επιβολή προστίμων.

Η Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου Τυρνάβου διά του διευθυντή της κ. Πέτρου Οντούλη, ανακοίνωσε προς τους ιδιοκτήτες ακινήτων που έχουν δηλωμένα λανθασμένα τετραγωνικά μέτρα της επιφάνειας αυτών ή δεν τα έχουν δηλωμένα στον Δήμο Τυρνάβου, ότι μπορούν να υποβάλλουν σχετική δήλωση με τα ορθά στοιχεία χωρίς την επιβολή προστίμων εκ μέρους του Δήμου για τη μη υποβολή ή την υποβολή ανακριβούς δήλωσης, μέχρι 31 Μαρτίου, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 2 του άρθρου 51 του ν. 4647/2019 (ΦΕΚ 204/16-12-2019/Α΄) «Κατεπείγουσες ρυθμίσεις αρμοδιότητας των Υπουργείων Υγείας, Εσωτερικών, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και άλλες διατάξεις».

Επίσης, επισημαίνεται ότι τυχόν διαφορές στους αναλογούντες φόρους, τέλη και εισφορές εκ των δηλώσεων υπολογίζονται και οφείλονται μόνο από την 1/1/2020.

ΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

Τα απαραίτητα δικαιολογητικά που κατατίθενται είναι:

-Αίτηση – υπεύθυνη δήλωση (παρέχεται από την υπηρεσία)

-Φωτοτυπία ταυτότητας

-Φωτοτυπία πρόσφατου λογαριασμού ηλεκτρικού ρεύματος ή εναλλακτικού παρόχου

-Φωτοτυπία Έντυπου Ε9 ιδιοκτητών (πρόσφατη εκτύπωση)

-Φωτοτυπία Οικοδομικής Άδειας (διάγραμμα δόμησης κατά περίπτωση)

-Φωτοτυπία Δήλωσης ένταξης στους ν. 4178/2013 ή ν. 4495/2017 (σε περίπτωση νομιμοποίησης του ακινήτου)

-Τίτλοι Ιδιοκτησίας (Φωτοτυπία)

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Γραφείο Προσόδων του Δήμου Τυρνάβου (υπεύθυνη κ. Σακούτσιου Βασιλική) και στο τηλέφωνο 24923-50103.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Σχετικά Άρθρα