Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σήμα κινητής για την Ακρη ζητά ο δήμαρχος Ελασσόνας

ΟΥΔΕΙΣ ΠΑΡΟΧΟΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΣΗΜΕΡΑ

Δημοσίευση: 25 Ιαν 2020 22:43

Ο Δήμαρχος Ελασσόνας, έπειτα από έντονες διαμαρτυρίες των κατοίκων της ορεινής κοινότητας της Άκρης για την αδυναμία πρόσβασης σε υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας, λόγω έλλειψης σήματος από όλους τους παρόχους, απέστειλε επιστολή στο αρμόδιο

Υπουργείο, στην οποία αναφέρει τα εξής:
«Η Κοινότητα Άκρης του Δήμου μας είναι από τις ορεινότερες (υψόμετρο 950 μ.) και από τις πιο απομακρυσμένες από την έδρα του Δήμου, από την οποία απέχει περίπου 46 χιλιόμετρα, οι δε κάτοικοί της είναι ως επί το πλείστον συνταξιούχοι και υπέργηροι. Καθημερινά γινόμαστε δέκτες διαμαρτυριών από τον Πρόεδρο της Κοινότητας και τους κατοίκους, ότι η Άκρη δεν έχει πρόσβαση σε υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας, λόγω έλλειψης σήματος από όλους τους παρόχους.
Θεωρούμε ότι η πρόσβαση σε υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας είναι πλέον αυτονόητο αγαθό και δικαίωμα των πολιτών, ειδικά όταν αυτοί είναι σε ηλικία που θα πρέπει να έχουν συχνή και τακτική επικοινωνία με τους οικείους τους για οικογενειακούς λόγους αλλά κυρίως για λόγους υγείας. Για τους παραπάνω λόγους κρίνουμε ότι είναι επιβεβλημένη η άμεση ενεργοποίηση σήματος κινητής τηλεφωνίας στα όρια της Κοινότητας Άκρης του Δήμου μας. Παρακαλούμε για τις δικές σας, κατά νόμο, ενέργειες».
ΑΝΑΦΟΡΑ ΜΑΞΙΜΟΥ
Για το ίδιο θέμα, ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, με αναφορά που κατέθεσε στον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκο Πιερρακάκη συνηγορεί στο αίτημα του Δήμου Ελασσόνας.

Σχετικά Άρθρα