Ψήφισμα κατά της αμυντικής Συμφωνίας Ελλάδας – ΗΠΑ

ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ «ΛΑ.ΣΥ.»

Δημοσίευση: 24 Ιαν 2020 16:56

Εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Ελασσόνας, κατά πλειοψηφία, ψήφισμα που κατέθεσε η «Λαϊκή Συσπείρωση» καταδίκης της «Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας Ελλάδας- ΗΠΑ», η οποία συζητείται αυτή την εβδομάδα στη Βουλή, εκφράζοντας με αυτό τον τρόπο τις φιλειρηνικές διαθέσεις της πλειοψηφίας του λαού της περιοχής.

Στο ψήφισμα αναφέρονται τα εξής:

«Παραμονή Χριστουγέννων, η κυβέρνηση κατέθεσε στη Βουλή για επικύρωση τη συμφωνία που υπέγραψε στις 5 Οκτώβρη 2019 με τις ΗΠΑ, για την επέκταση των αμερικάνικων βάσεων, αξιοποιώντας και την προετοιμασία που έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Η συμφωνία αυτή δίνει επικυριαρχία στις ΗΠΑ για τη βάση της Σούδας, ενώ επεκτείνεται, συμπεριλαμβάνοντας τις βάσεις στην 110 Π.Μ της Λάρισας για τα αμερικανικά DRONES MQ 9, το στρατόπεδο της Αεροπορίας Στρατού στο Στεφανοβίκειο για πολεμικά ελικόπτερα των ΗΠΑ, στην Αλεξανδρούπολη, και την αεροπορική βάση του Αράξου για την αποθήκευση πυρηνικών όπλων.

Εν τω μεταξύ, στις 2 Γενάρη υπογράφηκε στην Αθήνα η συμφωνία Ελλάδας - Ισραήλ - Κύπρου για την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου EASTMED, που έχει ήδη ψηφιστεί ως νόμος στις ΗΠΑ. Την ίδια στιγμή τα σύνορα των ΑΟΖ κάθε χώρας στη θάλασσα της Ανατολικής Μεσογείου αμφισβητούνται από τη «σύμμαχο» στο ΝΑΤΟ Τουρκία.

Οι κυβερνήσεις της Ελλάδας (προηγούμενη ΣΥΡΙΖΑ και σημερινή ΝΔ) προωθούν τις μπίζνες του ελληνικού κεφαλαίου για μερίδιο στη συνεκμετάλλευση του ενεργειακού πλούτου. Οι εξελίξεις αυτές φέρνουν τη χώρα μας και τον λαό της μπροστά σε σοβαρούς κινδύνους. Υπάρχει συσσωρευμένη τραγική πείρα από τους σχεδιασμούς για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών (φυσικό αέριο, πετρέλαιο) και των δρόμων μεταφοράς τους και τα παιχνίδια σε βάρος των λαών, όπως έδειξαν τα τελευταία χρόνια οι πόλεμοι στη Συρία, στη Λιβύη, ο διαμελισμός της Ουκρανίας. Συνέπειά τους είναι οι στρατιές των προσφύγων και μεταναστών, που θαλασσοπνίγονται ή κρατούνται στα κρατητήρια που έστησε η ΕΕ στα νησιά.

Ο λαός μας μαζί με τους λαούς της περιοχής έχει κάθε συμφέρον να αποτρέψει τους πολεμοκάπηλους σχεδιασμούς. Να οικοδομήσει σχέσεις φιλίας και ισότιμης συνεργασίας με όλα τα κράτη και όλους τους λαούς.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ελασσόνας αποδοκιμάζει τη νέα συμφωνία Ελλάδας - ΗΠΑ, που εκτός των άλλων καθιστά τη χώρα μας στόχο, σε περίπτωση γενικευμένης σύγκρουσης στην περιοχή και απαιτεί:

* Να κλείσει τώρα η βάση της Σούδας και όλες οι ευρωατλαντικές βάσεις στην Ελλάδα. Αποδέσμευση από ΝΑΤΟ- ΕΕ.

* Να κλείσουν οι βάσεις στην 110 Π.Μ της Λάρισας για τα αμερικανικά DRONES MQ 9, και στο στρατόπεδο της Αεροπορίας Στρατού στο Στεφανοβίκειο για πολεμικά ελικόπτερα των ΗΠΑ.

* Καμία συμμετοχή των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε αποστολές στο εξωτερικό».

* Καμία εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass