«Όχι» στη μυδοκαλλιέργεια στο Δέλτα του Πηνειού

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΣΤΡΙ – ΛΟΥΤΡΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΕΜΠΩΝ Γ. ΜΑΝΩΛΗ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ

Δημοσίευση: 24 Ιαν 2020 20:00

Βασικά θέματα που απασχολούν την παραλιακή ζώνη του Δήμου Τεμπών και πιο συγκεκριμένα την περιοχή Καστρί – Λουτρό έθεσε το διοικητικό συμβούλιο του Εξωραϊστικού Συλλόγου του οικισμού στον δήμαρχο Τεμπών κ. Γιώργο Μανώλη και τον αντιδήμαρχο κ. Γιώργο Νικολάου.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Γιώργος Σαπουντζής και τα μέλη της διοίκησης έθεσαν ζητήματα που απασχολούν την περιοχή όπως το μεταναστευτικό, η γέφυρα σύνδεσης με τους Νέους Πόρους, το σχέδιο πόλης, η ανάπλαση της παραλίας αλλά και το νέο πρόβλημα που έχει προκύψει με τις μυδοκαλλιέργειες .

 Επίσης τέθηκαν από τώρα προβλήματα της καθημερινότητας, όπως αποκομιδή σκουπιδιών, ενίσχυση των κάδων στην παραλία, καλαθάκια παραλίας, έγκαιρος καθαρισμός της παραλίας, καθαρισμός χόρτων, ώστε να είναι έτοιμη η δημοτική αρχή Τεμπών για την καλοκαιρινή σεζόν. Επίσης η κατασκευή ράμπας για ΑμεΑ στον θερινό σινεμά του Συλλόγου, η μονοδρόμηση δρόμων μετά την κατασκευή του περιφερειακού, η διακοπή του δημοτικού WiFi από δύο αναμεταδότες της παραλίας και άλλα μικροθέματα μεγάλης όμως σημασίας για τους κατοίκους της περιοχής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δήμαρχος Τεμπών κ. Γιώργος Μανώλης συμφώνησε με το προεδρείο του Συλλόγου Καστρί - Λουτρό και ξεκαθάρισε την αντίθεση της δημοτικής αρχής για την άδεια μυδοκαλλιέργειας στην περιοχή Καστρί – Λουτρό – Στόμιο. Μια περιοχή που διοικητικά ανήκει στους Δήμους Τεμπών και Αγιάς. Για τον λόγο αυτό ο κ. Μανώλης σε συνεργασία με τον δήμαρχο Αγιάς κ. Αντώνη Γκουντάρα, από κοινού, ήδη αγωνίζονται για την αποτροπή αυτής της πράξης.

Στη συνάντηση με τον κ. Μανώλη από πλευράς του Εξωραϊστικού Συλλόγου Καστρί – Λουτρού παρευρέθηκαν επίσης η αντιπρόεδρος κ. Β. Σακελλαρίου, o ταμίας κ. Κώστας Σάββας, και τα μέλη κ. Σάββας Μπουρδούλης και Θωμάς Καρκαντάς.

Σε ό,τι αφορά στα άλλα αιτήματα μιλώντας χθες στην «Ε» μέλη του Συλλόγου ανέφεραν ότι αυτά έγιναν καταρχήν δεκτά θετικά από την δημοτική αρχή Τεμπών και θα δρομολογηθούν λύσεις, όπου αυτό χρειαστεί.

Τα παραπάνω ζητήματα θα συζητηθούν και στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας μεθαύριο Κυριακή 26 Ιανουαρίου και ώρα 10.45 στο Φρούριο Λάρισας, όπου καλούνται να παρευρεθούν μέλη και φίλοι του Συλλόγου.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass