«Βασίλεψαν» με «κρεατόπιτα» οι Λιβαδιώτες της Ελασσόνας

Δημοσίευση: 26 Ιαν 2020 15:38

Πιστοί στο έθιμο οι Λιβαδιώτες της Ελασσόνας έκοψαν πρόσφατα τη δική τους παραδοσιακή πίτα, τη λιβαδιώτικη «κρεατόπιτα».

Η πρώτη εκδήλωση της νέας χρονιάς για τον Σύλλογο Λιβαδιωτών Ελασσόνας «Ο Γεωργάκης Ολύμπιος» φιλοξενήθηκε στη γνωστή ταβέρνα «…Στου Θωμά» στην Ελασσόνα, μέσα σε ζεστή ατμόσφαιρα.

Τη λιβαδιώτικη βασιλόπιτα ευλόγησε ο πρωτοσύγκελος της Ι. Μητρόπολης Ελασσόνας – αρχιμανδρίτης π. Βησσαρίων Καραλάσκος, που μετέφερε τις πατρικές ευχές του σεβασμ. μητροπολίτη κ. Χαρίτωνα (…συνόδευε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο κατά την επίσκεψή του στον νομό Κοζάνης) και ευχήθηκε για ευλογημένη και δημιουργική χρονιά με υγεία και επιτυχίες στο έργο του συλλόγου.

Από την πλευρά των Λιβαδιωτών Ελασσόνας, η «οικοδεσπότης» - πρόεδρος του συλλόγου Πόπη Φώλλα – Γκατζιούρα ευχήθηκε σε όλους υγεία, ευημερία και περισσότερα χαμόγελα για το 2020, ενώ ευχαρίστησε μέλη και φίλους του συλλόγου για την παρουσία τους και την ενίσχυση και συμπαράσταση στο έργο του συλλόγου. Ακόμη, καλωσόρισε και ευχαρίστησε τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων και της Παγκόσμιας Πανβλαχικής Αμφικτιονίας Μιχάλη Μαγειρία, που τίμησε τη λιβαδιώτικη γιορτή με την παρουσία του καθώς και τους αυτοδιοικητικούς της περιοχής. Τέλος, συγκινημένη, έκανε ειδική μνεία, μέσα σε χειροκροτήματα, στο δραστήριο μέλος του συλλόγου Άννα Κελέση – Στουρνάρα, που «έφυγε» πρόσφατα από τη ζωή, αφήνοντας με την πολύχρονη προσφορά της το «στίγμα» στα «δρώμενα» των Λιβαδιωτών.

Την πλαισίωναν τα μέλη της διοίκησης Μαίρη Λέκκα – Στημονιάρη, Μαρία Γκανάτσιου, Άννα Γάτσα – Μιχαλέα, Αλεξάνδρα Κατσιούρα – Φώλλα, Έφη Λέκκα – Τσιαβέ, Πόπη Μαντέλα – Λιάκου και Ραφαέλα Κωστοπούλου - Λιάνου.

Το φλουρί της λιβαδιώτικης κρεατόπιτας, που έτυχε στην κ. Φανή Λέκκα, αντιστοιχούσε σε δώρο από το κατάστημα «ΜΕΔΩΝ» του κ. Ματθαίου.

Στην όμορφη γιορτή των Λιβαδιωτών Ελασσόνας παρευρέθηκαν: ο δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Γάτσας, οι αντιδήμαρχοι Φρόσω Καρκαβανίδου – Σκρέτα, Δημήτρης Καρανίκας, Γιώργος Κατσιούρας, Διονύσης Κουρομπίνας, αυτοδιοικητικοί, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων, και φίλοι των Λιβαδιωτών.

ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Γραφείο «Ε»)

Του Γιάννη Μουκίδη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass